Uluslararası Turizm ve Mimarlık Konferansı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Turizm ve Mimarlık Konferansı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Buhara Devlet Üniversitesi işbirliğinde, "1. Uluslararası Turizm ve Mimarlık Konferansı" düzenlendi.

24.10.2018 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Buhara Devlet Üniversitesi işbirliğinde, "1. Uluslararası Turizm ve Mimarlık Konferansı" düzenlendi.

KBÜ Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakütesi Konferans Salonu'nda yapılan açılışta konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, disiplinlerarası pek çok katılımcının yer aldığı konferansın, turizm ve mimarlık ilişkisini pekiştirmeyi, ele alınan konuları ortak bir paydada tartışmayı ve bilgi paylaşımını amaçladığını söyledi.

Turizm ve mimarlık disiplinlerinin birbirini besleyen, bir yandan ekonomik kalkınmaya diğer yandan kültürün, estetik değerlerin yansıması olan mimari eserlerin yaratılmasına katkı sağlayan disiplinler olduğunu ifade eden Polat, şöyle konuştu:

"Bu bağlamda özellikle 21. yüzyılın başından itibaren şehirlerin kimliği haline gelen modern simgesel yapılar ile geçmişten günümüze korunarak gelen tarihi yapı ve eserler, mimari turizmin temel çekiciliklerini oluşturmaktadır. Safranbolu, bin 360 somut kültürel mirasa ev sahipliği yapan bir UNESCO Dünya Mirası şehridir. Kültürel mirasını korumada oldukça başarılı olan Safranbolu, ayrıca yılda ortalama 750 bin turistin ziyaret ettiği bir kültür turizmi destinasyonudur."

Safranbolu gibi 2 bin yıllık tarihe sahip ve tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Buhara kentinin, yarattığı sanatsal ve mimari dokusuyla Asya kültürünün ve turizminin gelişmesine büyük katkı sağladığını aktaran Polat, şunları kaydetti:

"Camileri ve medreseleri ile İslam mimarisinin en güzel örneklerine ev sahipliği yapan ve Orta Asya Orta Çağı'na damgasını vuran Buhara kenti, sahip olduğu bu özellikler nedeniyle 1993 yılında UNESCO Dünya Miras Kentleri listesinde yer almayı hak etmiştir. Bu bağlamda iki tarihi ve turistik kentin başlattığı bu konferansın bilimin ilerlemesine, iki ülke arasında kardeşliğe, dostluğa, karşılıklı anlayışın ve işbirliğinin gelişmesine de katkı sağlayacağına inanıyorum."

Konuşmaların ardından, mimarlık ile resim bölümleri öğrencilerinin hazırladığı sergiler gezildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Turizm ve Mimarlık Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement