'Unilever Vakfı' Kuruldu - Son Dakika
Güncel

'Unilever Vakfı' Kuruldu

\'Unilever Vakfı\' Kuruldu

Sürdürülebilir yaşam için 'Unilever Vakfı' kuruldu.

31.01.2012 23:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OMO, Yumoş, Elidor, Dove, Lipton, Knorr, Sana, Magnum ve Algida gibi lider markaların üreticisi Unilever, sürdürülebilir bir değişim yaratmak için dünya çapında 5 sivil toplum oluşumu ile birlikte Unilever Vakfı'nı kurdu. Bu ortaklık, Davos'ta gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu'nda kamuoyuna açıklandı.

Unilever Vakfı, şirketin tüm dünyada bir milyardan fazla insanın sağlık ve esenliğini geliştirmek ve sürdürülebilir bir gelecek yaratmak hedeflerine ulaşmak için attığı önemli adımlardan birini temsil ediyor.

İstanbul, 31 Ocak 2012- Unilever, insanların hijyen, temizlik, temiz içme suyuna erişim, temel beslenme imkanlarıyla yaşam kalitelerinin iyileştirilmesini ve özsaygılarının artırılmasını amaçlayan Unilever Vakfı'nın kurulduğunu duyurdu.

Unilever Vakfı, tüm dünyada sürdürülebilir bir değişim yaratmaya kararlılığı ile; dünyanın önde gelen sivil toplum oluşumları Oxfam, PSI, Save the Children, UNICEF ve Dünya Gıda Programı (WFP-World Food Programme) ile tüm dünyada bir milyardan fazla insanın sağlık ve esenliğini geliştirmek ve sürdürülebilir bir gelecek yaratmak hedefine ulaşmak için harekete geçti.

Unilever Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Dünya Başkanı Keith Weed, Unilever Vakfı'nın kuruluşunu ve misyonunu şu sözlerle değerlendirdi: "Hızla değişen bir dünyada yaşıyoruz. Nüfus artıyor, su kaynakları giderek azalıyor ve gıda güvenliği de giderek büyüyen bir soruna dönüşüyor. Günümüzde 1 milyardan fazla insanın güvenli içme suyuna, 2,6 milyar insanın ise gelişmiş temizlik hizmetlerine erişimi bulunmuyor.

5 yaşın altındaki 3,5 milyon çocuk ishal ve akut solunum yolu enfeksiyonlarından, her dört saniyede ise bir çocuk ise önlenebilir ve tedavi edilebilir hastalıklardan hayatını kaybediyor. Ve tahmini 925 milyon kişi kronik açlık çekiyor. Böyle bir dünyada Unilever olarak, çevre üzerindeki etkilerimizi azaltıp sosyal değerleri geliştirirken, şirketimizi de iki kat büyütmeyi hedefliyoruz. Birileri, bir yerlerde günde iki milyar defa bir Unilever markası kullanıyor. Global erişimimiz ve ölçeğimiz, bizi sürdürülebilir bir geleceğe taşıyabilecek tüketici davranışlarını neyin tetiklediği konusundaki anlayışımızla birleşerek, bize benzersiz bir uzun vadeli ölçeklendirilebilir ve sistemik değişiklik fırsatı sunuyor. Unilever Vakfı çatısı altında, ortaklarımızla birlikte, bu iddialı hedeflerimize ulaşmaya çalışırken hayat kurtaran çözümler sunacağız."

Unilever Vakfı, pek çok hayat kurtaran girişimde global ortaklarıyla birlikte çalışacak:

• Unilever Vakfı'nın Oxfam ortaklığı, bireyleri güçlendirmek ve iyi beslenme, temiz ve güvenli içme suyu sağlamak için tasarlanmış programlar doğrultusunda dünyanın her yerindeki insanların yaşamını iyileştirecek. Oxfam Başkanı Barbara Stocking bu ortaklığı, "Unilever ve Oxfam aslında yıllardır dünyanın çeşitli yerlerinde birlikte çalışıyordu, bu yeni vakıf aracılığıyla da Unilever ile birlikte çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz. Unilever Vakfı çatısı altında yapacağımız ilk çalışma İngiltere'de gerçekleşecek. Çok yoksul insanlara gıda paketleri dağıtarak onların 'hayatta kalmak' yerine 'gelişmek' için çabalayan kişiler olmalarına yardımcı olacağız. Bu çalışmalarımızı tüm dünyaya yaymayı ve Oxfam'ın çalışmalarının iki temel başlığı olan yoksulluk ve eşitsizlikle mücadele ile kadın hakları ve temiz içme suyuna erişim üzerine odaklanmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" şeklinde yorumladı.

• PSI'a verdiği destekle Unilever Vakfı; el yıkamaya, temiz içme suyuna ve temizlik hizmetlerine odaklı davranış değişikliği müdahaleleriyle çocuk ve aile sağlığını iyileştirme konusunda somut katkı sağlıyor. "Unilever Vakfı lansmanı, Davos'ta neler yapılabileceğine çok güzel bir örnek" diyen PSI Başkanı ve CEO'su Karl Hofmann, "Fikirleri ve kaynakları bir araya getirerek, özel şirketler ve sağlık organizasyonları tüm dünyadaki milyonlarca çocuğun ve ailenin sağlığını iyileştirebilir. PSI, Unilever gibi, iyi bir sağlığın değerini ve ekonomik etkisini anlayan bir şirketle çalışmaktan büyük heyecan duyuyor" şeklinde konuştu.

• Unilever Vakfı, tüm dünyadaki çocukları kurtarmak ve yaşam kalitelerini artırmak için Save the Children ile işbirliği yapıyor. Bu çalışmalar, sağlık hizmetleri çalışanlarına ve hayat kurtaran aşılara daha iyi bir erişimi ve güçlü bir etkisi olan sağlık ve beslenme programlarıyla daha çok çocuğa ve anneye ulaşılmasını kapsıyor. Ortaklık aynı zamanda, global bir hareketi tetiklemek ve çocuk ölümlerinin engellenmesinde global devrim niteliğinde bir kamu ve politik istek yaratmak için de bir platform sağlayacak. Save the Children International Başkanı Jasmine Whitbread, "Unilever Vakfı'nın Save the Children'ı bir ortak olarak seçmesi bizi gururlandırdı" diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Bu ortaklık, EVERY ONE kampanyasıyla dünyanın her yerindeki milyonlarca çocuğun yaşamında büyük bir fark yaratmamıza yardımcı olacak. Her yıl, 7,6 milyon çocuk gereksiz yere önlenebilir hastalıklardan ölüyor. Unilever'in desteğiyle her çocuğun erişebileceği bir sağlık hizmetleri uzmanı bulunması, herkesin hayat kurtaran aşılara erişiminin olması ve çocukların sağlıkla büyüyebilmesi için yeterli gıdanın sağlanması gibi hedeflerimize bir adım daha yaklaşacağız. Global erişimimizi ve ortak tutkumuzu bir araya getirdiğimizde, çocuklara potansiyellerine ulaşmaları için bir şans verebileceğiz."

• Unilever Vakfı ve UNICEF, iyi hijyen uygulamalarını tanıtan, tuvalet talebi yaratan, temizlik konusundaki krizler hakkında bilinç yaratan Tam Temizliğe Toplu Yaklaşımlar (CATS) girişimiyle gelişmekte olan ülkelerde temizlik hizmetlerini iyileştirmek için ortaklık yapıyor. UNICEF İdari Direktörü Anthony Lake, "Daha iyi temizlik hizmetleri sağlayarak, her yıl bir milyondan fazla çocuğun hayatını kaybetmesini önleyebiliriz. Bu ortaklık, kamu sağlığının son tabularından biri olan açık tuvaletler sorununa çözüm bulunmasına ve özel sektör için gerçek bir liderlik örneği gösterilmesine yardımcı oluyor. Dolayısıyla bu yatırımlar, toplumların gelecekteki sağlıkları ve güçleri için müthiş bir potansiyele sahip" diye konuştu.

• Unilever Vakfı, Bangladeş ve Endonezya'da beslenme, sağlık ve geçimi iyileştirmek üzere ölçeklendirilebilir ve sürdürülebilir bir model oluşturmayı amaçlayan kamu-özel sektör ortaklığı Laser Beam Projesi'nde Dünya Gıda Programı (World Food Programme-WFP) ile işbirliği yapıyor. "Dünyanın pek çok yerinde milyonlarca çocuk yetersiz besleniyor. Aslında çözümlenebilir olan bu sorunla ilgili harekete geçmek için daha iyi bir zamanlama olamazdı" diyen WFP İdari Direktörü Josette Sheeran, "Laser Beam" Projesi, çocuklarımızın sağlıklı ve güçlü büyümelerini sağlayarak, gelecek nesillere yatırım yapıyor. Unilever Vakfı gibi ortakların bilgi birikimleri ve uzmanlıkları bu hedefimizi bir gerçeğe dönüştürecek" şeklinde konuştu.

Unilever Vakfı aynı zamanda, vakfın misyonuyla temel bir paralellik gösteren ve yerel ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı olmak üzere, doğrudan finansman, uzmanlık, ürün ve çalışan desteği sağlayarak dünya çapında diğer organizasyonlarla da birlikte çalışacak.

Unilever Türkiye, Unilever Vakfı'nın güçlenmesi için gereken desteği vermenin yanı sıra Türkiye'de birlikte çalıştığı birbirinden değerli stratejik ortakları; WWF, ÇEVKO, TOÇEV, TEGV, TEMA, KA-MER, TGDF, TKD, TDD, TDB, TİV ile her gün daha iyi bir gelecek yaratmak için çalışmaya devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Unilever Vakfı' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.


Advertisement