Ümit Özat'tan Ali Koç'a eleştiri: İstersen Donald Trump ol, bu şekilde başarılı olamazsın - Son Dakika
Spor

Ümit Özat'tan Ali Koç'a eleştiri: İstersen Donald Trump ol, bu şekilde başarılı olamazsın

Yıllarca Fenerbahçe forması giyen ve kaptanlık yapan teknik direktör Ümit Özat, sarı-lacivertli camiadaki son gelişmeleri değerlendirdi. Başkan Ali Koç'a sert eleştirilerde bulunan Özat, Türk futbolundaki düzensizliğe de vurgu yaptı.

05.07.2020 15:51  Güncelleme: 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'nin eski milli futbolcusu, teknik direktör Ümit Özat, Radyo Gol Fiesta programında Burcu Eken'in konuğu oldu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ümit Özat'ın yaptığı açıklamalardan öne çıkan noktalar şöyle;

Yorumculuk yaptığım dönemde Simge Fıstıkoğlu'na "Kadınla futbol konuşmam" demedim. Cinsiyetçi bir yaklaşımda bulunmadım.Ben futbolu bilmeyen kimseyle futbolu konuşmam. O gün orada olay çok farklı yansıtıldı. Aslında o gün bana bu tepkileri verenler, dönüyorlar dolaşıyorlar kapalı kapılar ardında bana hak veriyorlar. Benimle futbol konuşan kadınlar ya hava durumu sunuyorlar ya da siyasi program yapıyorlar. Simge'de şu an futbol programı değil hava durumu sunuyor. Sanırım zamanında ne kadar doğru söylediğim ortada.

"BAŞAKŞEHİR, SİVASSPOR VE TRABZONSPOR'U KUTLUYORUM"

Bu sene futboldan bir şey anladık dersek yalan olur. İlk defa üç büyük takım yarışın içerisinde değil. Özellikle 10 senede 8 şampiyonluk alan Galatasaray'ın bu duruma düşeceğini hiç düşünmüyordum. Beşiktaş ise çabuk hoca değişikliğine gitti. Sergen Yalçın ile bir yükselişe geçti fakat seneyi kaybetti. Fenerbahçe, kendi içinde birliği ve beraberliği sağlayamadığı için maksimum 2 ya da 3 yılda bir şampiyon oluyor.İşlerin yanlış gittiğini 2 sezondur görüyoruz. Başakşehir, Sivasspor ve Trabzonspor'u kutluyorum. Aynı yarışın içerisinde onlarda var ve bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürüyorlar. Anadolu takımlarının yükselişe geçmesi bu takımların doğru yolda olduğundan dolayı değil üç büyük kulübün doğru işleri az yapmasından kaynaklanıyor. Bugün Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın bütçesi her kulüpten fazladır. Dolayısıyla seyircisiz futbol ile ligin tadı tuzu yok demek çok doğru olur.

"ALİ KOÇ DEĞİL İSTERSEN DONALD TRUMP OL, BU ŞEKİLDE BAŞARILI OLAMAZSIN"

Aziz Yıldırım'ın son dönemleri çok fazla hata yaptığı için iyi gitmedi. İnsanlara küsüldü, kapalı kapılar arkasında üstleri çizildi. Bugün Fenerbahçe'nin durumuna bakınca geçmişten bir farkının olmadığını görüyorum. Önce kini, kibri ve nefreti üzerinden atacaksın. Ali Koç değil istersen Donald Trump ol bu şekilde başarı yakalama şansın yok. "Düşmanımın düşmanı dostumdur" zihniyeti ile kulüp yönetilmez. Bunları eleştiren bunların düşmanı oluyor. Aziz Yıldırım döneminde de bu vardı. İnsanlar zannediyor ki bizim aramızda sorun yok. Aziz Yıldırım sırf onu eleştirdiğim için yıllarca benimle konuşmadı. Aziz Yıldırım ile FETÖ dönemlerinde yakın oldum. Şimdi diyorlar ki "yok, Aziz Yıldırımcı".

"BİR YIL DAHA ŞAMPİYON OLMAZSA STADIN ÖNÜNDEN GEÇEMEZ"

Fenerbahçe tarihine geçmiş oyuncuların fotoğraflarını koridorlardan indirebilirsiniz lakin tarihten silemezsiniz. Karton taraftar uygulamasına tüm takım kaptanlarını koymuşlar beni koymamışlar. Onlara diyorum ki "Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi yok". Benim fotoğrafımı koysanız ne olur, koymasanız ne olur! Ali Koç, 1 sene daha şampiyon olmasın bakalım stadyumun önünden geçebiliyor mu?

"FETÖ TEMİZLİĞİ"

Türkiye'de hala FETÖ'cü başkan, yönetici, teknik direktör ve futbolcu var. FETÖ temizliği diyorlar henüz öyle bir temizlik yok. Bunlar temizlenmeden de Türk futbolunda başarı gelmez.

"DÜZENİN OLMADIĞI YERDE SİSTEM OLMAZ"

Önümüzdeki sezon proje takım olursa çalışmak istiyorum. Bu sezon TFF 1. Lig'de şampiyonluğa oynayan her takım, Süper Lig'de hemen hemen her kulüp 3 hoca değiştirmiş. Düzenin olmadığı yerde sistem olmaz. Böyle bir düzende hocalık yapmak çok zor oluyor. Parayı veren düdüğü çalmaya çalışıyor. Her başkanın içinde %99 teknik direktör olma hayali var. Hepsi bizden iyi bildiği için bu kadar çok değişim oluyor. Aynı şeyler yapılarak farklı sonuçlar alınmaz.

Ümit Özat\'tan Ali Koç\'a eleştiri: İstersen Donald Trump ol, bu şekilde başarılı olamazsın

Son Dakika Spor Ümit Özat'tan Ali Koç'a eleştiri: İstersen Donald Trump ol, bu şekilde başarılı olamazsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • Diego: Bu kim 2 2 Yanıtla
  • Rt.dk.: Adam doğru söylemiş, hoşunuza gitsede gitmesede. 1 2 Yanıtla
  • Rıdvan : Ali koç Başkan Fenerbahçenin başarılı olması için uğraşıyor. Yapılan transferler bu yıl olmadı, yeni transferler yapmak için uğraşıyorlar,bunu görmemek anlamamak için aptal olmak lazım. Ali koçmu çıkıp sahada oynasın. Eleştiri yaparken biraz insaflı olmak lazım. Sahanın önünden geçemezmiş.... niye geçemesin Ali koça biz taraftarlar olarak güveniyoruz. Şampiyon olamasa da bu değişmez. 2 1 Yanıtla
  • Seda: Bu Murtaza ne diyor Ali koc seni oturdugun sandalyeylen satin alir 1 1 Yanıtla
  • Rizeli: Çok dogru soyliyor 2 0 Yanıtla
  • Xk: Doğru söylemiş. Ali Koç istifa.... Seyirci gazı ile hoca gönderip hoca getiren adamın FB ye başkan olaması çok tuhaf... istifa et Ali Koç ve Hıncal Uluç gibi FB düşmanı sözde gazetecileri rahat rahat dinle.... 1 1 Yanıtla
  • DEMET USLU: ALİ KOÇU VE FENERBAHÇEYİ AĞZINA ALMA. 0 1 Yanıtla
  • TUNÇ06: hepiniz azize kurban olun..nereden nerey getirdi kulübü utanın arlanın..plastik sandelyede kongre yapılırdı...fb büyüdü hem de çok ama çekmediler.evet haklısınn bu yönetim berbatın da berbatı...ben bu ali gidene kar maça gitmem ve fb askıya aldım.kınayakın. 0 1 Yanıtla
  • Fırat: A'sından Z'sine kadar tek kelimeyle doğru söylüyor. Her şey parayla olmuyor işte, alabiliyirsan al bakalım o parayla kupaları. Nefreti, kini, öfkeyi kusarak insanları bibirine düşürüyor şu anki fenerbahçe yönetimi. Ha bu arada seda hanım ali koc sanirim seni her seyinle satın almis. 0 1 Yanıtla
  • yaşlı fenerli: Bence fenerbahceye iyilik yapacaksan ÖZAT ı konusturacaksin. 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.

  • Develigücü, kümede kalacağına inanıyor
    08:37 Develigücü, kümede kalacağına inanıyor

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Develigücü, geride kalan maçlardan başarılı bir şekilde çıkarak kümede kalma inancını artırdı. Başkan İbrahim Şimşek, önlerindeki maçların daha kolay olduğunu belirterek galibiyetlerle kümede kalmayı başaracaklarına inandıklarını söyledi.

  • Survivor'da korkutan sakatlık! Gizem apar topar hastaneye kaldırıldı
    08:21 Survivor'da korkutan sakatlık! Gizem apar topar hastaneye kaldırıldı

    Survivor All Star'ın dün akşam yayınlanan bölümünde mücadele eden Gizem, dokunulmazlık oyununda sakatlanarak yere düştü. Acı içinde kıvranan yarışmacı, hastaneye kaldırıldı. Acun Ilıcalı, Gizem'in durumunun ciddi olduğunu ve yarışmaya devam edip edemeyeceğinin raporlarla belirleneceğini söyledi.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.

  • Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım
    23:45 Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım

    Fenerbahçe'de geçmişte forma giyen Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz, maç sonrası çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Korkmaz, ''Orada Trabzonspor taraftarının yerde tekmelendiğini görünce dayanamadım. Bir taraftara kaç kişi vuruyordu, bu insanlığa sığmaz. Ben de darbe aldım ama önemli değil'' dedi.

  • Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler
    23:05 Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal açıklama yaptı. Yeşildal, ''Yalan olduğu şuradan belli; Hatay'da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi manipüle ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan'la da öncesinde bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.'' dedi.

  • Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu
    22:46 Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu

    Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda Türkiye, kadınlarda şampiyonluğu elde etti. Türkiye, topladığı 180 puanla takım halinde birinci oldu. Turnuva serbest stil, kadınlar ve grekoromen stildeki müsabakalarla sona erdi. Grekoromen stilde İran birinci olurken, Türkiye ikinci sırada yer aldı. Serbest stilde ise İran birinci, Türkiye ikinci oldu. Kadınlarda madalya kazanan sporcular da açıklandı.


Advertisement