Ulusoy: "Fetö'nün Yaptıkları Diğer Ülkeler İçin Uyarı Olarak Görülmeli" - Addis - Son Dakika
Güncel

Ulusoy: "Fetö'nün Yaptıkları Diğer Ülkeler İçin Uyarı Olarak Görülmeli" - Addis

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yılı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısı Sinevizyon gösterisi Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy'un basın açıklaması Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) dünyanın birçok...

13.07.2018 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

15 Temmuz darbe girişiminin 2. yılı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısı

Sinevizyon gösterisi

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy'un basın açıklaması Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) dünyanın birçok bölgesinde konumlandığına dikkati çekerek, "FETÖ'nün Türkiye'de yaptıkları diğer ülkeler için bir uyarı işareti olarak görülmeli." dedi.

Ulusoy, 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yılı dolayısıyla başkent Addis Ababa'da basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarına o gün yaşananlara dair görüntü ve kısa filmlerinin izletildiği toplantıda, Ulusoy, "FETÖ'nün 15 Temmuz'da işlediği suçlar, buzdağının görünen kısmı olarak düşünülebilir." ifadesini kullandı.

Örgütün Türkiye devletini ele geçirmeye çalıştığına işaret eden Ulusoy, FETÖ'nün eğitim ve iş gibi alanları kullanarak diğer ülkelere de yerleştiğini belirtti. Ulusoy, "FETÖ'nün Türkiye yaptıkları diğer ülkeler için bir uyarı işareti olarak görülmeli." dedi.

Konuşmasında FETÖ'nün diğer ortak ülkeler için de bir güvenlik tehdidi olduğuna vurgu yapan Ulusoy, "FETÖ'nün doğurduğu güvenlik tehdidine ilişkin ortak olduğumuz ülkelerde farkındalığın artıyor olmasından memnuniyet duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ulusoy, birçok bölgede FETÖ okulları ve iştiraklerinin kapatıldığını, soruşturma açıldığını ya da devlet kontrolüne alındığını söyledi.

O geceden alınacak çok sayıda ders olduğuna dikkati çeken Ulusoy, Türk halkının o gece demokrasiye sahip çıktığını ve anayasal düzenin değişmesini engellediğini anımsattı.

Ulusoy ayrıca Türkiye ve Etiyopya'nın ortak bir kadere sahip olduğunu ve iki ülkenin de benzer dönemlerde zorluklar yaşadığını dile getirdi. "2016 her iki ülke için de çok zordu." diyen Ulusoy, şu anda Türkiye ve Etiyopya'nın da önemli bir reform döneminden geçtiğini sözlerine ekledi.

Ulusoy: "Fetö\'nün Yaptıkları Diğer Ülkeler İçin Uyarı Olarak Görülmeli" - Addis
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ulusoy: 'Fetö'nün Yaptıkları Diğer Ülkeler İçin Uyarı Olarak Görülmeli' - Addis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement