Üniversitede Hayal Kırıklığı Yaratan Yanlışlık - Son Dakika
Güncel

Üniversitede Hayal Kırıklığı Yaratan Yanlışlık

Üniversitede Hayal Kırıklığı Yaratan Yanlışlık

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde(CÜ) özel yetenekle öğrenci alan müzik öğretmenliği bölümünün puan hesaplamasında yapılan yanlışlık öğrenci ve aileleri kızdırdı.

08.08.2012 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde(CÜ) özel yetenekle öğrenci alan müzik öğretmenliği bölümünün puan hesaplamasında yapılan yanlışlık öğrenci ve aileleri kızdırdı. Listelerde sınavı kazandı olarak görünen 6 öğrenciye 'Pardon' denildi.

Sınava Malatya'dan katılan Ahmet ve Arzu Erek çiftinin 3 çocuklarından en büyüğü olan Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencisi 18 yaşındaki İkra Türkan Erek'de kazananlar listesinde 22'inci sırada gösterildi. Büyük bir sevinç yaşayan ve bunu etrafındaki arkadaşlarıyla da paylaşan genç kız, kayıt için Sivas'a gelmek üzere hazırlık yaptı. Aile işlemler için nelerin gerekli olduğunu öğrenmek adına CÜ Eğitim Fakültesi'ni aradığında büyük bir şok yaşadı. Fakülte yetkilileri, puanlamada bir hata yapıldığını belirterek İkra Türkan Erek'in sınavı kazanamadığını belirtti. Bu açıklama üzerine genç kız ve ailesi büyük şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaşadı. Aile kızlarıyla birlikte Sivas'a gelerek, CÜ Eğitim Fakültesi dekanı Prof.Dr. Ayhan Öztürk'ün yanına giderek, yaşanan çelişki ile ilgili gerekçeyi sordu.

YANLIŞ PUANLAMA YAPILMIŞ

Fakülte Dekanı Prof.Dr.Ayhan Öztürk, sınavlar sırasında kendisinin bulunmadığını, iki aşamalı yetenek sınavlarında adayların her iki sınavdan da 50 puan ve üzeri alması gerektiği şartının başvuru kılavuzunda bulunduğunu hatırlattı. Genç kızın birinci aşamadan 50, ikinci aşamadan ise 32 puan aldığı, YGS ve orta öğretim başarı puanı da baz alınarak ortalama puan hesabı yapılması ve 50 puan şartının unutulması nedeni ile yanlışlık yapıldığını belirtti. İkra Türkan Erek'in dışında Hasan Asan, Emre Şahin, Merve Yalçın, Songül Çelen ve Aslı Tatar isimli 5 adayın da aynı durumda olduğu belirlendi. Yapılan yanlışlığın her iki aşamadan yüksek puan alan, ancak ismini listede göremeyen bir adayın yaptığı itiraz sonrasında tespit edildiği belirtildi. Durumun ortaya çıkması üzerine kazanan adayların listesi değiştirildi.

HAYAL KIRIKLIĞI

Olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadığını belirten İkra Türkan Erek, "Sınavlara katıldıktan sonra liste açıklandığında ismim kazananlar arasında yer almıştı. Çok sevindim. Kente gelirken kayıt işlemleri için gerekli evrakları sormak için aradığımızda sınavı kazanamadığımızı söylediler. Bunun için bize arayıp haber verme gereği bile duymadılar. Başka üniversitelerin sınavlarına da girecektim, ancak kazandığımı düşünerek bazı başvuruları yapmadım. Mağdur oldum." dedi. Genç kızın annesi Arzu Erek ise yaşadıkları mutluluğun kısa sürede şoka dönüştüğünü belirterek, "Burada yanlışlığı yapan biz değiliz. Baştan bu hata yapılmasa biz de başımızın çaresine bakardık. Ancak kızımızın kazandığını düşünerek kente gelirken bunu öğrendik. Görüşmek istediğimizde muhatap bulamadık. Daha sonra rektör Faruk Kocacık ile görüştük. Kendisi yeni göreve başladığı için durumdan habersizdi. Bizimle ilgilendi ve fakülte dekanına yönlendirdi. Dekan ise bize puanlamada yanlışlık yapıldığını aktardı. Böyle kurumların bu tür yanlışlıklar yapma lüksü yok. Mağduriyetimizi gidermek için yasal yollardan hakkımızı arayacağız." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversitede Hayal Kırıklığı Yaratan Yanlışlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement