Üniversiteden Çölyak Hastası Öğrencilere Özel Menü - Son Dakika
Güncel

Üniversiteden Çölyak Hastası Öğrencilere Özel Menü

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından çölyak hastası öğrenciler için glütensiz yemek menüsü hazırlandı.

09.04.2019 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından çölyak hastası öğrenciler için glütensiz yemek menüsü hazırlandı.

GAÜN'den yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Taner Gülşen, son zamanlarda tanı yöntemlerinin de artmasıyla çölyakın artık toplumda belli bir oranda görülmeye başladığına değindi.

Çölyak hastalığının, glüten adlı alerjen maddeye bağırsakların gösterdiği tepki olduğunu belirten Prof. Dr. Gülşen, "Bu hastalarımızı raporlarla, çeşitli tavsiyelerle yönlendirebiliyorduk ama üniversitemiz yemekhanesinde yapılan bu girişimle oldukça rahatladık. Çünkü öğrencilerimiz, çölyak diyeti nedeniyle aradığı unu çarşıdan alsa bile ekmek haline getirmek için beli bir ekipmana ihtiyaçları vardı. Rektörümüz Prof. Dr. Ali Gür'e bu yönde atmış olduğu adım dolayısıyla teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Beslenme programını kendisi düzenlemek zorunda kalan öğrencilerin güçlük çektiğini belirten Gülşen, GAÜN Merkez Yemekhane'ye gittiklerinde bundan kurtulacaklarını aktardı.

Prof. Dr. Gülşen, öğrencilerin çölyak hastası oldukları belirtmeleri halinde onlar için özel bir diyet, özel bir ekmek verildiğini kaydetti.

GAÜN Tıp Fakültesi öğrencisi Murat Dalgıç ise bu uygulamadan önce yemek bulmanın zor olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yemekhanemiz glütensiz menü çıkarmaya başladı. Yemekhanemizde hem 4 çeşit ev yemeği çıkıyor, hem de 2,5 lira gibi uygun bir ücret ödeyerek bize uygun menüye ulaşabiliyoruz. Glütensiz ürünler dışarıda daha pahalı. Yemekhanenin çölyak hastalarını düşünüp bir menü çıkarması oldukça güzel."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversiteden Çölyak Hastası Öğrencilere Özel Menü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement