Ümraniye'de "Medyanın Dili Ve Terör" Konuşuluyor - Son Dakika
Güncel

Ümraniye'de "Medyanın Dili Ve Terör" Konuşuluyor

Ümraniye Belediyesi gerçekleştirdiği Medyanın Dili ve Terör paneliyle; Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer tutan terörizmin, medya ile ilişkisinin incelenmesini sağladı.

17.02.2016 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Medyanın Dili ve Terör paneli, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek'in moderatörlüğünde; NTV Haber Programının Sunucusu Oğuz Haksever, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ve Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler'in katılımıyla gerçekleşti.

Basın dünyasından önemli isimlerin katıldığı panelin ilk oturumu; 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek'in moderatörlüğünde; NTV Haber Programının Sunucusu Oğuz Haksever, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ve Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler'in katılımıyla gerçekleşti. Panele; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri, basın mensupları ve birçok vatandaş katıldı.

BAŞKAN HASAN CAN: "MEDYANIN DİLİ, TERÖRÜN CESARETİNİ KIRMADA ÇOK BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR"

Panelin açılış konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Tüm dünyanın sorunu olan terörizm, ülkemizin de önemli meselelerinden biri. Bu sebeple bu konuya duyarsız kalmayarak 'Medyanın Dili ve Terör' panelini düzenledik. Terörle ancak, insanlar arası doğru iletişim ve dil birliği ile mücadele edebiliriz. Milletin sesini duyuracağı mecranın medya olması sebebiyle, bir dil birliğini de ancak buradan sağlarız" dedi. Millî bir uyanış ve beraberliğin ortak dille sağlanabileceğini söyleyen Başkan Hasan Can, "Medyanın dili, terörün cesaretini kırmada çok büyük önem arz ediyor. Ümit ediyorum ki burada konuşulan konular, panelin amacına uygun olarak ülkemizin bütünlüğünü sağlasın" dedi.

Murat Çiçek, Nuh Albayrak, Oğuz Haksever ve Turgay Güler'in medyanın terörle olan ilişkisini ve alması gereken tavırları ele aldıkları ilk oturum; izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek, gündemin nabzını tutan sorularıyla moderatörlüğünü üstlendiği oturumda, "Terör örgütleri siyasî amaçlar güder ve bu amaçlarının sansasyonel olmasını hedefler. Propagandalarını güçlendirmek ve insanlara ulaşmak isteyen örgütler, medyada yer aldıkça bu hedeflerine yaklaşmış olurlar. Burada bir çelişki ortaya çıkıyor; terörle ilgili haberler verilmeyecek mi? Hayır. Habercilerin işi bu haberleri halka duyurmak, fakat burada hassas bir çizgi var. Haber verilir fakat kullanılan dille; haberin terörizmin işine yaraması engellenebilir. Medyanın dilinin, terörizme alet olmasını engelleyecek bu ince çizginin nasıl oturtulacağını panelimizde konuşacağız" dedi.

NTV Haber Programı Sunucusu Oğuz Haksever, medyanın dilinin yanında vücut dilinden de bahsettiği konuşmasında; görsellerle Türkiye'de terörün ortaya çıktığı yıllar ve o yıllardan itibaren medyanın sergilediği tutumu ve bu tutumun sosyolojik etkilerini değerlendirdi.

"1980'li yılların medyasına baktığımızda habere göre fotoğraf değil, fotoğrafa göre haber yapılan bir dönem yaşadık" diyen Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak; medyada görsellerin öneminden bahsetti. Biliçsizce yapılan haberlerin; terör örgütünün işine yaradığını dile getiren Nuh Albayrak, "Medya mensubu veya medya yöneticisi, içinden gelen millî duyguları bastırarak kontrollü yayıncılık yapmalı" dedi.

"Medyanın dili mi, niyeti mi" diyen Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, objektiflik ve sansür kavramlarının içinin doldurulması, terörizmin mesajlarının doğru algılanıp yorumlanarak haber yapılması gerektiğini vurguladı.

Oturum, katılımcıların dinleyicilerin sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ümraniye'de 'Medyanın Dili Ve Terör' Konuşuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement