Umut'lar Tükendi Derken...: 2-1 - Son Dakika
Spor

Umut'lar Tükendi Derken...: 2-1

Umut\'lar Tükendi Derken...: 2-1

Kasımpaşa maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Galatasaray, ikinci yarıda oyuna dahil olan Umut'un 1 gol ve 1 asistlik performansıyla güldü.

31.10.2014 22:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 8. hafta açılış mücadelesinde, son haftalarda aldığı üst üste kötü sonuçlarla dikkat çeken Galatasaray, Türk Telekom Arena'da, ligin iddialı ekiplerinden Kasımpaşa'yı ağırladı.

Sarı kırmızılılar sahaya üç yabancı ile çıkarken, Prandelli, hafta içi affedilen Sabri Sarıoğlu'nu ilk 11'e alıp Hollandalı yıldız Wesley Sneijder'i yedek kulübesine çekerken, büyük bir sürprize imza atarak başladı. İlk yarıda göbekteki Yekta - Emre - Selçuk üçlüsü pozisyon üretmekte sıkıntı çekerken, Sneijder'in yokluğu bir hayli hissedildi. Devrenin genelinde temkinli davranan iki taraftan Galatasaray'ın daha istekli oyunu dikkat çekerken, Kasımpaşa oyunu sahasında kabullenip kaptıkları toplarla hızlı çıkmayı yeğledi.

Galatasaray, özellikle Alex Telles ve Sabri ile kanatları zorlarken, içeriye yapılan ortalarda Kasımpaşa savunması Burak'a vuruş şansı hiç tanımadı. Konuk ekip, defansın ortasında Barış'ın yerinde müdahaleleri ile sarı kırmızılılara göz açtırmadı.

Cimbom'un oyununu büyük oranda kitleyen Kasımpaşa, Chedjou ve Semih'in arkasına attığı uzun toplarla gol pozisyonu aradı. 23'te Scarione'nin pasında Adem sağ çaprazdan vuruşunda kaleci Muslera'ya takılırken, ikinci kez savunmanın arkasına sarkmayı başaran Paşa, 41. dakikada skor üstünlüğünü ele geçirdi. Donk orta sahada kazandığı topu bekletmeden savunmanın arasına koşu yapan Adem Büyük'ün önüne gönderdi. Bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Kasımpaşalı futbolcu, Muslera'nın yanından topu filelerle buluşturarak ilk yarının bitimine az bir süre kala takımını öne geçirdi.

İlk yarının bitimine yakın takım kaptanı Selçuk İnan taraftarlar tarafından yuhalanırken, sarı kırmızılılar 45 dakika boyunca sergiledikleri futbol ile izleyenleri pek tatmin edemedi.

Devreye Olcan - Umut değişikliğiyle başlayan Galatasaray, ikinci yarıda daha aktif bir görüntü sergiledi. Savunmayı önde kurarak oyunu orta sahaya sıkıştırma gayretinde olan Kasımpaşa, 53. dakikada riskli futbolunun bedelini ağır ödedi. Umut'un kafayla savunmanın arkasına yolladığı pasa hareketlenen Burak Yılmaz, süratle ceza alanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu filelere yollamakta zorlanmazken, kalan dakikalar için takımının umutlarını da canlı tutmuş oldu.

Golle beraber özgüveni de yerine gelen sarı kırmızılılar, Kasımpaşa kalesinde üst üste pozisyonlar bulmaya başladı. 60'da Burak, Umut'un şık pasında altıpas önünde voleyi vurdu ancak çerçeveyi tutturamadı. Bu pozisyondan iki dakika sonra ise Sabri ile sağ kanattan gelişen atakta, Sneijder sol açıkta topla buluştu ve uygun durumda şutunu çıkardı. Bombeli giden top üst direği sıyırarak dışarı çıktı. Hollandalı'nın bu pozisyonu sonrası oyunda tempo giderek düşmeye başladı.

Son çeyreğe girilirken, Kasımpaşa etkili gelmeye başladı. Viduez'in oyuna girmesiyle hareketlenen konuk ekip, 75'te golle burun buruna geldi. Sağ kanattan yapılan ortada Castro bomboş durumda kafayı vurdu. Sol direği sıyırarak dışarı giden top, sarı kırmızılıların da yüreğini ağzına getirdi.

Maçın son bölümünde her iki takım da orta sahayı çabuk geçip ceza alanı önüne kadar rahat gelirken, içeri girmekte ise sıkıntı yaşadılar. Ancak uzatma dakikalarında yine sahneye ilk golün hazırlayıcısı Umut Bulut çıktı. Sağ köşeden kullanılan kornerde arka direkte Chedjou'nun kafa vuruşunu iyi takip eden sarı kırmızılı golcü, altıpas içinde topun yönünü değiştirdi ve kaleci Isaksson'u ters köşeye yatırarak maçın skorunu tayin etti.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Umut'lar Tükendi Derken...: 2-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement