Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi, Süper Lig'de Beşiktaş'ın şampiyon olacağını iddia etti - Son Dakika
Spor

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi, Süper Lig'de Beşiktaş'ın şampiyon olacağını iddia etti

Süper Lig'de sezonun bitmesine 15 hafta kala Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi, oluşturduğu algoritmaya göre ligin şampiyon adaylarını duyurdu. Yapılan değerlendirmelere göre, ligde bu sezon Beşiktaş'ın 84 puanla şampiyon olacağı öne sürülürken Galatasaray'ın averajla ikinci, Fenerbahçe'nin ise 81 puanla üçüncü olacağı iddia edildi.

16.02.2021 14:27  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), oluşturduğu algoritma ile sezon sonu için Süper Lig dahil Avrupa'nın birçok liginde tahmini sıralamayı paylaştı.

İstatistiksel bir modelleme ile yapılan tahminde kaleyi bulan şutlar, topla oynama oranları, yenilen gollerin noktaları, takımların kendi sahasında yaptığı pas sayıları ve takımların 3. bölgede geçirdiği sürelerin değerlendirmeye alındığı kaydedildi.

ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ

Bu tahmine göre Beşiktaş, sezonu 84 puanla zirvede tamamlayarak şampiyonluğu 4 sezon sonra tekrar kazanacak.

Büyük bir çekişmeye sahne olması beklendiği kaydedilen sezonun sonunda Galatasaray'ın Beşiktaş ile aynı puanda, ikili averajla 2. sırada olmasının beklendiği paylaşıldı.

FENERBAHÇE 3. OLUYOR

Öngörülen sezon sonu sıralamasında Fenerbahçe, 81 puanla, zirvedeki Beşiktaş ve Galatasaray'ın 3 puan gerisinde 3. sırada yer alıyor.

ALANYASPOR DÖRDÜNCÜ, TRABZONSPOR İSE BEŞİNCİ

Oynadığı futbolla beğeni toplayan Alanyaspor'un 80 puanla dördüncü, Abdullah Avcı ile yükselişe geçen Trabzonspor'un ise 70 puanla beşinci olmasının beklendiği de iletiliyor.

KÜME DÜŞMESİ BEKLENENLER

Bu sezon 4 takımın veda edeceği ligde küme düşecek takımların ise Kayserispor, Ankaragücü, Denizlispor ve Gençlerbirliği olmasının beklendiği görülüyor.

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi, Süper Lig\'de Beşiktaş\'ın şampiyon olacağını iddia etti

Son Dakika Spor Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi, Süper Lig'de Beşiktaş'ın şampiyon olacağını iddia etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Çarşı: Şampiyon olalım bu sene uçalım göklere koyalım cincona fenere 24 35 Yanıtla
  • BAY DOĞRU: TFF,HAKEM VE YAYINCI KURULUŞ GİBİ OPSİYONLARI DAHİL ETMEYİ UNUTMUŞLAR. BURASI TÜRKİYE BURADA MAÇLAR SAHADA KAZANILMIYOR O YÜZDEN BU İSTATİSTİK TUTMAZ. 37 5 Yanıtla Cüneyt : Fatih Terim hakemleri bir fırçalar şampiyonluğu alır 18 8 cüneyte yanıt: Fatih Terim'lik hiç bir mevzu yok ortada. Fb - başakşehir maçını bir kez daha izleyin. Federasyon kimlerin elinde mhk kimin elinde bir düşünün bakalım bunu yazmadan önce. Şu an ligin en iyi futbol oynamaya çalışan takımı bjkdır bir Galatasaray taraftarı olarak bunu söyleyebilirim. 0 0
  • beykozlu: tamam ozaman oynamamıza gerek yok oyle dedıyseler 13 4 Yanıtla
  • Hazar bey : Olması gerektiği gibi olmuş 5 6 Yanıtla
  • Ufuk : Ben Beşiktaş lıyım ama hak eden kazanır inşallah bu iş anketle uydurmayla olmaz 6 1 Yanıtla
  • TUNÇ06: ÇOK KOMİK AÇIKLAMA ...DESTEK OLUNCA OLUNUR MAÇ SAHADA OYNANMIYOR Kİ? HAKEMLER DE DIŞ GÜÇLER LOBİLER OLURSA OLUR DİYEDÜŞÜNÜYORUM. 3 4 Yanıtla
  • hakan: yav he he, belki fb bile olur :) 5 2 Yanıtla Mehmet: Hahahahhahaa 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement