Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, siyah kıyafetli çok sayıda kadın tarafından protesto edildi.

16.02.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, siyah kıyafetli çok sayıda kadın tarafından protesto edildi.

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen eylemde, Rojin Kadın Yaşam Merkezi önünde toplanan kadınlar, cinayeti kınadı.

Eylem siyah kıyafet giyerek katılan ve aralarında Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hatice Çoban, HDP Van İl Eş Başkanı Derya Havya ile DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin'in de bulunduğu kadınlar, "Yasta değil, isyandayız Özgecan" yazılı pankart açıp, "Özgecan ölümsüzdür" sloganı attı.

Kadınlar adına açıklama yapan Avesta Işık, tarih boyunca devam eden kadına karşı vahşetin ardından çok acı bir çığlığın daha kadınların dünyasını alt üst ettiğini söyledi.

Çığlığın geride bıraktığı acıyı kadın olarak bütün hücrelerinde hissettiklerini belirten Işık, "Acımız büyüktür. Kadın dünyasını bir kez daha yerle bir eden bu vahşet karşısında öncelikli talebimiz elbette bu vahşeti gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasıdır. Kadına karşı var olan vahşetin ardındaki ucube zihniyete karşı mücadelemiz dünyada tek bir kadın kalıncaya kadar devam edecektir" dedi.

Yaşanan olay karşısında sözün bittiği yerde olduklarını bildiren Işık, şöyle devam etti:

"Kadını yalnızlaştırmaya, eve hapsetmeye, köleleştirmeye, sömürülmeye iten her türlü anlayışa karşı kadın olarak tek çaremiz öz savunmamızı yapabilmek için örgütlenmektir. Kadına vahşete karşı tüm kadınlarımızın ortak direnişi ve dayanışması şarttır. Bilinmelidir ki kadın yaşadıkça Özgecan Aslan'ın çığlıkları unutulmayacaktır. Bu çığlıklara her daim kulak tıkayan zihniyetler de bir gün hak ettikleri yeri bulacaklardır."

Kadınlar, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement