"Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu" - Son Dakika
Güncel

"Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu"

"Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu"

Ünlü düşünür İbn Haldun, 28 29 Eylül tarihlerinde düzenlenecek uluslararası sempozyumda anılacak

24.09.2013 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü düşünür İbn Haldun, İstanbul'da düzenlenecek uluslararası sempozyumda anılacak.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre; sempozyum, 28-29 Eylül'de Bağcılar Holiday İnn Airport Otel'de gerçekleştirilecek. Bağcılar Belediyesi ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği sempozyuma Prof. Dr. Şerif Mardin ve 2005 yılında dünyanın en önemli 100 entelektüeli arasında 73. sırada yer alan Afrika Çalışmaları Birliği Başkanı Ali Mazrui'nin yanı sıra dünyaca tanınmış akademisyen, tarihçi, sosyolog, yazar ve gazeteciler katılacak. Sempozyumda İbn Haldun'un hayatı, eserleri ve bilim dünyasındaki etkileri tartışılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Mukaddime" adlı eserin yazarı olan İbn Haldun'un, hem İslam hem de Batı dünyası için çok önemli bir bilim adamı olduğunu söyledi.

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'yı, büyük bir sosyal bilimciyi anlamak ve anlatmak konusunda düzenlediği sempozyumdan dolayı kutladığını belirterek, "Bağcılar Belediyemizi tebrik ediyorum. Uluslararası katılımcıların da bulunacağı bu sempozyumu düzenlemek çok önemli. Bunun günümüze taşınması ve anlatılması da çok önemli bir konudur" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement