Universal Pictures'tan Tüm Dengeleri Değiştirecek Hdr10+ Teknolojisi Açıklaması - Son Dakika
Teknoloji

Universal Pictures'tan Tüm Dengeleri Değiştirecek Hdr10+ Teknolojisi Açıklaması

Universal Pictures\'tan Tüm Dengeleri Değiştirecek Hdr10+ Teknolojisi Açıklaması

Universal Pictures, HDR teknolojisine yeni bir boyut atlatıyor. Pek çok firmanın üzerinde çalıştığı HDR10+ teknolojisini destekleyeceği açıklanan Universal Pictures, tüm dengeleri değiştirecek.

23.04.2019 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Universal Pictures'ın video dağıtımlarından sorumlu olan Universal Pictures Home Entertainment bölümü tarafından yapılan açıklamalara göre, bundan sonra yayınlanacak olan videolar HDR10+ destekli olacak. Gözlerimizi parlatan HDR görüntülerin daha da iyi olmasını sağlayan HDR10+ ile izlediğimiz videolar, bizlere video izleme aktivitesini yeniden tanımlayacak.

Universal Pictures'tan Tüm Dengeleri Değiştirecek Hdr10+ Teknolojisi Açıklaması

Samsung'un Galaxy S10 akıllı telefonunda kullanmış olduğu HDR10+ teknolojisi, kullanıcıların beğenisini fazlasıyla toplamıştı. HDR10+ çıkışı yapan Universal Pictures için de durum bundan farksız olacak. HDR10+ teknolojisi ile 4K görüntüler çok daha canlı ve daha aydınlık olacak. HDR teknolojisine benzer bir teknoloji olan Dolby Vision için de çalışmalar devam ediyor.

Universal Pictures'tan Tüm Dengeleri Değiştirecek Hdr10+ Teknolojisi Açıklaması

Günümüzde bilinen televizyon markaları genel olarak Dolby Vision'a destek veriyorlar ve bu da HDR görüntülerin elde edilememesine sebep oluyordu. Şu an için sadece Samsung HDR10+ desteğine sahip. Kullanıcıların tam olarak anlamlandıramadığı Dolby Vision ve HDR farkı da Universal Pictures tarafından ele alınmış durumda. Universal Pictures, her iki teknoloji için de destek vermek istiyor ancak çıkartılacak olan yeni Blu-Ray diskler, aynı anda hem HDR10+ hem de Dolby Vision desteklemeyebilir. Şirketin bu noktada nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmiyor ancak kullanıcılar kendilerine en uygun olan diski seçebilirler ve bu bile onlar için yardımcı bir seçenek haline gelecek.

Universal Pictures'tan Tüm Dengeleri Değiştirecek Hdr10+ Teknolojisi Açıklaması

Dolby Vision ve HDR farkı için şirketler yavaş yavaş harekete geçmeye başlamış durumdalar. Panasonic ve Philips, bu konuda her iki türü de destekleyen televizyonlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyorlar. Aynı durum Blu-Ray oynatıcılar içinde geçerli. Şu an için sadece Panasonic ve Pioneer markaları her iki türe de destek verebiliyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Universal Pictures'tan Tüm Dengeleri Değiştirecek Hdr10+ Teknolojisi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement