Üniversite-sanayi iş birliği protokolleri devam ediyor - Son Dakika
Ekonomi

Üniversite-sanayi iş birliği protokolleri devam ediyor

Üniversite-sanayi iş birliği protokolleri devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), iş dünyası temsilcileriyle gerçekleştirdiği TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı protokollerine hız kesmeden devam ediyor.

08.01.2021 12:12  Güncelleme: 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), iş dünyası temsilcileriyle gerçekleştirdiği TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı protokollerine hız kesmeden devam ediyor.

Ocak ayının ilk iş birliği mühendislik alanında teknik danışmanlık hizmeti veren Step Tasarım ile yapıldı.

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, 2244 TÜBİTAK Sanayi Doktora Programına ilk kez 2018 yılından itibaren katılmaya başladıklarını açıkladı. İlk çağrıda 55 kontenjan elde ettiklerini söyleyen Kılavuz, "2019 çağrısında 19 proje ve 78 kontenjan elde ettik. 2020 çağrısı ise halen devam ediyor. Şuana kadar 24 ile 72 kontenjan sağlamış durumdayız. İmzalayacağımız protokollerle inşallah 100 sayısını aşmayı hedefliyoruz. 2244 projesini Türkiye'nin sanayi hamlesi için çok önemli buluyoruz. Sanayi kuruluşlarının AR-GE merkezleri için doktora yapmış nitelikli personel kazanmaları için kıymetli bir girişim olduğunu düşünüyoruz. Proje devlet, üniversite ve sanayi kuruluşlarından oluşan 3 ayaklı bir organizasyon üzerinden yürüyor. Öğrenci kontenjanı açısından Türkiye birincisiyiz. Bursa'ya da bu başarının yakışacağını düşünüyoruz. Projede bizimle işbirliği yaptığı için Step Tasarım firmasına teşekkür ediyoruz. Hem firmanın hem de üniversitemizin kazançlı çıkacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Step Tasarım Genel Müdürü Lino Catenaro ise protokol için BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve ilgili yöneticilere teşekkür etti. Üniversite ile yakın ve kuvvetli bir işbirliği ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Catenaro, "Daha önce de Bursa Uludağ Üniversitesi ile bir takım çalışmalar yapmıştık. Üniversiteden gelecek akademik bilgiye çok ihtiyacımız var. Sanayi kısmı olarak biz de kendimizi ve iş dünyasını en iyi şekilde anlatma fırsatı bulacağız. Üniversiteden gelecek akademik bilgi bizler için büyük bir önem taşıyor. Böylelikle daha rekabetçi olabilir ve daha ilerilere gitme fırsatı yakalayabiliriz. Dolayısıyla üniversite ile oluşturacağımız işbirliği ortamını çok önemsiyoruz. Birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyoruz" dedi.

BUÜ ile Step Tasarım arasında imzalanan protokol ile 3 doktora öğrencisi firma bünyesinde yürütülecek araştırma projelerinde görev alacak. Aylık 4 bin 500 TL burs alacak öğrenciler, doktoralarının ardından şirkette en az 3 yıl daha çalışabilme imkanına sahip olacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Üniversite-sanayi iş birliği protokolleri devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balya'da Kadın İstihdamına Destek: Doğal ve Organik Ürünler Üretiliyor
    11:45 Balya'da Kadın İstihdamına Destek: Doğal ve Organik Ürünler Üretiliyor

    Balıkesir'in Balya ilçesinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteğiyle kurulan kooperatif, doğal ve organik ürünler üreterek kadın istihdamına katkı sağlıyor. Dörtyol Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin hayata geçirdiği proje kapsamında atıl bir bina restore edilerek üretim ve satış ofisi olarak kullanılmaya başlandı. Üretim yapan çiftçilere ve kadınlara eğitimler verilerek birçok ürünün pazarlanmasına başlandı. Ayrıca bölgede yetişen ve yüksek gelir sağlayan badalan fasulyesi için çalışmalara başlandı. Bu projelerle kadınlar hem üretim yaparak hem de diğer kadınlara örnek oluyor.

  • Erzurum, Faydalı Model Başvurularında 14. Sırada
    11:44 Erzurum, Faydalı Model Başvurularında 14. Sırada

    TÜRKPATENT'in Şubat ayı verilerine göre Erzurum, bu yılın ilk iki ayında toplamda 2 faydalı model başvurusu gerçekleştirdi. İl, bölge illeri içinde Elazığ'ın ardından 2., ülke genelinde ise 14. sırayı aldı. Doğu Anadolu Bölgesi'nden ise sadece 4 il faydalı model başvurusu yaptı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Develi ilçesine 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı yapıyor
    11:40 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Develi ilçesine 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı yapıyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Develi ilçesinde sürekli artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı gerçekleştiriyor. Bu yatırım kapsamında Zile Mahallesi'nde kanalizasyon hatları, foseptik yapısı, doğal arıtma tesisi ve deşarj hattı yapım çalışmaları yapılmaktadır. Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçelerdeki altyapıyı revize ederek daha modern bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti ve yatırımların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

  • Doğu Karadeniz'den yapılan su ürünleri ihracatı arttı
    11:32 Doğu Karadeniz'den yapılan su ürünleri ihracatı arttı

    Doğu Karadeniz'den ocak-şubat döneminde yapılan su ürünleri ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 21 milyon 507 bin 744 dolara ulaştı. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, bölgeden 2 ayda 16 ülkeye 4 bin 436 ton su ürünü satıldığını belirtti. En fazla ihracatın Rusya Federasyonu'na yapıldığı ve Trabzon'un ihracatının yüzde 22 arttığı ifade edildi.

  • Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı
    11:28 Akkuyu NGS'de maaş alamayan işçiler iş bıraktı

    Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın çalışanları, maaş alamadıklarını belirterek bazı bölümlerde çalışmaları durdurdu. Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. Dün yüzlerce işçinin iş bırakmasıyla başlayan eylem nedeniyle bölgede güvenlik tedbirleri de arttırıldı. Maaşlarının yatmadığını belirten işçilerin bugün de iş bırakma eylemlerine devam ettiği öğrenildi. Daha önce de birçok kez Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki taşeron firmanın işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylemler yapmıştı.

  • DSİ, Nevşehir'e 2,8 milyar liralık yatırım yaptı
    11:21 DSİ, Nevşehir'e 2,8 milyar liralık yatırım yaptı

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yılda Nevşehir'e 2 milyar 851 milyon 646 bin lira değerinde 59 tesis inşa ettiklerini bildirdi. Balta, ayrıca kente 3 baraj, 2 gölet ve 8 yeraltı depolaması inşa ederek 50,24 milyon metreküp su depolama hacmine ulaştıklarını ve 4 içme suyu tesisi ile yaklaşık 155 bin 968 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan yıllık 5,14 milyon metreküp içme suyu temin ettiklerini belirtti. Ayrıca, 24 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, 24 yerleşim yeri ve 1200 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 6 taşkın koruma tesisinin inşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Balta, ayrıca 6 HES Tesisi'nin işletmeye alındığını ve bu tesisler sayesinde yıllık 815 milyon lira katkı sağladıklarını ve 148 bin 750 hanenin enerji ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

  • ASKİ, Ankara'da ızgara ve sel kapanı temizliği yaptı
    11:17 ASKİ, Ankara'da ızgara ve sel kapanı temizliği yaptı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, son 3 ayda 73 bin 602 ızgara ve 699 sel kapanını temizledi. Alt geçitlerde bin 223 temizlik kontrolü yapılırken, Coğrafi Bilgi Sistemi'nde kaydı eksik olan 60 bine yakın ızgara da sisteme kaydedildi. Bu dönemde 482 noktada, 17 yeni sel ızgarası ve bin 648 yeni ızgara imal edildi.


Advertisement