Uluslararası Mutluluk Günü'nde Şirketler "Mutluluk Kahramanları"Nı Seçti - Son Dakika
Basın Bültenleri

Uluslararası Mutluluk Günü'nde Şirketler "Mutluluk Kahramanları"Nı Seçti

Uluslararası Mutluluk Günü\'nde Şirketler "Mutluluk Kahramanları"Nı Seçti

Kurumsal Esenlik Merkezi'nin anket sonuçlarını analiz ederek nisan ayı başında açıkladığı sonuçlara göre güler yüzlü, pozitif, samimi ve insancıl kişiler, iş ortamında verimliliği artırıyor, iş arkadaşlarına ilham kaynağı oluyor!

28.04.2014 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurumsal Esenlik Merkezi'nin anket sonuçlarını analiz ederek nisan ayı başında açıkladığı sonuçlara göre güler yüzlü, pozitif, samimi ve insancıl kişiler, iş ortamında verimliliği artırıyor, iş arkadaşlarına ilham kaynağı oluyor!

Uluslararası Mutluluk Günü'nün anlamı doğrultusunda, kurumsal hayatı daha mutlu, daha esen, daha yaşanır kılmak için pozitif psikoloji bilimine dayalı aktiviteler üreten bir merkez olan Kurumsal Esenlik Merkezi, geçtiğimiz haftalarda şirketlerin "Mutluluk Kahramanları"nı seçecek bir anket düzenledi. Ankete beş şirketin (McDonald's, Sahibinden.com, Turkcell Global Bilgi, Watsons ve Marjinal Porter Novelli) çalışanları katıldı. Anket sonuçlarına göre, çalıştıkları kurumlarda iş arkadaşlarına ilham ve mutluluk veren 482 kişi belirlendi.

Kurumsal Esenlik Merkezi, "Mutluluk Kahramanları" etkinliği ile şirketlerde "etraflarına mutluluk ve esenlik katmak için çaba gösteren kişileri" tespit edip "Mutluluk Kahramanı" olarak ilan edilmelerine olanak sağlayan Kurumsal Esenlik Merkezi'nin bu projesine katılan şirketlerin çalışanları, "Mutluluk Kahramanı"nı ilan ederken gerekçelerini de belirtti. Bu gerekçeler Kurumsal Esenlik Merkezi tarafından ağırlıklandırılmış semantik analize tabi tutularak incelendi ve her şirketin "Mutluluk Kahramanı" tanımıyla toplamda beş şirketin ortak kahraman tanımı ortaya çıkarıldı. Bu analize göre tüm şirketlerin tariflerinde ortak olarak kullanılan kavramların ilk 5 sırasına "Mutlu", "Güleryüzlü", "Pozitif", "Geliştiren", "Motivasyon Sağlayan" kavramları yerleşti.

Kurumsal Esenlik Merkezi kurucularından Psikolog Özge Koca, analiz sonucunu şöyle yorumladı: "Sürekli başarının ve başarılı insanların ön plana çıkarıldığı günümüz dünyasında, bir sefere mahsus olarak, günün anlamına da uyacak şekilde, başkalarına iyi gelen, başkalarının mutluluğuna katkı sağlayan insanları ön plana çıkarmayı amaçladık. Etkinlik, şirketlerin çalışanları tarafından büyük bir hevesle karşılandı ve inanılmaz sonuçlar ortaya çıktı. En çarpıcı sonuçlardan biri, yaptığımız analizlerde çalışanların kendilerini geliştiren insanları mutluluk kahramanı olarak ilan etmesi oldu. 'Mutluluk Kahramanları' aynı zamanda belli ki kendileri de mutlu insanlar ve güler yüzleriyle, sıkıntılı durumlar karşısındaki pozitif tutumlarıyla ve etrafındaki kişilerin gelişimlerine katkı sağlamalarıyla motivasyon yaratıyor, mutluluk yayıyorlar. İnsanlar aslında çok basit şeylerden mutlu oluyor; mutluluk hiç de uzaklarda değil."

"Mutluluk Kahramanı"nı tarif eden kelimeler farklı, anlamlar ortak

Farklı şirketlerde "Mutluluk Kahramanı" farklı kelimelerle ifade edilse de anlamların aynı olduğu ortaya çıktı. Turkcell Global Bilgi'de Mutlu, Güleryüzlü, Pozitif, Yakın, Güldüren kavramları ilk 5'e girerken Watsons'da Mutlu, Pozitif, Motivasyon Sağlayan, Güler Yüzlü ve Geliştiren kavramları ile sahibinden.com'da Mutlu, Pozitif, Yardımsever, Güler Yüzlü, Samimi kavramları; Marjinal Porter Novelli'de ise Mutlu, Problem Çözen, Güldüren, Pozitif, Sakin kavramları ilk 5'te yer aldı.

Mutluluk Kahramanı seçiminden sonra, projeyi yöneten İş Destek Departmanı Genel Müdür Yardımcısı Güntulu Pamuk, "Hemen hemen tüm çalışma arkadaşlarımızın bu ankete katılmalarından ve Mutluluk Kahramanı olarak birbirlerini ilan etmiş olmalarından dolayı çok mutlu olduk, hepsine teşekkür ediyorum. Biz etkinlikte Mutluluk Kahramanı olarak ilan edilen tüm isimleri, sebepleri ve onları kimin seçtikleri ile beraber yayınladık. Bu da bir aile olarak hepimize, birbirimiz için düşündüğümüz ve hissettiğimiz onca güzel şeyi paylaşma fırsatı verdi. Böylece ismi yazılanda, yazan da bizim mutluluk kahramanımız oldu" dedi.

Watsons İnsan Kaynakları Direktörü ve Proje sorumlusu Başak Köktürk, "Mutluluk Kahramanı projesi Watsons'ta ilgi ve heyecanla karşılandı. Proje ekibi hızlı ve çok istekli bir şekilde hazırlıklarını tamamladı. Projenin duyurusu bile bizi mutlu etmeye yetti!" diyerek 200'ün üzerinde Mutluluk Kahramanı çıkarmanın keyfini yaşadıklarını dile getirdi. "Şimdi tüm Türkiye'ye yayılan kahramanlarımızın sertifikaları yolda, onları da ulaştırınca projeyi keyifle tamamlamış olacağız" diye ekledi.

Kurumsal Esenlik Kurucularından Dr. Rıza Kadılar'ın etkinlik sonuçları ile ilgili yorumu şu oldu: "Farklı sektörlerin farklı kahraman tarifleri olmakla beraber, aynı sektörler içinde benzerlikler gördük. Örneğin, perakende sektöründe çalışan kişilerin yöneticilerinden kendilerini geliştirmesini bekledikleri ve bunu gördükleri durumlarda kendilerini çok mutlu hissettikleri ortaya çıkıyor. Bilişim sektöründe ise insanların daha fazla güler yüze ve gülmeye, kendilerini güldüren ve samimi insanlarla beraber olmaya ihtiyaç duydukları görülüyor. Sektörler bir nevi, içlerinde barındırdıkları dinamikleri mutluluk kahramanı tariflerine yansıtmış oldular böylece."

Kurumsal Esenlik Merkezi'nin bu yaratıcı projesine hem katılanlar hem de projeyi organize edenler büyük keyif aldıklarını ilettiler. Gündeme renk katan, çalışanların yüzlerinde gülümseme bırakan "Mutluluk Kahramanı" seçimine benzer aktiviteler, her yıl Kurumsal Esenlik Merkezi bünyesinde devam edecek.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Uluslararası Mutluluk Günü'nde Şirketler 'Mutluluk Kahramanları'Nı Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement