Uluslararası Öğrencilerden Barış Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Öğrencilerden Barış Çağrısı

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği üyesi bir grup, mübarek üç ayların başlaması nedeniyle "barış ve kardeşlik" çağrısında bulundu.

08.04.2016 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği üyesi bir grup, mübarek üç ayların başlaması nedeniyle "barış ve kardeşlik" çağrısında bulundu.

Cuma namazının ardından Hacı Bayram Veli Cami önünde toplanan grup adına açıklama yapan Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Ganalı Musa Muhammed, mübarek üç ayların başladığını, bu aylarda savaşmaktan ve kötülüklerden kaçınılması gerektiğine dikkati çekti.

Dünyada kan, gözyaşı ve savaşın yaşandığı bölgelerin neredeyse tamamının İslam coğrafyası sınırlarında bulunduğunu belirten Muhammed, "Çocuk, kadın ve yaşlılar başta olmak üzere on binlerce insanın öldüğü ve yüz binlerce insanın sakat kaldığı, yaralandığı bir süreci daha fazla sürdürmenin mümkün olmadığını düşünerek, tüm dünyaya çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Dünya genelinde savaş ve çatışma ortamlarında öldürülen 10 Müslümandan 9'unun bir başka Müslüman vesilesiyle öldürüldüğünü ileri süren Muhammed, "Bir Müslümanın acısı, diğer Müslüman için nasıl sevinç olabilir ki?" ifadesini kullandı.

Muhammed, "Bugün 1 Recep 1437, haram aylardan biri. Bu ayda kötülüklerden kaçınılması emri vardır ve Müslümanların bu aya özen ve saygı göstermesi, imanının gereğidir. Bu ayda savaşmak yasaktır. Haram aylar Müslümanlar arasında barış ve adaleti tesis etmede önemli bir kapıdır. Bu kapsamda "haram aylar" uygulaması, İslam toplumlarına teklif edilebilir ve bunun uygulanması halinde kardeşliğin temellerini yeniden oluşturabilmek için Müslümanlara bir fırsat verilmiş olur. Gelin hep birlikte çağrıya kulak verelim. Ezanın daveti ile barış zor değil. Yeniden kardeş olmak bize uzak değil." görüşünü dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Öğrencilerden Barış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement