Uluslararası Enerji Sistemleri Mühendisliği Konferansı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Enerji Sistemleri Mühendisliği Konferansı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen "Uluslararası Enerji Sistemleri Mühendisliği Konferansı" başladı.

02.11.2017 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen "Uluslararası Enerji Sistemleri Mühendisliği Konferansı" başladı.

KBÜ Hamit Çepni Konferans Salonu'nda yapılan konferansta konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi'nin uluslararası sempozyum ve kongre merkezlerinden biri olması için çalışma arkadaşlarıyla birlikte büyük gayret gösterdiklerini söyledi.

Uluslararası sempozyum ve kongre sayısını her yıl ikiye katladıklarını ifade eden Polat, "Görüyoruz ki uluslararası sempozyumlar ve kongreler için bugün artık bize günler, haftalar yetmez oldu. Bu konferansla birlikte, yarın açılışını yapacağımız Türkiye- Ukrayna Diplomatik İlişkilerinin 25. Yılı Sempozyumu ve paydaşlarından biri olduğumuz Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi, bu durumun apaçık göstergesidir. Kömür, petrol, doğal gaz ve nükleer gibi yenilenemeyen enerji kaynakları, bilimin, sanayinin, teknolojinin hızla gelişmesine büyük katkı sağladı, sosyal, kültürel, ekonomik olaylara hız kazandırdı, insanların konfor anlayışını ve konfor seviyesini zirve noktalara taşıdı. Ancak yaşadığımız gezegende büyük bir tahribata ve yıkıma da yol açtı." diye konuştu.

Enerji savaşları nedeniyle, milyonlarca insanın öldüğünü, yaralandığını, evinden, yurdundan kopartıldığını aktaran Polat, şöyle konuştu:

"Gezegenimiz büyük bir çevre kirliliğiyle karşı karşıya kaldı, ozon tabakası delindi, iklimler değişti. Bugün artık yenilenemez enerji kaynaklarının gezegenimiz için sürdürülemez olduğunu hepimiz görüyoruz ve biliyoruz. Ülkeler, hızla yenilenebilir enerji kaynaklarını devreye sokmaya çalışıyorlar ve bu minvalde enerji sistemleri geliştiriyorlar. Güneş enerjisi üretimi, Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında yer almaktadır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak, geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantıda, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılda 10 bin megawat rüzgar, 10 bin megawat güneş enerjisi üretme hedefinde olduğunu söyledi. Sayın Bakanımızın ortaya koyduğu Türkiye hedefleri, bizleri daha da motive etti."

Yapılan konuşmanın ardından Güney Kore Chung-Ang Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ho-Young Kwak, "Sonoluminesans Olaylarının Özellikleri ve Uygulamaları" konusunda sunum yaptı.

Konferans 2 gün sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Enerji Sistemleri Mühendisliği Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement