Üniversite Sınavlarına Tiyatro ile Hazırlanıyorlar - Son Dakika
Yerel

Üniversite Sınavlarına Tiyatro ile Hazırlanıyorlar

Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu Lisesi öğrencileri, derslerde öğrendikleri edebiyatla ilgili konuları tiyatro salonunda gerçekleştirdikleri gösterilerle kalıcı hale getiriyor.

16.01.2013 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu Lisesi öğrencileri, derslerde öğrendikleri edebiyatla ilgili konuları tiyatro salonunda gerçekleştirdikleri gösterilerle kalıcı hale getiriyor.

Özellikle üniversite sınavında sorulan edebiyat sorularına daha iyi cevap verebilmek ve Türk edebiyatını yakından inceleyebilmek amacıyla okulda her sınıf bir tiyatro hazırlıyor.

Bu bağlamda 11 D sınıfı öğrencileri Türk edebiyatının ilk tiyatro eseri olan

"Şair Evlenmesi" eseri okul bünyesinde yer alan Sefure Boydak Kültür Merkezi'nde sahneye koydu.

Davetlilerin yanı sıra son sınıf öğrencilerinin de büyük bir ilgiyle izlediği tiyatro gösterisi yaklaşık yüz yıl öncesine ait iki nostalji şarkıyla başladı.

Ardından sahneye gelen öğrenciler Tanzimat edebiyatıyla birlikte başlayan Batılılaşma sürecini oyunun bütünlüğü içerisinde ortaya koydu.

Tiyatroda rol alan lise öğrencileri izleyicilerden büyük alkış aldı.

Öğrencilerden Sema Ertürk, edebiyat dönemleriyle ilgili teorik olarak bilgi edindiklerini, bu bilgileri o döneme ait bir tiyatro ya da gösterilerle kalıcı hale getirdiklerini söyledi.

Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Halil Yıldız da, "Her ay farklı bir etkinlikle hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin huzuruna çıkıyoruz, bu tür sanatsal faaliyetlerimiz önümüzdeki günlerde de devam edecek" dedi.

Muhabir: Musa Özyürek

Yayıncı: İsmail İçer - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Sınavlarına Tiyatro ile Hazırlanıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement