Üniversite Öğrencilerinden Mehmetçik'e Işıklı Destek - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencilerinden Mehmetçik'e Işıklı Destek

Bursa, Eskişehir, Bilecik, Çanakkale ve Kütahya'da Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı bir yurttaki öğrenciler, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik'e destek için yurt binalarının odalarındaki ışıklardan oluşturdukları koreografiyle "Afrin" yazdı.

15.03.2018 00:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa, Eskişehir, Bilecik, Çanakkale ve Kütahya'da Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı bir yurttaki öğrenciler, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik'e destek için yurt binalarının odalarındaki ışıklardan oluşturdukları koreografiyle "Afrin" yazdı.

Bursa'daki KYK'ya bağlı Mehmet Zahit Kotku, Malhun Hatun, Emirsultan ve Şirin Hatun yurtlarındaki öğrenciler, yurt binasındaki odaların ışıklarından oluşturdukları koreografiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlere destek amacıyla "Afrin" yazdı.

Yurdun bahçesinde toplanan Halime Hatun Yurdu öğrencileri ise, İstiklal Marşı okudu.

Eskişehir

Eskişehir- Ankara kara yolu üzerinde bin yataklı Gündüzalp Yurdu'nda barınan öğrenciler, Mehmetçik'e destek olmak için yurdun çevreyoluna bakan odalarının ışıklarıyla yaptıkları düzenlemeyle "Afrin" yazdı. Etkinlik, vatandaşların ve çevredekilerin ilgisini çekti.

Bazı vatandaşlar, "Afrin" yazısının fotoğrafını çekti.

inegöl şirin hatun yurdu, malhun hatun, emirsultan yurdu, halime hatun yurdunde öğrenciler cep telefonu ışıklarıyla afrin,

Bilecik

Bilecik'te merkez ve Pazaryeri ilçesi Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda kalan öğrencilerin ışıklarla "Afrin" yazısı oluşturması renkli görüntülere neden oldu.

Bilecik merkezde bulunan KYK'da kalan öğrenciler, yurdun odalarındaki ışıklarla "Afrin" yazısı oluşturdu. 200 öğrencinin oluşturduğu kareografinin ardından toplu İstiklal Marşı okundu.

Pazaryeri'nde KYK öğrencileri, yurdun bahçesinde oluşturdukları kareografide, ellerindeki cep telefonlarının ışıklarını yakarak "Afrin" yazdı. İstiklal Marşı'nı birlikte okuyan öğrenciler, Afrin'deki askerlere selam gönderdi.

Yurt müdürü Neslihan Leblebicoğlu, "Öğrencilerizle mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildirmek için böyle bir kareografi hazırladık. Biz her zaman onların, devletimizin yanındayız. Milletimiz öğrencisine göntl rahatlığıyla güvenebilir." dedi.

Çanakkale

Çanakkale'de bulunan KYK yurtlarında da öğrenciler ışıklarla "Afrin" yazdı.

Kent merkezindeki Kerime Sultan Öğrenci Yurdu ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Kampüsündeki Safiye Hüseyin Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler, havanın kararmasıyla birlikte yurt odalarındaki ışıklarla kareografi oluşturdu.

Burada ışıklarla "Afrin" yazan öğrenciler daha sonra yurt binası önünde İstiklal Marşı'nı okuyup Afrin'de görevli askerler için dua etti.

Öğrenciler, yaptıkları her duada ve kıldıkları namazda Afrin'deki harekatta görev yapan askerleri andıklarını belirterek, onlara zafer dileğinde bulundulkarını ifade etti.

Kütahya

Kütahya'da, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler, mum ve led ışıklarla "Afrin" yazısı oluşturdu.

Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi yerleşkesi içerisinde bulunan Zafertepe Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri, mum ve led ışıklarla "Afrin" yazısı hazırladı. Ellerindeki dev Türk bayrağı ile 'Afrin Zeytin Dalı Harekatında Mehmetçiğin Yanındayız' yazan led ışığın önünde bir araya gelen kız öğrenciler, burada komando yemini edip İstiklal Marşı okudu.

Kız öğrenciler, 'Kütahya KYK Mehmetçiğin yanında' ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde sloganlar attı.

Mehmetçik için düzenlenen programa katılmaktan son derece memnun olduğunu ifade eden yurt öğrencilerinden Büşra Kaya, şunları kaydetti:

"Unutmayın ki Türkiye bir bütündür. Bu bütünlüğü bölemezsiniz. Bizim hedefimiz Kızılelma'dır. ve kimse bizi bu hedeften alıkoyamaz. İnşallah birliğimiz ve beraberliğimiz daim olacaktır. Bütün şehit ailelerimize başsağlığı diliyorum. Askerlerimize de Allah'tan yardım diliyorum. İnşallah zaferle evlerine geri döneceklerdir."

Aynı bölgede bulunan Tiri Müjgan Sultan Kız Öğrenci Yurdundan kalan kız öğrenciler de yurtlarının önünde led ışıklarla 'Afrin' yazısı oluşturup Türk bayrağı açtı.

Buradaki yurtta kalan Rabia Ayarlı da Kütahya KYK ailesi olarak Mehmetçiğin yanında olduklarını, maddi olarak bir şey yapamasalar da manen ve dualarla Mehmetçiğin yanında olduklarını ifade etti.

Üniversite Öğrencilerinden Mehmetçik\'e Işıklı Destek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencilerinden Mehmetçik'e Işıklı Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Advertisement