Umut Nöbetinde Bugün İkinci Nöbetçi Bülent Mumay Oldu - Son Dakika
Güncel

Umut Nöbetinde Bugün İkinci Nöbetçi Bülent Mumay Oldu

Umut Nöbetinde Bugün İkinci Nöbetçi Bülent Mumay Oldu

Can Dündar ve Erdem Gül'e destek olmak ve dayanışma sergilemek için Silivri Cezaevi önünde başlatılan Umut Nöbetini Pelin Batu'dan Gazeteci Bülent Mumay devraldı.

10.12.2015 13:11  Güncelleme: 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tutuklu  gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e destek olmak ve dayanışma sergilemek için Silivri Cezaevi önünde başlatılan 'Umut nöbeti'ni Pelin Batu'dan gazeteci Bülent Mumay devraldı.

İnsan Hakları İzleme ve Değerlendirme Merkezi (İHİDEM) üyesi bir grup avukat da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Silivri Cezaevi önünde açıklama yaptı.

Bülent Mumay, Silivri Cezaevi önündeki nöbeti saat 12.00'da Pelin Batu'dan devraldı. Türkiye'de gazetecilik yapmanın her zaman zor olduğunu ifade eden Mumay, "Bu ülke olağanüstü hal dönemlerini, darbe dönemlerini gördü. Bu ülkede insanlar haber yaptıkları için öldürüldüler. İşkence gördüler, bir çok mağduriyet yaşadılar. Fakat tam bu dönemlerin kapandığını varsaydığımız bu dönemlerde, tam da bambaşka bir ülkeye dönüştüğümüzü düşündüğümüz bu dönemlerde sadece haber yaptığı için, mesleğinin gereğini yerine getirdiği için gazetecilerin tutuklanması, bu ülkeyle ilgili umutlarımızı ne yazık ki toprağa gömüyor. Gelecekle ilgili, demokrasinin ilerlemesiyle ilgili ne yazık ki umutlarımızı ortadan kaldırıyor" diye konuştu.

TÜRKİYE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDE 149'UNCU...

İnsan Hakları İzleme ve Değerlendirme Merkezi (İHİDEM) üyesi bir grup avukat da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Silivri Cezaevi önünde açıklama yaptı. İHİDEM İstanbul Temsilcisi Avukat Murat İncekara, "Bugün Türkiye, dünya basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında 149. sırada bulunuyor" dedi.

Avukat Murat İncekara yaptığı açıklamada,"Bugün Türkiye, dünya basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında 149. sırada bulunuyor. Gazeteciler tutuklanıyor, gazetecilere akreditasyon uygulanıyor, gazeteler polis tarafından basılıyor. Kayyım eliyle muhalif gazete ve televizyonlara el konuluyor" dedi.

"TÜRKİYE'DE ŞEHİRLERDE BOMBALAR PATLIYOR, FAİLLERİ BULUNAMIYOR"

İncekara, "Bugün Türkiye'de şehirlerde bombalar patlıyor, onlarca insanımız katlediliyor, failleri bulunamıyor. Sokak ortasında polisin gözü önünde insanlar katlediliyor, üzerinden günler geçmesine rağmen failler yakalanamıyor. Bugün Türkiye'nin farklı şehirlerinde sokağa çıkma yasakları ilan ediliyor. İnsanlar kapılarının önünde keskin nişancılar tarafından katlediliyor. halkın ekmek almasına, tedavi olmasına ve zaruri ihtiyaçları karşılamasına bile izin verilmiyor" ifadesini kullandı.

"HALKIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU YARGIYA GÜVENMİYOR"

İncekara, "Aylardır tutuklu olan insanlar ile ilgili iddianame hazırlanmadığı için tutukluluk cezaya dönüşüyor. Hakimler ve savcılar görevlerini yaptıkları için sürgün ediliyor. Meslekten ihraç ediliyorlar. Halkın büyük çoğunluğu yargıya güvenmiyor. Bugün Türkiye'de mülkiyet hakkı yok sayılıyor. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Türkiye'nin hak ihlalleri alanında rekor kırıldığını tarihe not düşüyoruz" açıklamasında bulundu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Umut Nöbetinde Bugün İkinci Nöbetçi Bülent Mumay Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement