Ümit Özdağ'ın "arkalarında karanlık odaklar var" dediği Ataman Kardeşliği kim? İşte grup hakkında bilinenler - Son Dakika
Güncel

Ümit Özdağ'ın "arkalarında karanlık odaklar var" dediği Ataman Kardeşliği kim? İşte grup hakkında bilinenler

Ümit Özdağ\'ın "arkalarında karanlık odaklar var" dediği Ataman Kardeşliği kim? İşte grup hakkında bilinenler

Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı'na yürüyüşünde Ataman grubunun faaliyetleri ile partisinin bağlantısının olmadığını açıkladı. Irkçı provokasyon uyarısı yapan Özdağ, grubun arkasında karanlık odakların olduğunu söyledi. Peki kim bu Ataman Kardeşliği grubu?

06.05.2022 14:33  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ataman Kardeşliği" adı altında örgütlenen ırkçı bir grup sokak ortasında mültecileri darp edip görüntülerini yayınlıyor.

Ümit Özdağ'ın 'arkalarında karanlık odaklar var' dediği Ataman Kardeşliği kim? İşte grup hakkında bilinenler

Sembol olarak gamalı haç kullanan gruptakiler, Suriyeli ve diğer sığınmacılara sokak ortasında saldırıp bu görüntüleri sosyal medyada paylaşıyor.

KİM OLDUKLARI BİLİNMİYOR

Söz konusu grubun kim olduğu, kim tarafından yönlendirildiği bilinmiyor. Gruba yönelik polisin bir operasyon yapıp yapmadığı konusunda da resmi bir açıklama yok. Sadece yine grubun kendi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada bir üyelerinin gözaltına alındığı bilgisi var.

Irkçı grup sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda sığınmacıları darp ettiği görüntüleri paylaşırken, bu saldırıların süreceğini duyurmuştu.

Ümit Özdağ'ın 'arkalarında karanlık odaklar var' dediği Ataman Kardeşliği kim? İşte grup hakkında bilinenler

Bir süre önce başka bir kanal üzerinden faaliyetlerine son verdiği belirtilen grup, buna karşın başka kanallar üzerinden ve hesaplar adı altında saldırı paylaşımları yapmaya devam ediyor.

Grup kendi Telegram kanalında saldırı eğitimlerine ilişkin de paylaşımlarda bulunurken, İçişleri Bakanlığı'ndan henüz konuya dair tek bir resmi açıklama yapılmış değil.

Daha önce faaliyetlerine son verdiği iddia edilen Ataman Kardeşliği'nin sosyal medya hesaplarının 14 ve 15 Nisan tarihlerinde yeniden aktif olduğu görüldü.

MÜLTECİLERE SALDIRIP YAYINLIYORLAR

Grubun doktrininde ise daha önceki Neo-nazi benzerleri gibi sığınmacılar başta olmak üzere farklı etnik gruplara yönelik savaş, şiddet çağrısı yapılıyor.

Ümit Özdağ'ın 'arkalarında karanlık odaklar var' dediği Ataman Kardeşliği kim? İşte grup hakkında bilinenler

Öte yandan doktrin adı verilen faşizan metinde etnik gruplar öncelik sıralamasıyla hedef gösteriliyor. Atamanların ilk hedefi ise Orta Doğu ülkelerinden gelen sığınmacılar.

Grubun sosyal medya hesaplarında yayınlanan videolarda yer alan diğer bir çarpıcı nokta ise göçmenlerin grup tarafından cezalandırılması.

Son Dakika Güncel Ümit Özdağ'ın 'arkalarında karanlık odaklar var' dediği Ataman Kardeşliği kim? İşte grup hakkında bilinenler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • günahkar kisi5: IRKÇILIK YAPAN BIZDEN DEGILDIR HADİSİ VAR.IRKÇILIK YAPMAYALIM.AMA GÜZELLIKLE GONDERELIM ULKELERINE ARTIK MULTECI POLITIKAMIZI DEGISTIRELIM.TURIST OLARAK GELSINLER O ZAMAN TAMAM.SAÇMA SAPAN ULKELERLE VIZE KALDIRIRSAN OLACAGI BU.DERHAL VIZE REJIMINIDE DUZENLEMELIYIZ. 50 25 Yanıtla
  • 1299 Colak: Onlardan iki üç tanesi bir as, bakalım daha onlardan bir çıt çıkarmı! Böylelerine ancak böylesi yöntemler gerekli maalesef. 27 40 Yanıtla

Advertisement