Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali'ne Doğru

Gemlik Kent Konseyi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali'nin etkinlik programı belli oldu.

07.09.2017 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gemlik Kent Konseyi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali'nin etkinlik programı belli oldu.

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, düzenlediği basın toplantısında bu yıl üçüncüsünü düzenleyecekleri festivalin şimdiden çok ilgi gördüğünü söyledi.

Festivale, Gemlik dışından çok sayıda katılımcının olacağını belirten Serim, "Gemlik'te bu festivalin bizden sonra da devam edebilmesi için iz bırakmak istiyoruz. Gemlik Belediyesi festivaldeki ana kaynağımız. Bu yıl da festival bütçemizin yüzde 90'ını Gemlik Belediyesi karşılayacak. Festivaldeki amacımız bir yandan Gemlik zeytinini tanıtmak diğer yandan da Gemlik'i öne çıkarmak olacaktır." dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Çelik de festival öncesinde İstanbul ve Ankara'da stant açarak çalışmalara başlayacaklarını ifade ederek, "13 Eylül'de Ankara Kızılay'da, 16 Eylül'de İstanbul'da Kadıköy, Beşiktaş ve Eminönü'nde tanıtım yapacağız. 17 ve 18 Eylül'de ise Bursa Kent Meydanı'nda vatandaşlarımızı festivale davet edeceğiz." diye konuştu.

"Bu yıl zeytini festivalin her alanında göreceğiz." diyen Çelik daha sonra Gemlik 3. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali'nin program detaylarını aktardı.

21 Eylül Perşembe günü müzik gruplarıyla başlayacak olan festivalin resmi açılışı 22 Eylül Cuma günü olacak.

Festival yürüyüşü aynı gün saat 16.00'da Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesi önünden başlayarak Atatürk Anıtı'nda son bulacak.

Ardından festival alanına geçilerek açılış yapılacak.

Festivalin ikinci gününde, Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesinde "Zeytin" konulu panel düzenlenecek.

Festivalin üçüncü ve son gününde ise Borusan Holding sponsorluğunda sanatçı Gökçe sahne alacak.

Festivalde ayrıca, çocuk etkinlikleri, satranç turnuvası, yelken gösterisi gibi çeşitli faaliyetler de yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement