Üniversite, Şehir ve Öğrenciye Katkı Sağlayacak Protokol İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Üniversite, Şehir ve Öğrenciye Katkı Sağlayacak Protokol İmzalandı

Üniversite, Şehir ve Öğrenciye Katkı Sağlayacak Protokol İmzalandı

Bilecik Belediyesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ve Osmaneli Belediyesi arasında imzalanan 3+1 protokolü ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde okuyan başarılı öğrenciler kamu ve sanayi kuruluşlarında çalışma imkanı sağlayacak.

29.07.2017 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ve Osmaneli Belediyesi arasında imzalanan 3+1 protokolü ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde okuyan başarılı öğrenciler kamu ve sanayi kuruluşlarında çalışma imkanı sağlayacak.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlük Binasında gerçekleştirilen 3+1 imza törenine Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik'in Osmaneli İlçe Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nurgül Özbay, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakkı Aynur ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kamu, Sanayi İş Birliği Koordinatörü Doç. Dr. Harun Mindivan katıldı.

"Bu protokol ile en büyük sermayemiz olan öğrenciler bilgilerine tecrübe eklemiş olacak"

Gençlerin ülkenin en büyük değerleri ve en büyük sermayesi olduğunu belirten Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Bugün özel ve güzel bir işi hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu protokol ile; öğrencilerimize bir taraftan teorik eğitim verilirken diğer taraftan da aldıkları eğitimi uygulamak için kamu ve sanayi kuruluşlarında çalışmalarının sağlanması getiriyor. Gençlerimiz ülkemizin en büyük değerleri ve en büyük sermayemiz. Bu sermayemizi en iyi şekilde kullanmaya çabalıyoruz. Onlara bir taraftan teorik eğitim verilirken diğer taraftan da aldıkları eğitimi uygulamak için kamu ve sanayi kuruluşlarında çalışmalarının sağlanması gerekiyor. Bu durum pratiğe yönelik bir çalışma. Bilecik Belediye Başkanlığı bu protokolde olarak payımız olduğu için gurur duyuyoruz. İnşallah bundan hem gençler hem de kurumlar faydalanacak. Bizler gençlerin enerjisinden, gençlerde bizlerin tecrübelerinden faydalanacak. İnşallah uzun yıllar şehrimize ve gençlerimize katkı sağlayacak bir protokol olur" dedi.

"Bu protokolle Bilecik kazanacak"

Protokol hakkında bilgi veren Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, protokolün amacının Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde iki yıllık birimlerde okuyan öğrencilerin sanayi ile beraber ortak iş birliği içerisinde öğrencilerin sanayiye, sanayinin ise öğrencilere katkısını sağlamak olduğunu belirtti. Taş, " Öncelikle üniversitemizin sanayi ve diğer kamu kuruluşlarıyla ortak iş birliğimiz adına düzenlediğimiz önemli bir protokol. Her ne kadar bu protokolün imza töreni bugün gerçekleştirse de bunun çalışmaları yaklaşık bir yıl öncesine kadar dayanıyor. Üniversitemizde kamu, sanayi iş birliği koordinatörümüz Harun Bey'in öncülüğünde yürütülen bu çalışmalar ve yine rektör yardımcımız Nurgül Hanımın rehberliğinde devam etti. Bugün son şeklini aldı. Bu protokolümüzün amacı üniversitemizde ki iki yıllık birimlerimizde okuyan öğrencilerimizin sanayi ile beraber ortak iş birliği içerisinde onların ürettiklerinden, öğrencilerimizin onlara katkıları sanayinin üniversitemize olan katkılarını pekiştirmek anlamıyla yapılacak bir protokol bu. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve diğer sanayi kuruluşlarımıza beraber sürekli görüşmekteyiz. Özellikle sanayimizin ara eleman eksikliği noktasının olduğunu biliyoruz. İnşallah bu protokolle uygulamaya geçtiğinde ihtiyaçlar giderilecek. Sanayi ve üniversite iş biriliği için çok önemli bir adım. Herkese katkısı olmasını temenni ediyorum. Meslek Yüksel Okulundan başarılı öğrencileri dahil olacak çünkü bir not barajı koyduk. Bir dönemlik uygulamayı sanayinin yanında geçireceği için bizim amacımız; öğrenci mezun olduktan sonra da Bilecik'te kalsın. Dışarıdan gelen nitelikli elemanları şehrimizde tutabilirsek bu bizim için çok daha önemli olacak. Bu protokolle Bilecik kazanacak" dedi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ise imzalanan protokolün önemine değinerek, emeği olan paydaşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından hazırlanan protokol imzalandı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üniversite, Şehir ve Öğrenciye Katkı Sağlayacak Protokol İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement