Uluslararası Şiir Dinletisi - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Şiir Dinletisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şiir dinletisinden detaylar Konseyin Şairler Yazarlar Çalışma Grubu temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu ile röportaj Bursa Kent Konseyince düzenlenen "Dünya Şairleri" etkinliğinde, 8 ülkeden katılımcılar şiir okudu.

03.04.2016 02:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şiir dinletisinden detaylar

Konseyin Şairler Yazarlar Çalışma Grubu temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu ile röportaj Bursa Kent Konseyince düzenlenen "Dünya Şairleri" etkinliğinde, 8 ülkeden katılımcılar şiir okudu.

Ördekli Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte, Türkiye ile Yemen, Azerbaycan, Bangladeş, Demokratik Kongo, Bosna Hersek, Sırbistan ve Afganistan'dan şairler, kendilerinin ve başka sanatçıların şiirlerini seslendirdi.

Konseyin Şairler Yazarlar Çalışma Grubu temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2010'dan bu yana "Şiir Defteri" adlı programlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Programlarda, Bursa'da yaşayan şairleri vatandaşlara tanıtmayı, kültürel bir ortam oluşturmayı amaçladıklarını belirten Anbarcıoğlu, şöyle konuştu:

"Pek çok farklı ülkeden gelen arkadaşlarla bu akşamı renklendiriyoruz. Yabancı konuklarımız gerek kendilerine ait gerekse ülkelerine mal olmuş şiirleri, kendi lisanlarında okuduktan sonra Türkçeye de çeviriyor. Böyle güzel bir atmosfer var. Ecdadımız da şiire önem vermiş, padişahlarımız, bilgelerimiz şairlik yapmış. Biz de bu kültürü Bursa kamuoyuna aktarmak için çaba gösteriyoruz. Şiirler, ülkelerin sınırlarını sonuna kadar açarak dostluk köprülerini pekiştiriyor. Sanatçılarımıza ait şiirlerle biz de bu gönül köprülerini kurmak için çalışıyoruz. Edindiğimiz bu kültür elçiliği görevini sürdüreceğiz."

Uluslararası Şiir Dinletisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Şiir Dinletisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement