Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi sona erdi - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi sona erdi

Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi sona erdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (Stratcom Summit) sona erdi.

03.12.2022 19:47  Güncelleme: 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (Stratcom Summit) sona erdi.

İstanbul TİM Maslak Gösteri Merkezi'nde "Belirsizlik Çağında Stratejik İletişim" temasıyla düzenlenen zirve, dünyanın dört bir yanından uzman isimleri bir araya getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video mesajla katılımcılara hitap ettiği zirvenin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptı.

Zirve boyunca 24 ülkeden stratejik iletişim alanında uzman isimler, liderler, akademisyenler, kamu ve özel sektör temsilcileri ile medya profesyonellerinden oluşan 52 konuşmacı, bilgi ve deneyimlerini davetlilerle paylaştı.

Yaklaşık 3 bin yerli ve yabancı katılımcıyı İstanbul'da ağırlayan zirvede, dezenformasyonla mücadeleden vatandaş¸ odaklı iletişim yaklaşımına, dijitalleşmeden kamusal iletişime kadar birçok konu ele alındı.

Zirvede, iletişimin dünü, bugünü ve yarını hakkında karşılıklı tecrübe paylaşımı, 40 ülkenin iletişim, medya ve enformasyon politikalarına yön veren üst düzey yetkililerin katkılarıyla gerçekleştirildi.

Zirvenin ilk gününde "Değişen Dünyada Dayanıklılık İçin Stratejik İletişim", "Dünyayı Verilerle Yeniden Tasavvur Etmek, Daha Etkin Vatandaş İletişimi: Veriler ve İçgörüler", "Geleneksel Savaşlarda Siber Cephe" ve "Hakikat Ötesi Çağda Geleneksel Medya" panelleri düzenlendi.

Etkinlik alanına stantlar kuruldu

Zirvenin ikinci gününde ise "Küresel Çapta Duyarlı Bir Teknoloji Toplumu İnşası", "Daha Etkili Bir Hükümet İletişimine Doğru", "OSINT Niçin Bu Kadar Popüler?", "Uyuşmazlık Çözümü İstikrarlaştırıcı Güç Olarak Stratejik İletişim", "Terörizmle Mücadelede İstihbaratın Rolü", "Küresel Belirsizliklerle Başa Çıkmak için Kamusal İletişimde Kapasite İnşası", "Google ve YouTube"da 2022 Arama ve İzleme Trendleri", "Aşırıcılık ve Nefret Söylemi ile Mücadele" ve "Türkiye Sosyal Ağ Haritası" panelleri gerçekleştirildi.

Etkinlik alanında ayrıca İletişim Başkanlığı, TRT, Anadolu Ajansı ve Türk Hava Yolları ile Google ve YouTube stantları yer aldı.

Kültürel faaliyetleri ve yan etkinlikleri ile iletişim alanının çok yönlülüğünü gösteren ve alanında öncü bir platform olan Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi 2022, iletişim alanında profesyonellik, yönetişim, dayanıklılık ve liderlik kapasitesini artırmayı amaçlıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi sona erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Üsküdar'da Hayasızca Hareketlerde Bulunan Şüpheli Yakalandı
    00:57 Üsküdar'da Hayasızca Hareketlerde Bulunan Şüpheli Yakalandı

    Üsküdar Paşalimanı Caddesi'nde bir iş yerinin önünde hayasızca hareketlerde bulunan A.Y. (42), emniyet görevlileri tarafından yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda A.Y'nin 28 suç kaydı olduğu belirlendi. A.Y, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecek.

  • Bursa'da şarampole devrilen tankerin şoförü hayatını kaybetti
    00:51 Bursa'da şarampole devrilen tankerin şoförü hayatını kaybetti

    Bursa'nın Kestel ilçesinde şarampole devrildikten sonra yanan azot yüklü tankerin şoförü Şener Tokgöz hayatını kaybetti. Tanker, Bursa-Ankara kara yolunun Ümitalan Rampası mevkisinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Yangın, olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü. Kazada sürücü hayatını kaybederken, Tokgöz'ün cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

  • Hamza Dağ: İzmir'i çağlar atlatmak istiyoruz
    00:49 Hamza Dağ: İzmir'i çağlar atlatmak istiyoruz

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir'i çağlar atlatmayı hedeflediklerini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayalindeki gibi yapmak istediklerini söyledi. Ayrıca, Bayındır'a yeni bir hastane yapacaklarını müjdeledi.

  • İYİ Partili büyükşehir adayı videoyu paylaşıp tepki gösterdi: Evrakları neden ateşe attınız?
    00:48 İYİ Partili büyükşehir adayı videoyu paylaşıp tepki gösterdi: Evrakları neden ateşe attınız?

    İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, yerel seçimlere saatler kala sosyal medya hesabından dikkat çeken bir video paylaştı. Paylaşımdaki videoda bazı kağıtların boş bir arazide yakıldığı görülürken, Yılmaz duruma tepki göstererek, "Bu telaş niye? Panik halde, yaktığınız evraklar içerisinde, belediye şirketlerinin usulsüz ihale dosyaları mı var?" sorusunu yöneltti.

  • Bursa'da kontrolden çıkarak devrilen azot yüklü tanker patladı: 1 ölü
    00:47 Bursa'da kontrolden çıkarak devrilen azot yüklü tanker patladı: 1 ölü

    Bursa'da freni patlayan azot yüklü tanker, viraja geldiği sırada şarampole devrildi ve patladı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevler söndürüldü.

  • İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği dümen arızası nedeniyle kısa süreliğine kapatıldı
    00:45 İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği dümen arızası nedeniyle kısa süreliğine kapatıldı

    Kandilli önlerinde bir kargo gemisinin dümen arızası yaşaması nedeniyle İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği tedbir amacıyla kısa süreliğine kapatıldı. Arızalanan gemi emniyetli bir bölgeye alındıktan sonra saat 00.20 itibarıyla gemi trafiği güney-kuzey yönlü olarak açıldı.

  • Bursa'da Azot Yüklü Tanker Şarampole Devrildi: 1 Ölü
    00:44 Bursa'da Azot Yüklü Tanker Şarampole Devrildi: 1 Ölü

    Bursa'nın Kestel ilçesinde kontrolden çıkan azot yüklü tanker, viraja geldiği esnada şarampole devrildi. Devrilmenin ardından patlama meydana gelirken, kazada sürücünün olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. İtfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi ve alevler kısa sürede söndürüldü. Ekiplerin konuyla ilgili çalışmaları devam ediyor.

  • Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi: Seçimlerde 5 bin 67 jandarma ve polis görev yapacak
    00:43 Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi: Seçimlerde 5 bin 67 jandarma ve polis görev yapacak

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, yarın yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 5 bin 67 jandarma ve polisin güvenliği sağlayacağını bildirdi. Çiftçi, seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi için tüm tedbirlerin alındığını ve halkın iradesinin sandığa huzur ile güven içinde yansımasının demokrasi ve toplum birliği için önemli olduğunu belirtti. Erzurum'da 20 ilçede 2 bin 346 sandıkta 516 bin 952 seçmenin huzur içinde oy kullanması için çalışmaların sürdüğü vurgulandı. Çiftçi, seçimlerin serbest, adil ve güvenilir bir şekilde gerçekleşmesi için 2 bin 367 jandarma personeli ve 2 bin 700 emniyet mensubunun görev yapacağını açıkladı.

  • Adıyaman'da konteyner yatakhanesinde çıkan yangın devam ediyor
    00:35 Adıyaman'da konteyner yatakhanesinde çıkan yangın devam ediyor

    Adıyaman'da kalıcı konutların yapıldığı bölgede işçilerin kaldığı konteyner yatakhanede çıkan yangın devam ediyor. Yangın söndürme çalışmaları sürüyor.


Advertisement