Ümraniye'de Şantiye Konteynerinde 4 İşçinin Ölü Bulunması - Son Dakika
Güncel

Ümraniye'de Şantiye Konteynerinde 4 İşçinin Ölü Bulunması

Ümraniye\'de Şantiye Konteynerinde 4 İşçinin Ölü Bulunması

Olayda ihmalleri olduğu iddia edilen 2 işveren ile taşeron ve inşaat firmalarının şefleri hakkında "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme'' suçundan 15'er yıl hapis cezası istendi

10.09.2013 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye'de 4 işçinin şantiye konteynerinde ölü bulunmasıyla ilgili 2 işveren ile taşeron ve inşaat firmalarının şefleri hakkında, 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Necip Fazıl Mahallesi İlelebet Sokak'taki bir inşaat firmasında çalışan işçiler Recep Cırıl, oğlu Adem Cırıl ile Mustafa Bayrak ve Ahmet Tiryaki'nin, geçen yıl kasım ayında, şantiyedeki konteynerde ölüm bulunması ile ilgili soruşturma tamamlandı.

Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede işçilerin, taşeron bir firmaya bağlı inşaat firmasının şantiyesindeki konteynerde kaldıkları belirtildi. Olay günü işçilerin işbaşı yapmak üzere bitişik odada kalan arkadaşları tarafından uyandırılmak istenildikleri bildirilen iddianamede, herhangi bir ses çıkmaması üzerine oda kapısının kilidi kırılmak suretiyle içeriye girildiğinde bu işçilerin öldüğünün anlaşıldığı, oda içerisinde ise gaz kokusunun tespit edildiği anlatıldı.

Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi'nin cesetler üzerinde yaptığı inceleme sonucunda, işçilerin kanındaki "karboksihemoglobin" maddesinin, insanların ölümüne yol açacak seviyede olduğunun tespit edildiği bildirilen iddianamede, 4 kişinin ölümünün, kombiye temiz hava sağlayan borunun tamamen yerinden çıkması nedeniyle içindeki yanmanın verimsiz hale gelmesi ve yine kısmen çiğ gaz atmasından kaynaklandığı belirtildi.

Ayrıca zehirlenme olayının LPG'nin eksik ve hatalı yanmasından kaynaklandığı ifade edilen iddianamede, kombi bacasından çıkan çiğ gaz ve karbonmonoksit gazının işçilerin kaldığı konteynerin tabanında bulunan deliklerden içeri girdiği ve ölüme yol açtığı aktarıldı.

İddianamede, bilirkişi tarafından yapılan tespitte ise konteynerlerin kurulumları ve birbirlerine olan mesafalerinde, Makine Mühendisleri Odası Gaz Tesisatı Proje Hazırlama Teknik Esaslar Yönetmeliği'ne uyulmadığı belirtildi.

Bilirkişi raporuna göre, işverenler Eyub Demir ve Önder Aksakar, taşeron firmasının şantiye şefi Savaş Çaylı ile inşaat firmasının şantiye şefi Kamil Yıldırım'ın da konteynerlerin belirlenen ölçülerde yerleşimini sağlamaması sebebiyle tali kusurlu olduğu kaydedildi. Raporda, ayrıca ölen işçilerin kazanın meydana gelişinde kusurlarının bulunmadığı ifade edildi.

İddianamede, şüpheliler İşveren Eyub Demir ve Önder Aksakar ile taşeron firmanın şantiye şefi Savaş Çaylı ve inşaat firmasının şefi Kamil Yıldırım hakkında, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme" suçunu işledikleri gerekçesiyle ve 15'er yıl hapis cezası istendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ümraniye'de Şantiye Konteynerinde 4 İşçinin Ölü Bulunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement