Ünal Aysal: TFF Hakkındaki İzlenimim Negatif - Son Dakika
Spor

Ünal Aysal: TFF Hakkındaki İzlenimim Negatif

Ünal Aysal: TFF Hakkındaki İzlenimim Negatif

G.Saray Başkanı Ünal Aysal, "Bugüne kadar federasyon hakkındaki izlenimim negatif. Biz TFF'nin devamı yönünde oy kullanmayacağız." dedi.

04.06.2014 21:39  Güncelleme: 22:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, kulübün resmi televizyonu GS TV'ye gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Aysal'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle;

"RÜYALARIMI TARAFTARA YAŞATMAK İÇİN BURADAYIM"

Göreve geldiğim vakit kendimi mutfağa girmiş bir aşçı olarak gördüm. Dolaplarda ne var bunları öğrenmem zaman gerekti. Sonra bunlardan ne tip yemekler yapılabilir, müşterileri nasıl mutlu edebiliriz… Bizim müşterilerimiz taraftarlarımız. Göz açıp kapayıncaya kadar zaman çabuk geçiyor. 24 saat 365 günlük bir çaba. Beni en çok mutlu eden bu. Bir yönetici gerçekleri kendisi yaşar ama rüyalarını başkasına yaşatır. Ben rüyalarımı taraftara yaşatmak için buradayım ama gerçekleri de kendim yaşıyorum.

"BENDEN SONRAKİ YÖNETİCİLER..."

Sakin kalmak Galatasaray'ın tavrı. Bizim camiamız senelerdir hep karşı taraftakine saygı esastır. Biz bir camiayı temsil ediyoruz. Camianın gücü sayılarından değil yarattıklarından belli olur. Yöneticinin görevi olduğu yeri hazmetmektir. Biri oturduğu koltuğun ona bir şey kazandırmayacağını, sizin o koltuğa bir şeyler katmanız gerektiğini bilmelisinizdir. Galatasaray'a bana bu görevi verdiyse elimden gelenin maksimumunu vermem gerektiğini bilirim. Önümüzdeki yıllarda benden sonraki yöneticilerin de bu düşünceyi devam ettirmesi gerekiyor.

"BİZİM BAŞARISIZ OLMA OLASILIĞIMIZ YÜKSEK"

Yarışma sadece sahalarda olmuyor. Biz örnek olmak durumundayız. Benden evvel bazı saygın kulüplerin yöneticileri yabancı sınırına müdahale etmek istediler ama biz daha çok etki etmek istedik. Bizi yöneten kurumlar var. Bizim üstümüzde bazı kurumlar var federasyon gibi. Maalesef biz burada ayağıma çelme atılmış hissediyoruz. Önemli olan Galatasaray'ın marka değeri değil, Türkiye'nin marka değeri. Türkiye'nin marka değerini dışarıda aldığımız başarılarla elde edebilirsiniz. Buna dünyanın her yerinde devletler yardım eder. Kanunun imkan verdiği nispette sular bu başarıyı. Biz ise kurutma yöntemini seçtik. Biz Real Madrid ile oynuyoruz 10 yabancı oyuncuları var 1 İspanyol. O, 10 yabancı oyuncu dünyanın en iyi oyuncuları. Ben kendi oyuncularımı Türkiye'den seçmek zorundayım. Benim seçme saham son derece kısıtlı. Bu yüzden böyle bir yarışmada bizim başarısız olma olasılığımız çok yüksek. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş kaybedince Türkiye kaybediyor. Bu algıyı bu şekilde yönetmek ve duyurmak lazım. Bunu yapmadığınız sürece bizden başarı beklemek çok zor.

"GALATASARAY'IN BİR NUMARALI YETKİLİSİ OLARAK..."

Federasyonu bir anlık unutalım. Kendi aramızda baktığımız vakit bahsettiğimiz kulüplerin hepsi saygın müesseseler milyonlarca taraftarları var. Biz onlarla işbirliği içinde olmaktan her zaman mutluluk duyduk. Bu ilişkileri karşılıklı saygı içinde yürüttüğünüz sürece biz de kazanacağız Türkiye de kazanacak. Önemli olan bu anlayışı masada gerçeğe dönüştürmek. Bunda son derece samimiyim. Bunu ancak birbirimize dostça yaklaşarak yapabiliriz. Galatasaray bu konuda her zaman öncülük etmiştir. Eğer benim için endişeleri varsa ispat etmeye hazırım. Her zaman şeffaf bir anlayış içindeyim.

Belki bir iki kişi bu konuda tereddüt edebilir. Soru sorabilirler bize veya kendilerine. Ama başarılı olacağımıza inanıyorum. Ben Galatasaray'ın 1 numaralı yetkilisi olarak bu konuda topluma söz vermekte bir zarar görmüyorum.

"FEDERASYON HAKKINDA İZLENİMİM NEGATİF"

Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bugüne kadar ki federasyon hakkındaki izlenimim negatif. Her defasında yanlış kararlarla karşılaştık. Galatasaray stadı 3 yıldır kapanmadı son ayda 2 kez kapandı. Kenarda köşede 6 kişinin 7 saniyeyi bulan bir küfür vs… Böyle bir işlem 55 bin kişinin haklarını zedeler hale geldi. Biz kulüplerin çok büyük yükümlülükleri var. Biz vergilerimizi ödemek yükümlülüğü içindeyiz. Biz para kazanmak üzere kurulmadık biz kamuya hizmet etmek için kurulmuş bir müesseseyiz. Biz sanki dışarıdan bir kara borsacı muamelesi görüyoruz. Federasyon da devlet de böyle görüyor. Buna karşı reaksiyonumuz bazen sert olabiliyor. Bu da heralde anlayışla karşılayabiliriz.

"TFF'NİN GÖREVİ TÜRK SPORUNU YÜCELTMEK"

Federasyonun görevi Türk sporunu yüceltmek. Yurt dışındaki marka değerini arttırmak. Başarılı bir kulüp varsa ona gerekli desteği vermek. Bunun kulüpçülükle alakası yok. Bunu da birisi önde koşuyorsa ona destek vermek demektir. Bugün Galatasaray ya da Fenerbahçe olur Beşiktaş olur Trabzonspor olur... Bu kulüpler Türkiye'nin önemli camiaları. Onlar da bizim gibi kamu hizmeti yapıyorlar. Bugün Galatasaray'ın başına gelenler onların da başına gelebilir. Diğer kulüplerin bunların önünü kestik diyeceklerini düşünmüyorum ama federasyonun bu düşüncede olduğu çok açık.

"TFF'NİN DEVAM ETMESİ İÇİN OY KULLANMAYACAĞIZ"

TFF'nin devamlılığını biz Galatasaraylı olarak bunu tek başımıza yönlendiremeyiz. Biz TFF'nin devamı yönünde bir oy kullanmayacağız. Bu eşyanın tabiatına aykırı. TFF'den bugüne kadar görmüş olduğumuz her türlü davranış Galatasaray'a karşıydı. Emin olun bir sürü kulübe de, Türk sporuna karşı davranışları vardı. Ben şu takımı bu takımı tutuyor demeyeceğim. TFF'nin Türk sporuna hizmet etmek için kurulduğuna inanırsak, 3 senedir böyle bir hizmet yok. Teker teker kişilere baktığınız vakit sevdiğim insanlar ama bir araya geldikleri vakit başarılı sayılamazlar.

"SİSTEM KÖKENİNDE 5+0"

Muhakkak ki bir sebep vardır ama ben bunun arkasında kasıt aramadım ama buldum. İyi niyetle yaklaştık. Heralde herkese gelen bir düğün dernek bu dedik. Ama öyle değil bu iş. Bu sadece en başarılı olan kulüplere karşı kullanılan bir silah. Siz bize ya bağlanacaksınız ya da bu sopayı yersiniz gibilerinden. Stadlarda alınan karalarlar ve 5+3 kararı böyle. Ben 3 yabancıyı benchte oturtursam oynatma şansım sıfır. 3 yabancının bana bir yararı yok. Aynı pozisyonda 2 yabancıyı bulundurmayacağıma göre... Sistem kökeninde 5+0...

"MELO BİZE VE TÜRK FUTBOLUNA FAYDALI OLACAK"

Daha evvel bir röportaj vermedim bir Fair Play toplantısında bir cümle basına fazla değiştirilerek çıkartıldı. Felipe Melo her şeyden evvel Galatasaray'ın en başarılı oyuncularından biri. Yaşayarak oynayan bir oyuncu. 90 dakikayı dolu dolu oynuyor. Böyle bir oyuncunun her geçen dakika adrenalinle yüklenmesi kadar doğal bir şey yok. Reaksiyonları bazen sert olabilir. Ayrıca dünyada futbol bu kadar yumuşak oynanan bir oyun değil. Türkiye dışında daha sert. Bu çocuklar yurt dışından geliyor. Melo ve Brezilyalılar futbolu sokaktan öğrendiler. Bu kültürün arkasında yaşama ayakta kalma iç güdüsü var. Bu içgüdü saha yansıyınca bazı olaylar sahaya yansıyabiliyor. Ama bu oyuncunun kötü veya terbiyesiz olduğunu göstermez. Felipe Melo bizim kontrolümüzde Galatasaray'a ve Türk sporuna faydalı olmaya devam edecek ve yolunu kesmek istemediğimiz bir futbolcu.

"MÜLKİYETE KARŞI HİÇ KİMSENİN BİR SALDIRISI OLAMAZ"

Mecidiyeköy'de bizim belediyelerden aldığımız ruhsatlarımız var hiç bir sorunumuz yok. 17 metreye kadar inşa çukurumuz indi. Daha da aşağıya gidiyoruz. Orada yapılaşmamız devam ediyor. Biz oradaki binamızı yapıp çıkartacağız. Orası bizim tapulu mülkümüz. İstimlakı mümkün olamaz. Böyle bir şey olacaksa biz çok yanlış anlarız ve reaksiyonumuz da çok değişik olur. Türkiye hukuk devletidir. Mülkiyete kimsenin haksız bir saldırısı olamaz. Buna ihtimal dahi vermiyorum. Bu sadece dedikodu. Hukukun temel kaidesi hiç kimse kendisine ait olmayanı başkasına devredemez. Devretse de geçerli değildir. Kimsenin bundan endişe etmemesi gerekir.

Biz bir kamu kuruluşuyuz. Bizim aramızın kötü olması mevzu bahis değil. Biz devlete her zaman saygılı olduk ve öyle olacağız. Derseniz ki gerekli desteği görüyor musunuz? Hayır. Ben geçen 3 sene içinde böyle bir şey görmedim. Çok büyük taleplerimiz de yok. Burası bir spor kurumu. Halka ait bir yer. Burasını en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Devlet bize yardımcı olur başımızın üstünde yeri var. Olmazsa da kendi kararıdır ısrarcı olmayız.

"ALİ SAMİ YEN İHALESİNDE DEVLETİN HAZİNESİNE 1 MİLYAR LİRA GİRDİ"

Statta ben olaya şöyle bakıyorum. Bize stad devlet tarafından verilmiş bir ulufe değil. Biz bu stada gelene kadar Mecidiyeköy'deki arazimizi terk ettik. Biz 39 senelik bakiye hakkından vazgeçmeseydik devlet orayı satıp hazineye katamazdı. Bizim 360 dönümlük arazi 49 senelik hakkımız vardı. Bu hakkın 240 dönümünü verdik. Devletimiz 1 milyar liraya inşaatları yapan firmaya satış yaptı. O da hazinemizin kasasına girdi ama beklentimiz olmadı. Bizim 191 milyon liraya mal edildiği söylenen stadın sadece kullanım hakkı verildi. Bunun karşılığında reklamlar, kira gibi 49 yılda 450 milyon liralık bir fatura çıktı. Bugün de almadığımız bir stad için karşımızda 17 dava çıktı. Bunun heralde bir akıllıca izahı olacaktır. Bir gün otoriterlerle karşı karşıya oturduğumuzda Galatasaray kendi savını en iyi şekilde masaya getirecektir.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ GALATASARAY, KİMSE KIZMASIN"

Elimizden geleni yapıyoruz stad için. İyileştirmeleri sürdürüyoruz. Isıtmalar konuldu, saha kazındı yeniden yapıldı. Stadın 36 derece ekseninin yanlış koyulması nedeniyle çimlerimizi sıhhatli şekilde büyümeyeceği bize çok ağır maliyetlere neden olacağı gibi gerçekleri yaşıyoruz. Ama güzel bir stad. Türkiye'deki imkanlar bu ve Galatasaray Türkiye'nin en büyüğü. Kimse kızmasın.Çatı konusunda bizden evvelki yönetim seçimden 15 gün evvel yaptıkları anlaşmayla angajmana girmişler. Buranın irtifa hakkı intifa hakkına döndürülmüş ve kiracı durumuna girmişiz. Bir son dakika anlaşması. Bunun hukuki sonuçları ne olur nasıl olur? Bir gün bu iş adliyeye giderse o zaman daha net ortaya çıkacaktır.

"ÇATI ÇOK BÜYÜK BİR YÜK DEĞİL"

Çatı için gerekli garantileri aldığımız takdirde biz bu çatıyı yaparız. Bu çok büyük bir yük değil. Bu vecibemizi yerine getiririz. Bence gereksiz. Ama kontratlar gerektiriyorsa bu yapılır. Stada müzenin yapılması söz konusu. Yönetim kurulunda Candan Erçetin'in direkt ilgilendiği konu. Onun başkanlığında bir ekip müzeyi derliyor. Burada devamlı değişken bir sürü kupamız fotoğrafımız olacak. İleride düşündüğümüz stad turu konseptinin içinde böyle bir müze yer alacak. Dijital sistemlerin öne çıktığı bir çalışma ilerlemiş durumda.

"BİZ HALKA HİZMET İÇİN VARIZ"

Biz bir kamu kuruluşuyuz. Halka hizmet için varız. Halkın hem ruh sağlığına hem de değer ihtiyaçlarına karşı çok duyarlıyız. Özellikle ülkemizde zaman zaman ortaya çıkan sorunlara karşı da dikkatliyiz ve çözümüne yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kan bağışı da bir sosyal sorumluluğumuz. Kulüplerin hepsi bu konuda duyarlı. Hepsi destek olmuşlar. Hepsine teşekkür etmek istiyoruz. İnşallah devamı gelir.

"SOMA OLAYINDAN SONRA ATLETICO MADRID BAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜM"

Atletico Madrid ile bu Soma olayı ortaya çıkar çıkmaz başkanıyla görüştüm ve bir karar aldık. Onların masrafları olacağı için gelirin onlara düşen kısmını Atletico Madrid kullanacak. Ama biz gelirimizin tamamını Soma'ya vereceğiz. Maç İzmir'de olacak. Oyuncularımız da bu konuda son derece duyarlı. Onlar da 400 bin dolarlık primlerini Soma'ya bağışladılar. En iyi şekilde kullanılması için vakfımızla temas içindeyiz.

"KULÜPLER BİRLİĞİ TÜRK SPORUNU YÖNLENDİREMİYOR"

Kulüpler Birliği'nin bir bölümüne ben gittim. Daha evvel de belirttim Kulüpler Birliği'nin bir işlevi rolü yok. Kulüpler birliğinin federasyonun patronu olması gerekirken tam tersi. Kulüpler Birliği'nin Türk sporunu yönlendirme gücü yok. Kulüpler birliğinin olma sebebi de yok. Hem oradayız hem değiliz. Acaba oradan çıkmak bir yenilgi anlamına mı gelir? Türkiye'de protesto yaptığınız anda dışarıda kalırsınız. Burayı bizim yönlendirmemiz organize etmemiz daha yararlı hale getirmemiz mümkün mü? o kadar başka önceliklerimiz var ki. kulüpler birliğine geçtiğimiz ilk sene böyle bir brifing verdim. Bütün üyelere bilgi sunduk. Çok güzel böyle yapalım dediler. Eskişehirspor başkanı başkan seçildi. Söz verdi bu projeyi hayata geçireceğine dair ama ondan sonra bir daha duyulmadı.

Kulüpler Birliği'nin aslında kulüpler holdingi şeklinde geliştirip futbolun ana sorumluluklarını alıp, federasyona milli takım ve altyapı konularına bakması gerekir. Ne federasyon bu gücüden bir şeyler kaybetmek istiyor, ne de arkadaşlarımız federasyona seslerini yükseltmek istiyor. Çünkü ödemelerin gecikmesi gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyorlar. Olay o kadar federasyona bağlanmış ki. Federasyondaki oyların gücü aynı. Benim oyumun değeri 10, hiç taraftarı olmayan ekibin değeri 1 değil. Onun için bazı kulüpleri federasyon kendi imkanlarını kullanarak ufak kulüpleri mutlu etmenin yollarını bularak oylarını topluyor.

"FEDERASYON VE FEDERASYONU ORAYA KOYAN GÜÇ..."

Federasyondan çekiniyorlar. Federasyonu oraya koyan güçten de çekiniyor olabilirler. Biz yayın hakları olayını son 1 senedir UEFA ile ECA ile görüştük ve büyük bir haksızlık olduğunu anlattık. Dediler ki 3 Temmuz ile başlayan süreçte bir tek D-smart müracaat etti ve onlar da bir evvel ki kontratın yarısından biraz fazlasıyla kapattılar.

"LİG ŞAMPİYONLUĞU ÖNCELİMİZ İSE SADECE ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE GİDEBİLMEK İÇİNDİR"

Chelsea'de yapılan bir açık oturumda Juventus başkanıyla beraberdik. Bu haksızlık değil mi dedim biz rahatsız değiliz dedi. Galatasaray bu sene Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor. Ama yalnız biz değil diğer kulüplerin de Şampiyonlar Ligi'ne gitme imkanları var. Bunun için çalışıyorlar. Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyen takımların mali güçleri bundan çok darbe alıyor. Herkes dışarıya gitmenin peşinde. Bizim önceliğimiz hep Şampiyonlar Ligi.

Önceliğim lig şampiyonluğu ise Şampiyonlar Ligi'ne gidebilmek içindir. 4. 5. Yıldız zaten gelir. Galatasaray TV olarak başka ortaklarla bu ihalelere girmek istiyoruz. Bunun şartlarını oluşturmaya çalışıyoruz, büyük ihtimalle de gireceğiz. Sadece sponsorlarla bu iş olmaz. Bu sizin ortaklıklarla bu değeri üretmeniz gerekiyor. Ticari operasyon olarak görebiliriz. UEFA'nın bize olan bakışı müspet. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılmasından son derece mutlular. Bizi sürekli yüreklendiriyorlar. Ben bundan dolayı memnunum.

"KÖTÜ NİYETLE DAVRANIYORUZ SANDILAR"

Avrupa'ya gidememe endişesini 3 yıl evvel belirttik. Yolun nerede biteceği belli olduğu için söyledik ama yanlış anlaşıldı. Biz kötü niyetle davranıyoruz sanıldı. Bir olayın süratle çözülmesi için tavsiyede bulunduk. En son isteyeceğimiz şey rakiplerimizin bize bu ligde oynama imkanı veren güçlü rakiplerimizin olmasıdır. Güçlü rakiplerimiz olmazsa beklentilerimiz yarı yarıya düşer. Rakiplerimizin başına bir şey gelmesi gibi bir beklentimiz yok. Federasyonun kendisine düşen bir görevi yapması gerekirdi. O gün suçlanan görevleri temizleyebilecek bir görevdi. Ama federasyon bazı konularda duyarlı değil. O zaman da tamamen sorumluluktan kaçtılar ve bugün hala o sıkıntının devam ettiğini görüyoruz. Koskoca camialar ızdırap çekiyor. Federasyon dese şu kadar puan kestin 15-20 ne olacak ki? 1 sene şampiyonluk kaybederdin. Ama federasyon bunu yarına attı ve problem büyüdü. Hala bunu görmezden geliyoruz.

Eğer Avrupa'ya gitmeme gibi bir durum olursa kulüplerin reaksiyonu çok sert olacaktır. Burada kişilerin mesuliyetleri üzerine dahi gidilebilir. Bu yönetimlerdeki kişiler eğer kendilerini kurumun arkasında rahat görüyorlarsa yanılıyorlar. Bu kurumları yönetenlerin mesuliyetleri mevzu bahistir.

"GİDERLERİMİZ VE GELİRLERİMİZ AYNI ORANDA ARTIYOR"

Bizim giderlerimiz gelirlerimizden fazla değil. İkisi de aynı oranda artıyor. Giderleri aşağıda tutup gelirleri yükseltebilir miyiz? Bunu yapmaya çalışıyoruz. Giderlerin yükselmesinin başka sebebi var bu zarar hanesine dönüşüyor. Türk kulüplerinin Avrupa'dakilerden farklı bir durumu var. Bizde enflasyon var. Avrupa'da herkes euro diye tek lisandan konuşuyor biz ise pariteden. Geçtiğimiz sene %20nin üstünde bir kur oynaması oldu. 300 milyon dolarlık bir borç devraldık o faiz yükünü de taşıyoruz. Bunlar kar zararı etkileyen unsurlar. Buna rağmen biz UEFA'nın çıkarttığı rakamlara göre biz 4.5 milyon euroluk bir zarar aşımı yapmışız ve en büyük cezayı bize verdiler.

Bizim çözmemiz gereken enflasyon baskısından nasıl kurtulabiliriz. Bu çalışmayı yaptık. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptık. Aşağı yukarı 163 milyon dolarlık bir anlaşma yaptık. Bütün banka borçlarımızı aynı kurlarla belirledik. Bu Galatasaray'ın başındaki demokrasi kılıcı olayını kaldırdı. Bir de ticari borçlar var. Oyuncularımıza ödediğimiz paralar gibi. Bunların yabancısı var yerlisi var ve çoğu döviz bazında. Kur farkı devam ediyor. Ticari borçların yeniden yapılandırılmasını bu sene sonuna kadar yerine oturtmuş olacağız ve risklerimizden arınmış olacağız.

Eski ödediğimiz faizlerden %1 daha düşük bir anlaşma yaptık. Hem süreler uzun hem de Türk lirası Türk lirasına döviz döviz endeksli bir şekilde gidiyor. Her yöneticinin kendi felsefesi vardır. Benim felsefem tüm spor kulüplerinde biz kar gayesi güden kurumlar değiliz. Biz sağlıklı yönetilmesi gereken başarı endeksli camialarız. Taraftarımın benden beklediği şey başarı. Taraftar rezil olmamanızı mahcup olmamanızı bekliyor. Ben de bunu yapmam için gelirleri arttırmam gerekiyor. Eğer kaliteli oyuncular alacaksam para kazanarak almam gerekiyor. Borçlanarak yapamam.

"FAZLA TRANSFER DÜŞÜNMÜYORUZ..."

Çünkü biz şubat ayında bu hakkımızı fazlasıyla kullandık ama bunu yaparken bir program dahilinde yaptık. Aldığımız oyuncuların çoğu genç oyunculardı. Onlar istikbal için hazırlanan futbolcular. Oynayabilecek olanlar zaten oynadı. Önümüzdeki sene oyuncuların daha büyük bir kesimi oynamaya başlayacak. Ama bizde hiçbir takımda olmayan bir kadro zenginliği var. Bizim 12-13 oyuncumuzu ya bir yerlere kiralamamız gerekiyor. Çünkü bizde oynayamıyorlar. Bir kısmı ile de vedalaşmamız gerekiyor. Bu biraz daha kulübün gençleşmesinin önünde kalan bir bölüm olacak. Gidecek oyuncular belli. Yabancı sayısını düşürmemiz gerekiyor. O oyunculara en sağlıklı şekilde başka kulüplerde görev arıyoruz. Ocak ayı gibi kısa bir süre değil uzun bir süre var. Sabırlı bir şekilde yapmayı planlıyoruz.

"MANCINI BALOTELLİ'Yİ DÜŞÜNMÜYOR"

Balotelli iddiası katiyetle yanlış. Kendisi çok iyi bir oyuncu. Onu beğeniyorum. Ama Galatasaray'ın oyun kurgusu içinde hocamızla da görüştüm Balotelli'nin yeri olmadığını söyledi. Olcan, Gökhan, Turgut ve Mevlüt çok değerli oyuncular. Trabzonspor Olcan'ı satmayacağım diyor. Ben bütün kulüplerle iyi ilişkilere sahip olmaya çalışıyorum.

"TRABZONSPOR'UN ARKASINDAN OYUNCU ZORLAMAYACAĞIZ"

Trabzonspor ile böyle bir ilişkide olduğum için çok mutluyum. Uzatılan eli dostça sıkan bir kulüp olduğunu gördüm. Trabzonspor'un arkasından dönüp oyuncusunu zorlamak niyetinde değilim. Ne Trabzonspor ne de diğer kulüplere yapmayacağım. Kulüpler onaylarlarsa oyuncu ile konuşuruz. Gökhan Töre'ye teklif götürmedim ama Beşiktaş'ın önceliği var. Hocamız da isterse bir teklif götürürüz. Mevlüt için müracaat ettik. Ön görüşme yapıldı. Müspet ilerleyen bir şey rakamlarla bir yere gelmeyi düşünüyoruz.

"ÖNCELİĞİMİZ KANAT VE STOPER"

Yabancılarımızın hangisini plase edebilirsek yabancı santrafor alabiliriz ama önceliğimiz kanat ve stoper. Transferdeki tek yetkili kulüp başkanıdır.Dalgalar kayaları nasıl oyuyorsa biz de bu zorlukları öyle geçeriz. Sabırla inatla ve çekinmeden korkmadan. Biz bir mucize beklemiyoruz. Gelecek sene de TFF'den aynı tasarrufu bekliyorum. Bundan dolayı endişeli de değilim. Antrenmanımızdı alıştık. Bu sistem nasıl yürüyor daha rahat görüyorum. Bunun üstesinden sabırla ve anlayışla gelebiliriz. Zaman içinde her şey değişebilir.

"KORKAKSANIZ REAKSİYON VERİRSİNİZ"

Şu ana kadar kimse için ciddi bir rakam gelmedi. Bana kalırsa Dünya Kupası'ndan sonra gelirse gelir. Önümüzdeki bir ay içinde beklentim de yok.Kültürümüzün bir parçası. Medyamız Melo üzerinden besleniyorsa bizim buna dur dememiz mümkün değil. Ancak yöneticilerin yönetim felsefeleri değişirse bunlar olmaz. Ama yayında da özellikle medyada sağduyulu çok yazarımız yönetmenimiz var. Ama böyle olaylarla da karşılaştığımız oluyor.

Eğer siz sessizseniz ve pek reaksiyon vermiyorsanız bu gücünüzden emin olduğunuz içindir. Korksanız bir reaksiyon verirsiniz. Ama siz sessiz sakin yolunuza devam ediyorsanız hiçbir sorununuz yok demektir. Benim anlayışım kendi görevimi yapmaktır. Ben gazetelerin geneline bir bakarım. Spor programlarının hiçbirini takip etmem. Çünkü tesir altında kalmak istemiyorum. Bu yüzden içim hep rahat. 3. Senem dolu. 2 senem daha var. Seçime kadar da bu prensiplerimi değiştirmeyeceğim. Herkesin içi rahat olsun. Galatasaray yönetimi başkanı her şeyin kontrolünü en iyi şekilde götürmektedir. Mali sportif medya ilişkiler gibi. Burada kurduğumuz bir düzen var. Herkes istediğini yazabilir. Ama ona göre reaksiyon veririm. O arkadaşın bendeki yeri aktiften pasife geçer. Yaptıkları kulüp nezdinde de yanlarına kar kalmaz. Biz bunu bir programa oturtturduk. Bazen sessiz cevaplar sesli cevaplardan daha etkili olur.

"FEDERASYON KAPILARINI AŞINDIRMAYIZ"

Biz bağırıp çağırıp federasyon kapılarını aşındıran bir camia değiliz ama bunun da çözümünü bulmalıyız. Benim faulümü görmeyip kırmızı kart gösterip kendi sahamda 4 golle yenilmemi sağlayan bir hakemi affetmem söz konusu değildir.

"SEMİH'İN DE KONTRATI YENİLENİYOR"

Önümüzdeki 2 gün içinde Semih ile ilgili sözleşmeyi duyacaksınız. Semih'i de geçtiğimiz 3 sene içinde büyük özveriyle kulübe hizmet etmiş bir kardeşimiz. Onun da kontratı önümüzdeki günlerde reaksiyon işine girecek. Drogba'dan çok dostane ayrıldık. Drogba büyük bir samimiyetle ileride de Galatasaray'ın hizmetinde olacağını ve burada geçirdiği yılların hayatında çok önemli yeri olacağını söyledi. O çok samimi bir insan. Sporcunun ötesinde kişiliğini geliştirmiş bir insan. Drogba ile Galatasaray'ın yolları ileride yine kesişecektir.

Galatasaray benim için her zaman var. Yönetici olarak şunu düşünüyorum. Kafamda bir hesap yaptım. Verdiğimiz mesai çok ağır. Benim orta yaşlı bir yönetici olarak 2016'ya doğru baktığım vakit biraz daha yorulmuş olabileceğimi hesapladım. O yüzden 2016'dan sonra bırakma gibi bir planım olduğunu söyledim. Göreve talip olanlar varsa hazırlansınlar diye. Kişilere bağlı hiçbir müessese uzun süreli başarılı olamaz. O zamana sağlıklı bir şekilde gitmeyi hedefledim.

Başarılı olduğumuz branşlarda küçülme mevzubahis değildir. Bizim amatör branşlarımızda senede 40 milyon liralık bir açığımız var. Biz o parayı başka yerden getirip amatör şubelere sağlamamız lazım. Ya 40 milyonluk küçülürsünüz ama bu Galatasaray yakışmaz. Ya da bir yerden 40 milyon lirayı başka yerlerden kapatabilirsiniz. Ama her halükarda bu açığı uzun süre devam ettirmeniz mümkün değil. Çünkü bu kronik bir açık. Galatasaray'da 10-15 senedir bu açık devam etmiş. Her sene yöneticiler borçlanmışlar. Biz borçlarımızı eritmek için buradayız. Benden sonra geleceklere bir borç yükü bırakmak istemiyorum. Her müessesenin borcu olacaktır. Ama bunların o müessesenin yönetebileceği borçları olması lazım. Kimsenin endişesin olmasın voleybol ya da basketbolda küçülme gibi bir hedefimiz yok.

"A LİSANSI İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

A lisans almak için çok ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Ben federasyon başkanının renklerinden ziyade kişiliğine ve vicdanına güvenmek isterim. Tarafsız olacaksa Fenerbahçeli bir adayın seçilmesinde hiçbir sorun görmüyorum.

Destekleyebilirim de. Yeter ki bizi kayırmasınlar. Ama gerçekten Türk sporuna faydalı olabilecek başkanların kişilikleri gelişmiş yöneticiler olmaları gerekir. Federasyon başkanının seçime gidip gitmeyeceği bile beli değildi. Bir zorunluluk yok. Bu bizim önümüzdeki 15 gün içerisinde masaya yatırıp karar vermemiz gereken bir konu. Avrupa'nın bir parçasıyız. Bizim hakemlerimiz Avrupa'da maç yönetsinler. Avrupalı hakemler de gelsinler bizde maç yönetsinler. Burada ben bir sakınca görmediğim gibi bizde hakemlerimizin kalitesi ve kendine güvenlerinin daha güçlenmesi yönünden faydalı olacaklarına inanıyorum.

"1 YABANCI 2 YERLİ İSİM İSTİYORUZ"

Rodolfho ve eşdeğer bir futbolcu olursa Mancini çok mutlu olur. İlla Rodolfho demiyor. Eşdeğerde kaliteli bir isim istiyor. Rodolfho ve Astori dışında 2 isim daha var. 1 yabancı 2 yerli isim istiyoruz. Onun dışında çok enteresan bir durum çıkarsa elimizdeki imkanlarda rahatlama olursa o zaman bir yabancı daha alırız.

İki yönetim kurulu üyemiz Florya'dan sorumlu olacak. Biri Florya'nın iç yönetiminden biri ise dış ilişkileri götürecek. Basketbolda da aynı şekilde voleybolda da... Yönetim kurulundan iki arkadaşım bana yardımcı olacak.

"SPONSORUN ÇEKİLMESİ SÜRPRİZ OLDU"

Forma sponsorluğunda beklenmedik bir durum oldu. Biz bu kontratın uzayacağını zannediyorduk. Önemli bir sponsor çekildi sektörden. Önümüzdeki 2 ay içinde kendi sponsorumuzu belirleyeceğiz. Türkiye dışından bir sponsor bekliyoruz. Benim beklentim eski rakamların çok daha üstünde.Sportif olarak ben 2016'ya kadar her sene şampiyonlar liginde oynayan ve en azından gruplardan çıkma başarısını gösteren bir takımı yönetmek istiyorum. Onun üstüne de gelebilir. Ama şampiyonlar liginde rakipler güçlü ve yabancı oyuncu konusunda ciddi bir handikapımız var.

Biz tek elimiz arkada boks maçı yapıyoruz. İki yumruğu olan bir boksöre karşı... Başarımızın seviyesi yönünde bir güvence veremiyoruz. Basketbolda artık bir yere kadar geldik. Bundan sonra da çıtayı düşürmememiz gerekiyor. Süreklilik ve başarı... Buradan hareketle bunun tersini söylemem mümkün değil. Ayağımı gazdan kaldırmak niyetinde değilim.

"İKİ SENE BOYUNCA TÖKEZLEDİK AMA..."

İdari olarak ilk iki sene çok bocaladık. Sporun romantik bir yapısı var gelenekler var. Taraftarın ve genel kurulun bakış açısı var. Siz bunun içine kurumsallaşmayı koyduğunuz vakit kimse inanmıyor. Kimse destek vermedi ve köstekledi. İki sene boyunca tökezledik ama iş bir yere kadar oturdu. Her gün daha iyiye gidiyor. Koyduğumuz personeller yerlerinde iyi oturuyorlar. Bunun 2016ya kadar %100 yerleşip ilerleyeceğine inanıyoruz.

"MANCINI'NİN 15 HAZİRAN'A KADAR VAKTİ VAR"

Eğer bir sistemi bozuyorsam çok zorlanmışım demektir. Bunun egolarla parayla alakası yok. Parayı da buluruz egoyu da yeneriz. Ergin Ataman'dan ve Mancini'den bunun için yardımcılığı buldu. Mancini'nin fikrini 15 Haziran'a kadar değiştirme hakkı var. Mancini bizim yabancı kısıtlamamızı biliyor. Oyuncu sınırlarımızı biliyor. Kendisinin de birtakım hedefleri var. Tamam mı devam mı kararı onun kararıdır.

Mecidiyeköy'ün inşaatına başladık ve bitireceğiz. Riva konusunda planlamamıza başladık. Aralık ayında finansmanı bitmiş olacak ve gerçekleştirilecek. Florya için futbol altyapı hepsini beraber yeni ve modern bir tesise taşıma projemiz var. Önce onu yapacağız. Ondan sonra Florya'daki para getirecek projeyi devreye sokacağız. Büyükçekmece gayrimenkul projemiz var. Bunların dışında bir projeye girişeceğimizi düşünmüyorum.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Ünal Aysal: TFF Hakkındaki İzlenimim Negatif - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.


Advertisement