Umke Ekipleri Kilis'e Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Umke Ekipleri Kilis'e Ulaştı

Suriye sınırında görev yapacak Bitlis, Van ve Muş'tan yola çıkan 12 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Kilis'e ulaştı.

15.01.2019 22:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye sınırında görev yapacak Bitlis, Van ve Muş'tan yola çıkan 12 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Kilis'e ulaştı.

Fırat Nehri'nin doğusuna düzenlenmesi planlanan askeri harekat kapsamında 3 ambulans ile Kilis'e gelen UMKE ekibini, meslektaşları karşıladı.

Kilis ekibinden Mustafa Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van, Muş ve Bitlis'ten gelen ekibin yarın itibarıyla görevlerini Trabzon, Giresun, Artvin ve Rize ekibinden devralacağını belirtti.

Gelen ekibin birçok üyesinin bölgeye yabancı olmadığını anlatan Özdemir, "Arkadaşlarımızdan bazıları ile daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları sırasında bölgede çalışma imkanımız oldu. Geçmişte edindiğimiz tecrübelerle birlikte ellerinden geleni yapacaklarına inanıyoruz. UMKE ailesi olarak Türkiye'nin her yerinde, sınır ötesi de dahil bize verilecek her türlü görevi en iyi şekilde, yüzümüzün akıyla yapacağımıza inanıyoruz."diye konuştu.

Van UMKE'den Hilal Demir de görevlendirildiğini duyduğunda çok heyecanlandığını ve büyük bir istekle geldiğini ifade etti.

-"Görev kutsaldır"

Dilek Atalay Özgür de UMKE'ye eşinin davet ettiğini ve onun tavsiyesiyle katıldığını anımsatarak, "Beni de ikna etti ve ben de ona katıldım, çok mutluyum. Ben 112 Acil çalışanıyım ve zaten her türlü riske giriyorum ama görev kutsaldır, önemli olan hayat kurtarmak." dedi.

Sinan Özgür de eşiyle nişanlı olduğu dönemlerde bölgeye göreve geldiğini, öncesinde eşinin rıza göstermediğini ancak şimdi kendisiyle sınırda görev yapacağını söyledi.

Meslek hayatı boyunca görev ayrımı yapmadıklarını anlatan Özgür, "Sarılacak yara nerede olursa olsun biz saracağız düşüncesiyle hareket ettik. Bu yüzden içim rahat. Eşim yanımda, evet biraz riskli olabiliyor bazı şeyler ama ikimizin de vicdanı rahat." ifadesini kullandı.

Bitlis UMKE'den Ozan Siyrek, 4 aylık bebeğimi bırakıp gönüllü olarak bölgeye geldiğini belirterek, "burada da 4 aylık ve daha küçük yardıma muhtaç olan insanlar olduğunu biliyorum. Burada olduğum için mutluyum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Umke Ekipleri Kilis'e Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Tokat'ta 5,6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Eğitime 1 Gün Ara Verildi
    20:17 Tokat'ta 5,6 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Eğitime 1 Gün Ara Verildi

    Tokat'ta saat 18.11'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Depremde küçük çaplı yıkımlar meydana gelirken, çevre illerde de hissedildi. Tokat Valiliği, evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için gerekli hazırlıkların yapıldığını ve misafirhanelerde konaklama imkanı sağlandığını duyurdu.

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular dar alan çalışması gerçekleştirdi. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti
    20:14 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Dağ, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve başarılar diledi.


Advertisement