Ümran Hem Sağ, Hem de Sol Kolda Dünya Şampiyonu- Tamamı - Son Dakika
Spor

Ümran Hem Sağ, Hem de Sol Kolda Dünya Şampiyonu- Tamamı

Ümran hem sağ, hem de sol kolda Dünya şampiyonuEskişehirli Ümran Keser (21), Antalya'da düzenlenen Dünya Bilek Güreş Şampiyonası'nda 55 kiloda hem sol hem de sağ kolda birinciliği kazandı.

03.11.2018 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümran hem sağ, hem de sol kolda Dünya şampiyonu

Eskişehirli Ümran Keser (21), Antalya'da düzenlenen Dünya Bilek Güreş Şampiyonası'nda 55 kiloda hem sol hem de sağ kolda birinciliği kazandı.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi olan milli sporcu Ümran Keser madalyaya doymuyor. Ümran, son olarak geçen Ekim ayında Antalya'da düzenlenen ve 61 ülkeden 1350 sporcunun katıldığı 40'ıncı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'ndan 2 altın madalya ile döndü.

5 DÜNYA,3 AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU VAR

Şehit Anıl Gül Spor Salonu'nda antrenör Şener Arslan gözetiminde antrenmanlarını sürdüren Ümran Keser, bilek güreşi sporuna 8 yıl önce babasının isteği üzerine başladığını anlattı. Bugüne kadar 5 Dünya ve 3 Avrupa şampiyonluğunun olduğunu söyleyen Keser, Avrupa ve dünya ikinciliklerim, üçüncülüklerim, Türkiye şampiyonluklarım da var dedi.

'KADINLARIN DA YAPABİLECEĞİ BİR SPOR'

Ümran Keser, günümüzde artık kadın-erkek sporu diye bir ayrımın olmadığını da belirterek şöyle davam etti

Birçok sert branşlarda çok başarılı kadın sporcularımız var. Bilek güreşi de onlardan birisi aslında. Başta kadınlar ön yargıyla yaklaşıyor ama artık bilek güreşini kadınlar daha çok tercih etmeye başladı. Kadınlar kesinlikle ön yargılı yaklaşmamalılar. Spor herkesin hayatında olmalı. Bilek güreşi de kadınların yapabileceği bir spor. Antrenmanlarımız ağır oluyor. Sonuçta profesyonel bir platform. Haftada 4 gün antrenman yapıyoruz. Ne kadar zor olursa o kadar da güzel oluyor başarı. Mezun olduğum da öğretmenlik düşünüyorum.

'ERKEKLER YENİLİNCE BOZULUYOR'

Üniversitedeki bazı erkek arkadaşlarının bilek güreşçi olduğunu öğrendiklerinde kendisiyle bilek güreşi yapmak istediklerini belirten Ümran Keser, Okulda, bilek güreşçisi olduğumu duyunca bilek güreşi yapmak isteyen çok arkadaşım oluyor. Özellikle erkekler. Ama artık yapmıyorum çünkü yendiğim zaman bozuluyorlar. Kimseyi de rencide etmek istemiyorum. O yüzden artık yapmama taraftarıyım diye konuştu.

Ümran Keser 4-5 ay sonra Türkiye Şampiyonası sonra da Avrupa Şampiyonasının olacağını belirterek, Antrenmanlarımıza kaldığımızdan yerden devam edip yine ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız dedi.

'SAĞ VE SOL KOLDA ŞAMPİYON OLAN TEK SPORCUMUZ'

Bilek Güreşi Milli Takımın antrenörlüğünü de yapan Şener Arslan da, Ümran, sağ ve sol kolda dünya şampiyonu oldu. Bu da düzenli antrenman yapmanın bir sonucu. Ümran, Türkiye Milli Takımında sağ ve sol kolda şampiyon olan tek sporcu. O nedenle Eskişehir olarak gururluyuz. Milli

takım antrenörü olarak bundan daha büyük bir mutluluk olamaz ifadelerini kullandı.

Ümran Hem Sağ, Hem de Sol Kolda Dünya Şampiyonu- Tamamı
Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Ümran Hem Sağ, Hem de Sol Kolda Dünya Şampiyonu- Tamamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement