Üniversite öğrencisi pandemiyi fırsata çevirdi, kaz çiftliği kurdu - Son Dakika
Ekonomi

Üniversite öğrencisi pandemiyi fırsata çevirdi, kaz çiftliği kurdu

Hatay'da üniversite öğrencisi Ahmet Raşit Öztürk, pandemi sürecini fırsata çevirerek 230 bin TL'lik sermaye ve aile desteğiyle, 13 dönümlük alanda kaz çiftliği kurdu. 200 kazın bulunduğu çiftlikte civciv satışına başlayan Öztürk, "Hedefim, ilerleyen süre içerisinde farklı kanatlı gruplarını çıkartıp burayı entegre bir tesise dönüştürmek" dedi.

28.01.2021 09:16  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Ahmet Raşit Öztürk(27), pandemi sürecinde yüz yüze eğitime ara verilip, uzaktan eğitimin başlamasını fırsat bilerek, boş zamanlarını değerlendirmek istedi. Yaptığı araştırmalar sonucunda kaz çiftliği kurmaya karar veren Öztürk, kendi işini kurmadan önce, konuya hakim olmak için bir çiftlikte düşük ücretle çalışmaya başladı ve işi öğrendikten sonra hayal ettiği çiftliği kurdu.

Üniversite öğrencisi pandemiyi fırsata çevirdi, kaz çiftliği kurdu

"ÜRETİM YAPMAM GEREKTİĞİNE KARAR VERDİM"

Kırıkhan ilçesine bağlı Çamsarığı Mahallesi'nde büyük gri kaz ve ördek çiftliği kuran Öztürk, "Üç aydır bu işin içerisindeyim ve burada büyük gri kazı ve ördek yetiştirmekteyim. 13 dönümlük bir tarla kiraladım. Bunun üzerine bir kümes, civciv hane ve bir de konaklama yeri koyarak tesisimi kurdum. Pandemi öncesinde bir iş yapacaksam bunun kafe ya da restoran tarzında bir iş yeri açmak olarak değerlendirmiştim. Ancak, pandemi sürecinde kafe sektörünün, esnaf arkadaşlarımın zarar görmesi ile beraber fikrim değişti ve üretim yapmam gerektiğine karar verdim. Kazların daha az uğraş gerektiren daha temiz ve dayanıklı hayvanlar olduğunu öğrendim. Şu anda sadece üretim ve civciv satışı yapmaktayım" dedi.

Üniversite öğrencisi pandemiyi fırsata çevirdi, kaz çiftliği kurdu

"ÇEVREM, BU İŞİ YAPAMAYACAĞIMI DÜŞÜNDÜ"

Zamanının tamamını kaz çiftliğinde geçirdiğini belirten Öztürk, şunları söyledi: "Ailemdeki insanlar ilk başta bu tarz bir işi yapmayacağımı düşündüler. Çünkü onların tabiri ile ben uçarı yaşayan, elinde gitarı kulağında küpesi olan bir insandım. Bu işe tamamen giriştiğim ve burada yaşamaya başladığım anda şaşırdılar. Şu an gurur duyuyorlar, sevinmekteler. Arkadaşlarım da 'Çiftçi mi olacaksın sen' diyerek şaşkınlıklarını dile getirdiler. Onları da buraya getirdim ve gezdirdim. Çok sevdiler ve çiftlik oldukça hoşlarına gitti."

Üniversite öğrencisi pandemiyi fırsata çevirdi, kaz çiftliği kurdu

"YAPTIĞIM SEÇİMDEN ASLA PİŞMAN DEĞİLİM"

İşini severek yaptığını ve kendine bir hedef çizdiğini söyleyen Öztürk, "Bundan üç sene önce bana 'Ahmet sen ilerde kaz çiftliği kuracaksın, gerekirse pisliğin içerisine gireceksin' deselerdi, 'Yürü git, olmaz öyle şey' derdim. Ama şu anda bulunduğum yerden gayet memnunum. Hayat insanların karşısına farklı şeyler çıkartabiliyor. Farklı seçimler yapabiliyoruz. Yaptığım seçimden asla pişman değilim. İyi ki yapmışım, hatta keşke daha önce yapsaydım. Üretmek çok güzel. Tutunmayı başarabilirsem hedefim, bu işi ilerleyen süre içerisinde farklı kanatlı gruplarını çıkartıp, burayı entegre bir tesise dönüştürmek" diye konuştu.

Üniversite öğrencisi pandemiyi fırsata çevirdi, kaz çiftliği kurdu
Üniversite öğrencisi pandemiyi fırsata çevirdi, kaz çiftliği kurdu
Üniversite öğrencisi pandemiyi fırsata çevirdi, kaz çiftliği kurdu
Üniversite öğrencisi pandemiyi fırsata çevirdi, kaz çiftliği kurdu
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Üniversite öğrencisi pandemiyi fırsata çevirdi, kaz çiftliği kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Kaz: Bunca eğitim 200 kaza çobanlık yapmak içinse; Okula gitmeden de yapabilirdin bunu, hem de daha erken yaşta. Memlekete bak ya! İşletme eğitimi alan bir genç Kaz çobanı olunca haber oluyor. 2 21 Yanıtla Sevim İnegöl: Bazıları kendi aklının çobanı bile olamıyorlar.Gelmiş sağa sola saydırıyorlar.Ne yapmış?Mis gibi iş kurmuş.Çalmış mı,çırpmış mı,esrar eroin mi yetiştirmiş,kadın kız mı pazarlamış,çocuk mu istismar etmiş?Ne yapmış da bu kadar hakareti hak etmiş bu delikanlı.Rabbim işini gücünü rastgetirsin.Yolu,izi açık olsun.Bol kazanç versin kardeşime.Sizde oturup dedikodu yapın. 2 0 Çukurovalı : O genç senin gibi kazlara çobanlık yapsa daha iyi haber olurdu değilmi kaz efendi,sizin gibiler asalak gibi yaşıyorsun şu güzelim ülkede,hayırlı hiç bir işiniz olmaz değilmi,nerde bir güzellik varsa yılan otu gibi derhal o deliğin ağzında bitmeye kendinize görev edinmişsiniz. 2 0
  • Saykolojist: Kaz çobanlığınız hayırlı olsun. Gençlere örneksiniz. 7 16 Yanıtla
  • hep üretim: Her zaman diyorum. hep üretim her zaman üretim. Üreten kaybetmez. Üreten halk, üreten ülke her zaman kazanır. Bu kazları çin duysa ithal etmek için kapıya dayanır. Aferim gencimize... 21 1 Yanıtla Gerçek üretici : Burada sallamak kolay bi uret bakalim görelim seni yem gecen sene 90 tl idi şuan 165 tl gecen sene kilosu 40 liraydi suan 50 tl çağır ekonomi profesörünü sabaha kadar tartisalim üretici bitti siz hala show pesinde izlediklerinize inanın 11 5 Frt: Gerçek uretici sana soluyorum ozaman üretme 1 0
  • gökra: Üreten kazanır kardeşim helal olsun kaz çobanı yazan asalaklara aldırma seni yolundan döndüröeye çalışacak, başarısızlığın için pusuda bekleyen akbabalar da çıkacak karşına yılma inandığın yolda sonuna kadar devam et gönülden destekliyorum... 16 1 Yanıtla
  • yurdagül: hayatta yapmak istediğim en güzel şey 12 1 Yanıtla
  • Bosver: Kaz cobani diye yorum atanlar neye coban olabilmisler acaba. Genc arkadas okumus ve bir iş kurmus okudu diye iş kurmayip işsizimi gezsseydi parasi varmis yapmis helal olsun insallah buyutur islerini dahada basarili olur yorumu okuyorsan kardesim basarilar bu hayatta kendini koyun yapmaktansa kaz cobani olurum daha iyi. 9 0 Yanıtla
  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.

  • İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!
    18:17 İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti. Vatandaşlar, bedava su arıtma cihazı vaadiyle aranarak dolandırılmaya çalışılıyor.

  • Yabancılar Türkiye'deki Hisse Senetlerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor
    17:54 Yabancılar Türkiye'deki Hisse Senetlerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, yurt dışında yerleşik kişiler 5 Nisan haftasında 362,9 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Yabancıların net hisse senedi alımı 22 Mart haftasından bu yana 1 milyar 59 milyon dolara ulaştı. Yabancı yatırımcıların bu alımları, aralıktan bu yana en güçlü yabancı yatırımcı alımına işaret ediyor.

  • Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Sezonu Hazırlıklarına Devam Ediyor
    17:51 Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Sezonu Hazırlıklarına Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi tarafından tarımsal üretimi geliştirmek ve tüketicilerin sağlıklı gıdaya aracısız ulaşmasını sağlamak amacıyla yaşama geçirilen Adabahçe'de yaz sezonu hazırlıkları sürüyor.

  • Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, HÜRKUŞ-B Tedarik Edileceğini Açıkladı
    17:49 Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, HÜRKUŞ-B Tedarik Edileceğini Açıkladı

    Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Hava Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda 40 adet HÜRKUŞ-B uçağı tedarik edeceklerini duyurdu. Savunma sanayiinin gelişimi ve milli kabiliyetlerin artırılmasıyla Türkiye'nin güç unsurlarından biri haline geldiğini belirten Görgün, ayrıca diğer projeler ve hedefler hakkında bilgi verdi.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi
    17:33 Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Rusya Federasyonu'na bağlı Yakutistan (Saha Cumhuriyeti) ile ilişkilerinin dinamik bir şekilde geliştiğini söyledi. Tokayev, Yakutistan Başkanı Aysen Nikolayev'i kabul ederek, karşılıklı ticaret hacmindeki artışın bu ilişkilerin bir göstergesi olduğunu belirtti. Yakutistan Günleri etkinliği kapsamında düzenlenen görüşmede tarım, madencilik, dijitalleşme ve turizm alanlarında işbirliği konuları ele alındı.

  • İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı
    17:18 İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planında bulunan projeler için 4.2 milyar TL'lik iç borçlanma talebini meclisten onay aldı.

  • Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor
    17:09 Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor

    Toshiba, Japonya departmanındaki 5000 çalışanıyla yollarını resmi olarak ayıracak. Bu toplu işten çıkarma kararıyla maliyetleri düşürmeyi hedefleyen firma, gelecekteki dijital projelere kaynak aktaracak. Toshiba'nın finansal durumunu düzeltmek için aldığı bu radikal kararlar, kullanıcıların yararına olmayı umut ediyor.

  • Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi
    17:04 Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi

    Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kırmızı orman karıncaları, orman zararlılarına karşı biyolojik mücadele amacıyla Narlısaray Orman İşletme Şefliğine taşındı. Karıncalar, özel sandıklara konularak yeni yuvalarına yerleştirildi ve beslenmeleri için toz şeker döküldü. Nakil operasyonuna Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı ve Narlısaray İşletme Şefi de katıldı.


Advertisement