Üniversite Öğrencilerinden Tiyatro Oyunu - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencilerinden Tiyatro Oyunu

Üniversite öğrencilerinden tiyatro oyunuGizem KARADAĞ/ANKARA, (DHA)-ANKARA'da Atılım Üniversitesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları, 'Savaş 2'nci Perdede Çıkacak' adlı oyun ile seyirciyi selamlayacak.

02.05.2019 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversite öğrencilerinden tiyatro oyunu

Gizem KARADAĞ/ANKARA, (DHA)-ANKARA'da Atılım Üniversitesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları, 'Savaş 2'nci Perdede Çıkacak' adlı oyun ile seyirciyi selamlayacak.

Ankara Yeni Sahne'de dram türünde oynanacak oyun 3-4-10-11 Mayıs tarihlerinde sahne alacak. 10 Mayıs tarihindeki gösterimin tüm geliri ise, lösemili bireylere destek olarak sunulacak. Oyunun prova çalışmalarını hızla sürdüren Atılım Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, belirli periyotlarla seyirci ile buluşmaya devam edecek. 'Savaş 2'nci Perdede Çıkacak' adlı tiyatro oyununun konusu, Çek yazar Oldrich Danek'in, bir aktörün anıları üzerinden tiyatro sanatının gücü ve büyüsüne yaptığı eşsiz gönderme ile hastanede son anlarını yaşayan aktör Bendl'ın meslek hayatının başından sonuna kadar yaşadıklarıdır. Dünyanın gördüğü en acılı ve en hüzünlü yıllarda aşk, İkinci Dünya Savaşı, ahlak, şeref, ihanet ve her şeye rağmen tiyatro yapabilme tutkusu arasında parçalanan seçimleri hakkında konuları ele alıyor.

'İYİLİĞİN HER ŞEYDEN ÖNDE GELMESİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Atılım Üniversitesi Tiyatro Topluluğu'nun 5 yıldır üyesi ve 3 yıldır yönetmenliğini üstlenen Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Berkay Özer, kulübün 20 yıllık bir oluşum olduğunu söyledi. Sanatın insanları her zaman iyiye götüreceğini kaydeden Berkay Özer, şunları söyledi:

'Savaş gerçekten 2'nci perdede çıkacak. Biz bunu sadece kendi oyunumuz adına düşünmüyoruz. Bize göre insanların hayatları bölüm bölüm ve kademe kademe ilerler. İnsanlar hayatlarını her döneminde hem kendisiyle hem de toplumla bir savaş içerisindedir diye düşünüyoruz. Bizim amacımız sahnelediğimizi bu oyunla hem insanın kendi içindeki hem de toplumla verdiği savaşı kazanması ve her zaman mutluluğun, iyiliğin her şeyden önde gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Ben üniversite için Ankara'ya geldiğim yıl tiyatro ile tanıştığım zaman hayatımda çok büyük değişiklikler oldu. Tiyatro sadece bana sanatın ne olduğunu, nasıl yapılması gerektiğini veya insanlara bir şeyi en iyi şekilde nasıl anlatmalıyız değil de, aslında gerçekten insan olmanın ve önemli olanın insanların kalbine ve ruhuna dokunmak olduğunu öğrendim.'

'ÜNİVERSİTEMİZİN KATKILARINI KESİNLİKLE YADSIYAMAYIZ'

Atılım Üniversitesi Tiyatro Topluluğu'nda 5 yıldır görev yapan Atılım Üniversitesi Uçak Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencisi Hasan Nurdoğan da, 'Üniversitemizin topluluğumuza ve sanatımıza olan katkısını kesinlikle yadsıyamayız. Oyunumuzda çok ünlü bir aktörün tüm ömrünü anlatıyoruz. Aslında 2'nci perde onun ömrünün 2'nci baharı gibi diyebiliriz. Genelde insanların 2'nci baharları daha güzel ve mutlu geçer ama bu çok ünlü oyuncumuz tiyatro ve sanat uğruna almak zorunda olduğu kararlardan ötürü çok büyük zorluklar yaşıyor. Bu yüzden gerçekten savaş 2'nci perdede çıkıyor' dedi.

'DAHA ÖNCE HİÇ YAPILMAMIŞ BİR ŞEYİ YAPMAK İSTEDİK'

Atılım Üniversitesi Tiyatro Topluluğu'nda 3 senedir oyunculuk yapan Atılım Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencisi Turushan Kaya ise, oyunu seçerken büyük sıkıntılar çektiklerini kaydederek, 'Daha önce hiç yapılmamış bir şeyi yapmak istedik. Tiyatro kulübündeki insanlar sizin yeni aileniz oluyor diyebilirim. Çünkü çok fazla vakit geçiriyoruz. Haftanın 2 günü yaklaşık 5'er saatten prova almak zorundayız. Oyunumuz yaklaştıkça provalarımız daha da sıklaşıyor. Sosyallik konusunda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz; ancak öğrencilik konusunda yüksek efor sarf etmezsek derslerimizde kalabiliriz. Gerçekten sanat aşkı olan insanları oyunumuza bekliyoruz' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

(Tür: Ankara)

Üniversite Öğrencilerinden Tiyatro Oyunu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencilerinden Tiyatro Oyunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avcılar E-5'te Kaza: Direksiyon Hakimiyetini Kaybeden Sürücü Başka Araça Çarptı
    13:29 Avcılar E-5'te Kaza: Direksiyon Hakimiyetini Kaybeden Sürücü Başka Araça Çarptı

    Avcılar E-5'te bir sürücü, önündeki aracın ani fren yapmasıyla direksiyon hakimiyetini kaybederek sağ şeritte bulunan araca arkadan çarptı. Kaza anı kask kamerasına saniye saniye yansıdı. Maddi hasarın meydana geldiği kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

  • İncirliova'da kız çocuğunu taciz eden şahıs linç edildi
    13:29 İncirliova'da kız çocuğunu taciz eden şahıs linç edildi

    Aydın'ın İncirliova ilçesinde bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şahıs, mahalle sakinleri tarafından öldüresiye dövüldü. Olayı gören vatandaşlar ise alkışladı. Güvenlik güçleri soruşturma başlattı.

  • Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı
    13:27 Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı

    Batman'ın Hasankeyf ilçesinde ihalesi yapılan Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'in destekleriyle ihalesi yapılan binanın en kısa sürede yapımına başlanacak. İlçeye kazandırılacak binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür edildi.

  • Kırklareli, Süt ve Süt Ürünleri İhracatını Artırıyor
    13:27 Kırklareli, Süt ve Süt Ürünleri İhracatını Artırıyor

    Kırklareli, Türkiye'nin önemli süt üretim merkezlerinden biri olarak süt ve süt ürünleri ihracatını artırma hedefine doğru ilerliyor. AB standartlarında üretilen yıllık ortalama 350 bin ton süt, 10 bin tonu işlenerek AB ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ediliyor. Kırklareli'nin süt, peynir, yoğurt ve içecek üretimi Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi birçok ülkeden ilgi görüyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, ihracatın artması için çalıştıklarını ve önümüzdeki yıllarda pazar paylarının daha da artacağını belirtti. Ayrıca, hastalıktan ari olan işletmelere yapılan desteklerle ari işletme sayısının artırıldığı ve süt üretiminin desteklendiği ifade edildi.

  • Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı
    13:26 Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı arasında sanayide çalışan işçilerin konut ihtiyacını karşılamak için protokol imzalandı. Protokolle, işçilerin uygun bedel ve ödeme koşullarıyla ev sahibi olmaları hedefleniyor. Ayrıca, proje kapsamında günlük ulaşım için servis trafiği şehir merkezinden kaldırılarak ulaşım rahatlatılacak. Projenin hayata geçirilmesiyle yaklaşık 300 bin işçinin konut sorunu çözülecek.

  • Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı
    13:26 Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı

    A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanmak için A2 Milli Kadın Hentbol Takımları ile Ankara'da bir hazırlık kampı düzenliyor. Milliler, kamp sonrasında Karadağ ile Rize'de karşılaşacak ve maç TRT Spor Yıldız kanalından canlı olarak yayınlanacak. Son maçlarını ise Sırbistan ile deplasmanda oynayacaklar.

  • Antalya'da 1 Milyon 520 Bin Kullanımlık Sentetik Kannabinoid Ele Geçirildi
    13:25 Antalya'da 1 Milyon 520 Bin Kullanımlık Sentetik Kannabinoid Ele Geçirildi

    Antalya'da polisin düzenlediği operasyonda, bir evde 1 milyon 520 bin kullanımlık 245 adet sentetik kannabinoid Bonzai (A4) maddesi ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 3 şüpheli, 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma' suçundan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

  • TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı
    13:25 TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı

    Türkiye Golf Federasyonu tarafından düzenlenen TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı. Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan Antalya Golf Kulübü sahalarında gerçekleştirilen turnuvada, 13 golf kulübünden 23 sporcu mücadele ediyor. Sporcular 3 gün sürecek turnuvada 54 çukurda mücadele verecek. Golf Milli Takımı Başantrenörü Keith Coveney de turu takip ediyor.

  • Aydın'da Süs Bitkisi Hırsızlığı
    13:25 Aydın'da Süs Bitkisi Hırsızlığı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bir esnafın dükkanının önünden çalınan süs bitkisi, geri getirildikten sonra bir başka kadın tarafından saksısıyla çalınmak istendi. Hırsız suçüstü yakalanırken, olay güvenlik kamerasına yansıdı. Esnaf, hırsızlar yüzünden çiçek sevgisinin köreldiğini ifade etti.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yüzde 1,97 Arttı
    13:25 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yüzde 1,97 Arttı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,97 artışla 8.980,33 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 173,61 puan arttı. Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 2,02, hizmetler endeksi yüzde 1,25, sanayi endeksi yüzde 1,63, teknoloji endeksi yüzde 0,03 değer kazandı. Altının ons fiyatı 2 bin 198 dolar olarak belirlendi.

  • Türkiye'nin İyilik Gemisi Gazze'ye Yardım Malzemeleri Taşıyor
    13:25 Türkiye'nin İyilik Gemisi Gazze'ye Yardım Malzemeleri Taşıyor

    İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından temel insani malzemelere ihtiyaç duyan Gazze'liler için Türkiye'nin 8. İyilik Gemisi, Mersin Limanı'ndan yola çıkıyor. AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan gemi, 125 bin ton insani yardım malzemesini taşıyor. Türkiye daha önce de 13 kargo uçağı ve 7 gemiyle Gazze'ye yardım malzemeleri ulaştırmıştı.


Advertisement