Uluslararası İstanbul Şiir Festivali - Son Dakika
Güncel

Uluslararası İstanbul Şiir Festivali

Uluslararası İstanbul Şiir Festivali etkinlikleri kapsamında, Tekirdağ'da Macar şairlerin de katıldığı şiir dinletisi düzenlendi.

14.11.2015 18:18  Güncelleme: 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası İstanbul Şiir Festivali etkinlikleri kapsamında, Tekirdağ'da Macar şairlerin de katıldığı şiir dinletisi düzenlendi. Festival Direktörü Şair Adnan Özer, Rakoczi Müzesi'ndeki etkinlikte yaptığı konuşmada, Uluslararası İstanbul Şiir Festivali'nin bu yıl sekizincisinin düzenlendiğini belirterek, ilk kez festival etkinlikleri kapsamında farklı bir ilde program gerçekleştirildiğini söyledi.

Festivale 3 Macar şairin de katıldığını ve bu nedenle Macar bağımsızlık hareketinin önderi Prens II. Ferenc Rakoczi'in, bir dönem yaşadığı ve sonra Rakoczi Müzesi'ne dönüştürülen Tekirdağ'daki evinde etkinlik düzenlendiğini ifade eden Özer, şunları kaydetti; "Biz bu 8. yılda ilk defa İstanbul dışına çıktık ve ilk olarak Tekirdağ'ı seçtik. Tekirdağ'ı seçmemizin birinci sebebi, festivale bu yıl Macaristan'dan 3 şairimizin katılmış olması. ve de özellikle İstanbul'da yeni açılan Macaristan Kültür Merkezi'nin değerli çalışmaları, bize katkıları ve bizimle yakınlaşması sonucunda, biz burada Tekirdağ'da buluşmuş oluyoruz. Bir sebep, tabii bu sebebin bir alt başlığı var, o da Prens Rakoczi'nin Tekirdağlı olması bir bakıma."

Konuşmaların ardından, Macar şairler Janos Terey, Arpad Kollar ve Balazs Szöllössy ile Türk şairler Adnan Özer, Enver Ercan ve İrfan Yıldız şiirlerini seslendirdi. Etkinliğe, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ersan Ulusan ile Türk ve Macar davetliler katıldı.

Uluslararası İstanbul Şiir Festivali
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası İstanbul Şiir Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement