Uluslararası Festivalde Dormen ve Sururi'yle Ödül - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Festivalde Dormen ve Sururi'yle Ödül

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul DHABüyükçekmece'de 64 ülkeden gelen 1360 sanat elçisinin katılımı ile düzenlenen '18'inci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali' sona ererken tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi'ye 'Yaşam Boyu Onur Ödülü', Haldun Dormen'e ise 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi.

06.08.2017 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/ İstanbul DHA

Büyükçekmece'de 64 ülkeden gelen 1360 sanat elçisinin katılımı ile düzenlenen '18'inci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali' sona ererken tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi'ye 'Yaşam Boyu Onur Ödülü', Haldun Dormen'e ise 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi.

İlçede 28 Temmuz'da başlayan 'Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin kapanış töreni Kültürpak Kemal Sunal Amfi Tiyatro'da yapıldı. Geleneksel kıyafetleriyle sahneye çıkan 64 ülkenin temsilcileri Türk müziğinin sevilen şarkı ve türküleri eşliğinde binlerce kişiye muhteşem bir şov izletti. 24 ülke ekibinin katıldığı 'Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması'nda Brezilya şampiyon olurken, ikinciliği Macaristan ve Güney Kore, üçüncülüğü ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Sırbistan kazandı. Ödülleri Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Türk Folklor Kurumu ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu ve Uluslararası Dans Federasyonu (FIDAF) Genel Sekreteri Park Sang Kyu verdi.

ONUR ÖDÜLLERİ

Büyükçekmece'deki festivalin komitesi, sanatta 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne tiyatro oyuncusu Gülriz Sururi, 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne ise Haldun Dormen'i layık buldu. Belediye Başkanı Hasan Akgün, festival komitesinin Türk tiyatrosunun paydası olmuş sanatçıların bu ödülleri layık olan isimlere verdiğini belirtirken, "Kendilerine daha nice sağlıklı ömürler diliyorum" dedi.

Ödülünü alan tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi, "Ne mutlu ki size sanat, kültür adına böylesine önemli bir uluslararası festivali 18 yıldır devam ettiriyorsunuz. Emeği geçenleri kutluyorumö dedi. Sururi, gençlerin sanata olan ilgisinin artmasından son derece memnun olduğunu söyledi.

'Yaşam Boyu Başarı' ödülünü alan Haldun Dormen de, Büyükçekmece'de kültür ve sanat adına yapılan çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Haldun Dormen ve Gülriz Sururi'ye ödüllerini, Belediye Başkanı Hasan Akgün ile Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festival Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu verdi.

"DÜNYANIN EN İYİ FESTİVALİ"

Havai fişek gösterileri ile sona eren gecenin finalinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından 4 kez dünyanın en iyi festivali ödülüne layık görüldüğünü hatırlattı. Akgün, "Dünyanın dört yanından gelen sanat elçileri ile birlikte bir kez daha sanatı sevgiyle, kültürleri dostlukla buluşturmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. 19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde buluşmak üzere" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Haldun Dormen ve Güliz Susuri'ye ödülleri verilirken

-Festivalin kapanış töreninden görüntüler

-Brezilya Halk Ekibi

-Belediye Başkanı'nın konuşması

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Festivalde Dormen ve Sururi'yle Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement