Uluslararası Siyaset ve Sosyal Bilimsel Konferansı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Siyaset ve Sosyal Bilimsel Konferansı

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Uluslararası Siyaset ve Sosyal Bilimsel Konferansı" başladı.

10.10.2018 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Uluslararası Siyaset ve Sosyal Bilimsel Konferansı" başladı.

ARÜ Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'ndaki konferansın açılışında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ARÜ müzik grubu bir dinleti sundu.

Açılışta konuşan Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan'ın geleceğe ümitle bakan bir il olduğunu, buna Ardahan Üniversitesinin büyük bir katkı sunduğunu ifade etti.

Ardahan'ın yaklaşık 3 bin yıllık geçmişi olan bir yerleşim yeri olduğunu dile getiren Bilmez, şunları kaydetti:

"Geçmişte Ardahan 40 yıl esaret altında yaşadıktan sonra 1921'de düşman işgalinden kurtularak tekrar Türk yurduna vilayet olarak bağlanmıştır. O tarihten bugüne tekrar imar olma yolunda üniversitemizin büyük katkılar sunacağına inanıyorum. Üniversitemiz daha olgunlaşma sürecindedir. Bu tür etkinliklerle üniversitemizin kentimize çok büyük katkıları oluyor."

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy da Ardahan'ın bölgede önemli bir koridorda olması dolayısıyla bu tür etkinlikleri önemsediklerini, belediye olarak bu etkinliklere destek olduklarını söyledi.

ARÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ise son beş ay içinde birçok ulusal ve uluslararası çalışmaya ev sahipliği yaptıklarını anlattı.

Birçok akademisyenin katıldığı konferans, yarın sona gerecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Siyaset ve Sosyal Bilimsel Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement