Üniversite öğrencilerine bisiklet dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Üniversite öğrencilerine bisiklet dağıtıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, sağlıklı yaşam kültürünün öğrencilere kazandırılmasında bisiklet dağıtım kampanyasının etkin bir rol oynayacağını ifade etti.

08.03.2016 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması ve gelecekte sağlık sistemi üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için toplumda bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrencilerine "Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi" kapsamında 130 adet bisiklet dağıtımı yapıldı.

Mardin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokol gereğince üniversiteye devredilen bisikletlerin teslim töreni, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Üniversite Genel Sekreteri Şahin Arpağ, Üniversite Daire Başkanları ve öğrencilerin katılımıyla üniversiteye bağlı spor tesislerinde gerçekleştirildi.

Üniversite bünyesinde eğitim gören öğrencilerin sportif aktivitelere ilgilerinin arttırılması ve sosyal yaşam alanlarının genişletilip iyileştirilmesi hedefiyle Mardin Artuklu Üniversitesi olarak spor altyapısına büyük yatırımlar yaptıklarını da hatırlatan Rektör Ağırakça,

"İdaremizce üniversitenin spor altyapısının geliştirilmesi için ortaya koyduğumuz strateji ve eylemlerin doğal bir sonucu olarak pek çok sportif faaliyet, üniversite öğrencilerimiz tarafından rahatlıkla icra edilmektedir. Kampüs alanımızda bisiklet kullanımı bu sportif faaliyetlere ayrı bir boyut katacak ve yeterli fiziksel aktivite içinde olmayan öğrencilerimizi de sağlıklı yaşama teşvik edecektir." dedi.

Basın mensuplarının da yoğun katılım gösterdiği tören, start verilen bisikletli öğrencilerin pedal çevirmesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ağırakça'nın İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz'a teşekkür plaketi takdim etmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üniversite öğrencilerine bisiklet dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement