Ümraniye'de Ramazan Ayı Mukabelelerle Taçlandı - Son Dakika
Güncel

Ümraniye'de Ramazan Ayı Mukabelelerle Taçlandı

Ümraniye bu yıl da, kardeşlik ve paylaşma ayı olan Ramazan-ı Şerif'i Ümraniyeli hanımların Kur'an mukabeleleriyle karşıladı.

11.06.2018 08:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniyeli kadınlar tarafından Ramazan Ayı boyunca 170 evde Ümraniye Belediyesinin kadın personelinin de dahil olduğu mukabelelerde okunan yaklaşık 4 bin Kur'an hatminin duası Kadir Gecesi'nin gündüzünde Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin ve binlerce vatandaşın katılımıyla yapıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın Eşi Saliha Can, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları ve Ümraniye Belediyesinin kadın personelinin de dahil olduğu Mukabeleler; Ümraniye'deki 170 hanede gerçekleşti. İlk yıl 28 olan ev sayısı bu yıl koordineli bir şekilde görevli arkadaşlar ve hocalar sayesinde 170 haneye ulaştı. Mukabelelerde okunan yaklaşık 4 bin Kur'an hatminin duasının yapıldığı programa Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de katıldı. Program binlerce Ümraniyeli hanımın katılımıyla; birlik ve beraberliğin sembolü oldu. Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde gerçekleşen hatim duası programına Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Eşi Saliha Can'ın yanı sıra; AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ümraniye İlçe Müftülüğü personeli, Mukabele Evlerinin Koordinatörleri, mukabele hocaları ile binlerce Ümraniyeli katıldı. Program 15 Temmuz gecesi sela okuyan Beyoğlu Piyale Paşa Cami İmam Hatibi İshak Danış'ın sela okuması ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, "Yüreği Kuran sevdasıyla dolu olan Ümraniyeliler hepiniz hoşgeldniz, sefalar getirdiniz. Geçen yıl evlerde okutulan mukabele sayısı 28 iken bu yıl 200'e yaklaştı. Rabbime şükürler olsun. Bu vesileyle hepinize hayırlı bayramlar diliyorum. Allah'a emanet olun" dedi.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu yaptığı konuşmada, "Rabbime ne kadar şükretsek azdır. Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı, ettiğimiz dualarımızı kabul etsin. Belediye Başkanımızın geçen yıl başlattığı mukabele programına bu yıl oldukça ilgi oldu" dedi. Türkiye'nin değişim ve gelişimine değinerek konuşmasına devam eden Eminmollaoğlu, "24 Haziran'da inşallah Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yapacağız" diyerek herkese katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Kuran sevdalılarının akın ettiği programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Sayın Bakanımız böylesine güzel bir programımıza teşrif ettiğiniz için size Ümraniyeliler adına teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Hasan Can, "Bu yıl 170 hanede mukabele okundu. Hamd olsun. 4 bin Kur'an hatminin duası da bugün burada Haldun Alagaş Spor Kompleksinde yapıyoruz. Rabbimize şükürler olsun" dedi. Geçtiğimiz günlerde temeli atılan Ümraniye Büyük Cami'den de bahseden Başkan Hasan Can, "Ümraniyemize böylesine güzel camimizde hayırlı olsun" dedi. "Evlerini açarak mukabele okunmasını sağlayan tüm hanım kardeşlerimize teşekkür ediyorum" diyen Başkan Hasan Can, 4 bin Kur'an hatminin duası 4 bin Kur'an hatminin duası 4 bin Kur'an hatminin duası "Rabbim tuttuğunuz oruçları, okuduğunuz hatmi şerifleri kabul etsin. Sizleri evlatlarınıza bağışlasın. Mukabele hocalarımızı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu vesileyle hepinizin Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı mübarek olsun" dedi. Konuşmasını 24 Haziran seçimlerinin öneminden bahsederek sürdüren, "Rabbim memleketimizin bağrına hançer saplamak isteyenlere fırsat vermesin. Bu memlekette ezan sesi dinmesin. Bayrak inmesin. Bu duygu ve düşüncelerle tekrardan bize evlerinin kapısını açan hanım kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin" diyerek konuşmasını bitirdi.

Programda bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Rabbimize şükürler olsun ki, huzur ve barış içinde Ramazan ayını idrak ettik. Tüm bunların kıymetini bilmeliyiz. Rabbim bu kardeşliğimizi ve birliğimizi bozmasın. Bu vesileyle böylesine güzel bir programın ortaya çıkmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi. Bakan Nurettin Canikli, "Kahramanca ülkemiz için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimize ve askerlerimize rabbim yardım etsin. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Bakan Nurettin Canikli, "AK Parti hükümeti sayesinde Türkiye'de her alanda büyük değişim ve gelişmeler olduğunu söyleyerek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde büyük projelere imza atıldığını hatırlattı. Sınır ötesindeki operasyonların başarıyla devam ettiğini de sözlerine ekleyen Bakan Nurettin Canikli, "Milli savunma alanında yapılan çalışmaları etraflıca anlattı. Türkiye'nin 24 Haziran'da yine doğru kararı vereceğinin altını çizerek konuşmasına devam eden Bakan Nurettin Canikli, "Ramazan Bayramınız şimdiden mübarek olsun. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Program sonunda 15 Temmuz gecesi sela okuyan Beyoğlu Piyale Paşa Cami İmam Hatibi İshak Danış hoca, 170 hanede okunan yaklaşık 4 bin Kur'an hatminin duasını yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ümraniye'de Ramazan Ayı Mukabelelerle Taçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement