Umreye Gidenler İsterlerse Kudüs'ü de Ziyaret Edebilecek - Son Dakika
Güncel

Umreye Gidenler İsterlerse Kudüs'ü de Ziyaret Edebilecek

Umreye Gidenler İsterlerse Kudüs\'ü de Ziyaret Edebilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, gelen talep üzerine organize ettiği Kudüs bağlantılı umre turları bugün başladı.

15.04.2015 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, gelen talep üzerine organize ettiği Kudüs bağlantılı umre turları bugün başladı. İlk kafile, bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan hareket etti.

Kutsal topraklara umre ibadeti için gidecek vatandaşlardan arzu edenler, böylece Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Kudüs'ü de ziyaret edebilecek. 149 yolcu ve 5 görevliden oluşan ilk kafileden 77 kişi saat 06.45'te hareket ederken, 72 kişi ise 12.40'da uğurlanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilisi olarak kafileyle birlikte görevli giden Konya Merkez Vaizi Burhan Şener, daha önce gezi amaçlı olarak Kudüs'e gittiğini belirterek, ? Bütün Hristiyan alemi orada. Hazreti İsa'nın göğe çıktığı kiliseyi ziyaret ediyorlar. Museviler orada Ağlama Duvarını ziyaret ediyorlar. Müslümanlar çok garip kalıyordu. Diyanetin bunu bağlaması Filistinlilere çok büyük maddi ve manevi destek olacak" diyerek şöyle konuştu:

'Bu umre ziyaretimiz Kudüs bağlantılı. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptığı anlaşma uyarınca İsrail'den alınan vize ile gideceğimiz Tel Aviv'den üç gün kalacağımız Kudüs'e geçeceğiz. Mescid-i Aksa'yı, Kubbet üs Sahra'yı, Halil Kentini, Ölü Denizi, Hazreti İsa'nın göğe çıktığı kiliseyi ve diğer mukaddes yerleri ziyaret edeceğiz. Üç gün sonra da Amman'a geçip orada ihram giyeceğiz ve uçakla umre ziyareti için Mekke'ye geçeceğiz. Bu, ilk tur. İlk kafile 77 kişi olarak sabah erken saatte gitti. Bu kafile ise 72 kişi. Bugün toplam olarak 149 kişi bu ziyaretleri yapmak üzere THY uçaklarıyla Tel Aviv gideceğiz. Oradan Kudüs'e geçeceğiz. Doğu Kudüs'te kalacağız. 3 günlük Kudüs ziyaretinden sonra Amman'a geçeceğiz. Orada ihram giyerek tekrar uçakla Mekke'ye geçeceğiz. Toplam 14 gün sonra ülkemize döneceğiz.?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Umreye Gidenler İsterlerse Kudüs'ü de Ziyaret Edebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement