Üniversite Öğrencileri "Ebola Virüsü" Semineri Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencileri "Ebola Virüsü" Semineri Düzenledi

Üniversite Öğrencileri "Ebola Virüsü" Semineri Düzenledi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencileri tarafından Ebola virüsü hakkında seminer düzenlendi.

06.11.2014 21:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencileri tarafından Ebola virüsü hakkında seminer düzenlendi.

Nezehat Çeçen Konferans Salonunda gerçekleştirilen 'Ebolayı Tanıyalım' seminerine, akademisyenler, öğrenciler ve Ağrı Devlet Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi hemşireleri Nurten Alptekin ile Yasemin Demir katıldı.

Ebola virüsü hakkında hazırlana sunumların izletilmesinin ardından Hemşirelik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Mehmet Mehdi Solmaz, hastalığın nasıl ortaya çıktığını anlattı.

Virüsün ilk olarak Sudan ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 1976'da görüldüğünü belirten Solmaz, şöyle konuştu:

"Ebola virüsü salgınları, öncelikle tropikal ormanların yakınında bulunan Orta ve Batı Afrika'nın ücra köylerinde görüldü. Virüs, insanlara vahşi hayvanlardan geçmekte ve insandan insana bulaşmaktadır. Meyve yarasaları, Ebola virüsünün doğal konağı olarak görülmektedir. Virüs için inkübasyon dönemi 2-21 gün arasında değişmektedir. Virüs, sodyum hipoklorite, lipit çözücülere ve ultraviyole ışınlarına karşı duyarlıdır. Oda sıcaklığında 6 gün yaşar. Ebola virüsünün görüldüğü hastalardaki en önemli belirtiler, yüksek ateş, kanama ve kaçış sendromudur. Ebola hemorajik ateşinden etkilenen bölgelerde yaşayan insanların hastalıktan korunmak için dikkat etmesi gereken bir takım noktalar bulunmaktadır. Hastalığı önlemenin en önemli uygulamalarından biri ellerin düzenli olarak yıkanmasıdır. Ellerin su ve sabunla yıkanması cidden potansiyel enfekte materyalleri uzaklaştırır ve hastalığın geçişini önler. Bunun yanı sıra eldiven kullanılan durumlarda eldivenler çıkarılmadan önce su ve sabunla yıkanmalı."

Seminer, yüksekokul öğrencilerinin, Ebola virüsü hakkında hazırladığı sunumlarının ardından sona erdi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencileri 'Ebola Virüsü' Semineri Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement