Uluslararasi Tabi Gidalar Fuari Acildi - Son Dakika
Ekonomi

Uluslararasi Tabi Gidalar Fuari Acildi

Uluslararasi Tabi Gidalar Fuari Acildi

Almanya'nın Nürnberg kentinde yapılan ve 13 Şubat tarihine kadar sürecek olan Uluslararası (Bio Fach 2016) Tabi Gıdalar Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

10.02.2016 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Nürnberg kentinde yapılan ve 13 Şubat tarihine kadar sürecek olan Uluslararası (Bio Fach 2016) Tabi Gıdalar Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Bu yıl Ege İhracatçılar Birliği bünyesinde ilk kez fuara katılan Manisa Gıda ve Hayvancılık Tarım İl Müdürlüğü, diğer katılımcı Türk firmaları ile birlikte ziyaretçilerin gözdesi oldu. Fuarda bu yıl tüm dünya ülkelerinden 2544 firma yer alırken, firma sahibi Mustafa Baklan, fuarda 2009 yılından bu yana yer aldıklarını ifade ederek, Avrupa pazarına 100 değişik ürünle hitap ettiklerini söyledi.

Manisa Avrupa pazarında

Manisa Vali Muavini Mehmet Yüce, yaptıkları yeni bir proje ile fuarda ilk kez 8 firma ile yer aldıklarını dillendirerek, Manisa için bu projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Manisa Gıda ve Hayvancılık Tarım İl Müdürü Hasan Çebi ise, organik tarım projesi içinde üreticilerle örgütlendiklerini anlatarak, çalışmalarının ciddi bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

400 milyonluk ihracat yapıyoruz

Ege İhracatçılar Birliği temsilcisi Gökay Çelikli'de Nürnberg Uluslararası Tabi Gıdalar fuarının dünyanın en önde gelen fuarın olduğunun altını çizerek,1998 yılından bu yana Fuara milli düzeyde katıldıklarını ifade etti. Çelikli, Türkiye'nin yıllık ihracatı 400 milyon dolar, biz bu ihracatı 2023 yılında 2,5 Milyar dolara çıkarmak istiyoruz diye konuştu. Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül' de resmi açılış törenine katıldıktan sonra Türk firmalarını tek tek ziyaret ederek ilgililerden bilgi aldı - Rnberg

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Uluslararasi Tabi Gidalar Fuari Acildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement