Unilever'in Fikir Yarışması IdeaTrophy Başladı - Son Dakika
Güncel

Unilever'in Fikir Yarışması IdeaTrophy Başladı

Unilever\'in Fikir Yarışması IdeaTrophy Başladı

Üniversite öğrencilerine gerçek bir iş dünyası tecrübesini tam anlamıyla yaşatmayı hedefleyen Unilever IdeaTrophy'nin 11'incisi başladı.

10.11.2012 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yarışmacılar üç aşamadan oluşan yaratıcılığa dayalı yarışmada bu yıl Lipton Sürdürülebilir Çay Tarımı Projesi'nin duyurulmasına ilişkin pazarlama stratejisi ve iletişim planı hazırlayacak.

Unilever'in üniversite öğrencilerine iş dünyasının işleyişini gerçek hayatta görerek yakından tanıma ve kendi beceri ve yetkinliklerini geliştirme olanağı sağlayan Unilever IdeaTrophy başvuruları başladı. 11'incisi düzenlenen, yaratıcılığa dayalı zorlu yarışma bu yıl Lipton Sürdürülebilir Çay Tarımı Projesi temasıyla ilerleyecek. Lipton'un iki yıldır büyük aşama kat ettiği bu yolda bir adım daha ileri gitmek adına, yarışmacılardan kuvvetli pazarlama stratejileri ve güçlü iletişim planıyla tüketici tarafında bilinirliliği daha da yaygın bir proje oluşturmaları bekleniyor.

Ömrü 100 yıl olan ve Türkiye'de 75. yaşını dolduran çay bitkisinin ömrünü uzatmak, Türk çayının sonraki nesillere de aktarılabilmesini sağlamak amacıyla başlatılan bir sürdürülebilirlik projesi olan Lipton Sürdürülebilir Çay Tarımı Projesi, sosyal, ekonomik ve çevresel olmak üzere üç ayak üzerine oturuyor. Katılımcılar, kısa, orta ve uzun vadeli stratejilerle yürütülen projenin ayrıntıları için www.ideatrophy.com adresinden faydalanabilecekler.

Katılımcılardan beklenen koşullar arasında heyecanlı ve tutkulu olmak başta geliyor. Strateji üzerine inşa edilen yaratıcı fikirlerin proje için yapılan ön bilgilendirmeye uygun olması gerekiyor. İş dünyasında uygulanabilirlik, hedef kitlenin doğru anlaşılması ve dilinin etkin ve açık olması da projeden beklenen özellikler arasında.

3 aşamada dünyanın iş deneyimi

www.ideatrophy.com internet sitesinden ilerleyen yarışma süreci üç aşamadan oluşuyor. Birinci aşama bütün öğrencilerin katılabileceği fikirlerini sunma aşaması. Bu aşamada katılımcılar özgün olmak kaydıyla istedikleri kadar fikir sunabilecekler. 3 kişilik takımlardan oluşan bu ekipler, internet sitesini kullanarak 30 Kasım saat 24.00'e kadar bu süreci tamamlamış olacaklar. Bu aşama bütün katılımcılar arasından 50 takımın seçilmesiyle tamamlanacak. Birinci aşamayı geçen takımlar 10 Aralık 2012'de sitede ilan edilecek.

İkinci aşamada 50 takımdan, başarılı fikirlerine dayanan iş planları hazırlamaları istenecek. IdeaTrophy'de daha önce benzeri yapılmamış bir şekilde yetenek yarışması konseptiyle gelişecek olan ikinci aşamada, yarışmacılar kendilerine verilecek kısa zamanda yaratıcı pazarlama kişiliklerine en fazla ihtiyaç duyacakları etaptan geçiyor olacaklar. Pazarlama direktörleri ve reklam dünyasında öne çıkan isimlerden oluşacak bu jürili etapta başarılı olana ekipler son 10 finalist arasına isimlerini yazdıracaklar. Finalist takımlar aynı gün jüri tarafından açıklanacak sonuçlarla muhteşem IdeaTrophy kampına katılmaya hak kazanacaklar.

Üçüncü aşama ise kamp, yani final heyecanının başladığı yer. En parlak 10 planın sahipleri Ocak 2013'te önemli ve çok özel bir deneyim yaşayacak. 3 gün sürecek olan Unilever IdeaTrophy Kampında, pazarlama konusunda yoğun bir eğitim verilirken Unilever yöneticileriyle gerçekleşecek atölyeler yarışmacıların ilgisini çekecek. Unilever Yönetim Kuruluna final sunumları ve ödül töreni de kampta gerçekleşecek. Eğlence ise kampın sürekli enstrümanı olacak.

Kazanan takım, Şubat ayında Singapur'da düzenlenecek global yarışmada diğer ülkelerin kazanan takımları arasında Türkiye'yi temsil edecek ve Unilever'in üst düzey yöneticileriyle tanışma imkanı kazanacak.

Her yıl Unilever'in bir markası veya birimi IdeaTrophy'nin tek odak noktası olarak seçiliyor. 2001'de Omo ile başlayan yarışma 2002'de Algida, 2003'te Lipton Ice Tea, 2004'te Dove, 2005'te Knorr Çabuk Çorba, 2006'da Lipton, 2007'de Müşteri Geliştirme Birimi, 2008'de Cornetto, 2010'da Axe, 2011'de yine Omo ile devam etti. Bu yıl ise Lipton ile kaldığı noktadan çok daha heyecanlı bir şekilde geri dönen IdeaTrophy, bir simülasyon değil, %100 gerçek ve eğlenceli bir iş deneyimi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Unilever'in Fikir Yarışması IdeaTrophy Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı
    20:49 İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı

    İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da birden fazla deprem kaynağının bulunduğunu belirterek, depreme dirençli kentler oluşturulması gerektiğini söyledi. Görür, kentin depreme dirençli ve hazır hale getirilmesi için mikro bölgelemeyle, fay analizi, risk analizi ve risk azaltma çalışmaları yapılması gerektiğini vurguladı.

  • Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok
    20:48 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Olayda 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak
    20:48 Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak

    Gaziantep'te yaşanan kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı, memleketi Hatay'ın Belen ilçesindeki lisede yaşatılacak. Belen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin adı 'Belen Şehit Emirhan Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak değiştirildi. Şehidin ailesi, adının okula verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement