Üniversite Öğrencisinin Cumhurbaşkanı'na Hakaret Cezası Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencisinin Cumhurbaşkanı'na Hakaret Cezası Ertelendi

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin Deri Mühendisliği bölümü ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Emine A. hakkında, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan açılan davada 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

21.03.2016 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin Deri Mühendisliği bölümü ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Emine A. hakkında, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan açılan davada 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hakim, sanığın sabıkasız oluşundan dolayı 5 yıl süre ile hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Davaya konu olan olay 16 Nisan 2015'te Ege Üniversitesi Kampüsü'nde meydana geldi. Üniversite öğrencisi Emine A. hakkında Soma maden faciası ile 17-25 Aralık sürecini protestosu nedeniyle polis tarafından hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, Emine A. hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan 1-4 yıl kadar hapis cezası istemiyle yargılanması için dava açtı.

İzmir 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya tutuksuz yargılanan Öğrenci Kolektifi üyesi Emine A. katılmazken avukatı Okay Uysal hazır bulundu. Emine A. önceki duruşmadaki ifadesinde "Olay günü her hangi bir toplantı ve yürüyüş söz konusu değildir. Kendi bireysel tepkimi ortaya koymak için okul içerisinde 'adalet ' yazan baretle gezdim. 12 Mayıs 2013 tarihinde 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasının davası başlamıştı, okulda duyarlılık yaratmak istemiştim. Elimde balon vardı. Hakaret amacım yoktu" demişti.

Bugün yapılan duruşmada Emine A.'nın avukatı Oktay Uysal, "Elde edilen deliller hukuka aykırıdır. Polisler tarafından tutulan tutanakta her hangi bir toplantı ve gösteri yürüyüşü olmadığı belirtilmiştir. Bu nedenle 2911 Sayılı Kanun kapsamında görüntü kaydı yapılmadığı açıktır. Zaten bu kanunda belirtilen usülde uygulanmamıştır. Müvvekil için yapılan görüntü kaydı teknik takip niteliğindedir. CMK'daki şartarı taşımamaktadır. Beraatine karar verilsin" dedi.

Hakim Niyazi Erdoğan, sanık Emine A.'nın görüntü kayıtlarında da izlendiği gibi suçu işlediğini, kendisinin de savunmasında balonu ve bareti taşıdığını kabul ettiğini belirtip, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan önce 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Ardından cezasını mahkemeye karşı saygılı tutumundan dolayı indirim uygulayıp 11 ay 20 gün hapse çevirip, 5 yıl süre ile hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına karar verip, davayı bitirdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencisinin Cumhurbaşkanı'na Hakaret Cezası Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement