Üniversite Öğrencileri Gevaş'a Kucak Açtı - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencileri Gevaş'a Kucak Açtı

Üniversite Öğrencileri Gevaş\'a Kucak Açtı

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğrenci Kulüpleri Birliği Başkanlığı, bu yılki sosyal sorumluluk projelerini Van'ın Gevaş ilçesinde hayata geçirdiler.

25.04.2012 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğrenci Kulüpleri Birliği Başkanlığı, bu yılki sosyal sorumluluk projelerini Van'ın Gevaş ilçesinde hayata geçirdiler.

YTÜ Öğrenciler Kulüpleri Birliği'ne üye 22 kişilik öğrenci grubu, üç gündür Gevaş İlçesi 75.Yıl İlköğretim Okulu'nda, öğrencilere ebru, fotoğrafçılık, resim, tiyatro, ritim tutma, senaryo, film çekme, drama, deprem eğitim, çevre temizliği ve ağaç dikme çalışması yapıyor. Bugün gerçekleşen etkinliklere Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Rektör Yardımcısı Prof Dr. Yusuf Ayvaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Bulduk ve okul müdürleri de eşlik ettiler.

YTÜ Rektörü ve beraberinde ki heyet buradaki çalışmaları yerinde izleyerek öğrencilere hediyeler dağıttı.

Burada bir açıklama yapan Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni ise YTÜ Rektör Prof. Dr. Yüksek ile öğrencilerini ilçede görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Projenin yaşanan Van depreminin ardından bozulan morallerin düzelmesi, dostlukların bağlarının kurulması adına çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayan Kaymakam Güni, "Üniversiteli kardeşlerimizin buradaki öğrenci kardeşlerine gösterdikleri bu ilgi ve alakadan dolayı çok mutlu olduk. İnşallah bizim öğrencilerimiz de onlar gibi önemli yerlerde okur, ilçeleri adına güzel projelere imza atarlar" dedi.

YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise üniversite olarak sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde değişik projelere imza attıklarını belirtti. Geçen yıl kuruluşunun 100. yılını kutlayan Yıldız Teknik Üniversitesi'nin geçen yıl 260'a yakın proje gerçekleştirdiğini altını çizen Prof. Dr. Yüksek, "Bunu da gençlerle beraber gerçekleştirdik. Kırka yakın kulübümüz var. Bu kulüplerin de kulüpler birliği adı altında toplamış vaziyetindeyiz. Birlik değişik organizasyonlar yapıyor. İstanbul'da lösemili çocuklara için çok özel bir program yapıyorlar. İşte hapisteki insanlar için 'Aynı gökyüzüne bakıyoruz' diye bir program yapıyorlar. Sanatsal faaliyetler yapıyorlar. Bir de biz bunu Türkiye çapına nasıl dağıtırız. Bu projenin içerisinde kulüpler birliğinin gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinden bir tanesi de öğrencilerimizi Anadolu'nun değişik şehirlerindeki okullarındaki öğrencilerle buluşmaktır. dedi.

YTÜ Kulüpler Birliği Başkanı Mahmut Emre İlkbahar ise üniversite öğrencileri olarak bu yıl 5.sini gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesini Van'ın Gevaş İlçesi 75.Yıl İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirdiklerini kaydetti. Yıl boyunca sponsorları ve kendi

harçlıkları ile topladıkları paralarla bu okullara giderek oradaki eksikleri gidermeye ve özellikle durumu iyi olmayan öğrencilere maddi ve manevi yardımlarda bulunmaya çalıştıklarını dile getiren İlkbahar, "Bu yardımlar çerçevesinde her çocuğa özel hediyeler alıyoruz. Kulüp üyelerimiz bu okullardaki öğrencilerle bir araya gelerek çeşitli faaliyetlerde bulunuyorlar. Onlara bu etkinliklerde eğitim veriyoruz" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencileri Gevaş'a Kucak Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement