Uluslararası Medya Enformasyon Derneği" Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği" Kuruldu

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), gazeteci Aslan Değirmenci'nin başkanlığında kuruldu.

14.12.2015 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), gazeteci Aslan Değirmenci'nin başkanlığında kuruldu.

UMED'den yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek, gazetecilik mesleğinin özel amaç ve çıkarlara alet edilmesini engellemek, mesleki ilkelere uyulmasını gözetmek ve mesleğin onurunu korumak amacıyla oluşturuldu.

Haber alma özgürlüğünün sağlanması, haberlerin doğru ve tarafsız şekilde verilmesi ile din ve dil ayrımı yapılmadan yazılması gibi ilkelerin sektörde esas alınmasına yoğunlaşan dernek, aynı zamanda düzenleyeceği eğitimlerle medya sektöründe kaliteyi yükseltmeyi de amaçlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aslan Değirmenci, UMED'in medya mensupları için bir çekim alanı olacağını belirterek, "Hesap verilebilirliği, adil olmayı, çıkar çevrelerinden ve illegal yapılardan bağımsız hareket etmeyi ilke olarak benimseyen herkese kapımız açık. Hak, adalet, dürüstlük ve özgürlüğü savunan herkesle birlikte yol almaya varız" ifadelerini kullandı.

Değirmenci'nin başkanlığında Ankara merkezli kurulan UMED'in yüksek istişare kurulunda, gazeteciler Yaşar Taşkın Koç, Hilal Kaplan, Hasan Öymez ve Nil Gülsüm Gül yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Medya Enformasyon Derneği' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement