Üniversite'de "Şiirin Kanatlarında" Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Üniversite'de "Şiirin Kanatlarında" Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversite\'de "Şiirin Kanatlarında" Konulu Konferans Düzenlendi

TRT Metin Yazarı ve Şair A.Yağmur Tunalı Niğde Üniversitesinde konferans düzenledi.

14.03.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRT Metin Yazarı ve Şair A.Yağmur Tunalı Niğde Üniversitesinde konferans düzenledi. Niğde Üniversitesinde, TRT Metin Yazarı ve Şair A.Yağmur Tunalı'nın konuşmacı olarak katıldığı "Şiirin Kanatlarında" konulu konferans düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat, akademik personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Program, konferans konuşmacısı A.Yağmur Tunalı'nın biyografisinin okunmasıyla başladı.

Şiirin, şairin ortaya koyduğu bir eser olduğunu ve dolayısıyla bir şiirin tadına varıldığında o dilin özüne inilmiş olunacağını belirterek konuşmasına başlayan Tunalı; "Şiir bir nevi konsantrasyondur. Şairin içinde bir fabrika vardır. Şair olmayanlarda olmayan bir fabrikadır. ve dilin malzemeleri olan kelimelerden o bahsettiğimiz özü öğütür ve biz ona şiir deriz. Şiir bu bakımdan önemlidir "dedi.

Şiir kime lazım, şiirin anlamı ve insana katacağı değer, şiir kimin içindir ve niçin şiirle ilgilenmeliyiz başlıklı konular hakkında da bilgilendirmeler yaparak konuşmasına devam eden Tunalı; Fransız şair Stephane Mallarme'nin şiir tarifi üzerinde söylediği "Şiir fikirlerle değil kelimelerle yazılır" düşüncesi üzerinde de durdu.

Soru-cevap bölümünün ardından, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür tarafından konuşmacı A.Yağmur Tunalı'ya teşekkür plaketi takdim edildi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üniversite'de 'Şiirin Kanatlarında' Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement