Üniversiteler Kapanıyor,Tasarım Günleri Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Üniversiteler Kapanıyor,Tasarım Günleri Başlıyor

Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan 1T Gazete Tasarım Günleri'nde geri sayım başladı.

31.05.2011 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zaman Gazetesi'nin basın dünyasına kazandırdığı 1T Gazete Tasarım Günleri'nin altıncısının hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.Haziran ayının son haftası düzenlenecek olan seminere başvurular başladı. 12 Haziran tarihine kadar www.arti1t.com adresinden yapılacak başvuru sonrası elemeyi geçen öğrenciler seminere kabul edilecek. Gazete tasarımına ilgi duyan üniversite mezunu veya son sınıfta okuyan öğrencilere yönelik etkinlikte sayfa tasarımı, illüstrasyon, fotoğraf, karikatür, infografik, renk, tipografi, reklam-tasarım ilişkisi ve tasarıma editoryal bakış gibi konulara yer verilecek. Ayrıca isteyen katılımcıların ders sonlarında portfolyoları değerlendirilecek.Gazetenin İstanbul'daki merkez binasında düzenlenecek seminer 21-28 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. 1T teorik ve pratik etkinliklerin harmanlandığı 8 günlük yoğun bir dönemi kapsıyor. Derslerin yanı sıra belgeseller, sergiler, atölye çalışmaları, portfolyo değerlendirmesi, şehir gezisi gibi birçok aktivite de yer alıyor.

Geleceğin tasarımcılarıyla ustalar bir araya gelecek

Geleceğin tasarımcılarıyla ustaları bir araya getirecek etkinlikte 25 Haziran Cumartesi günü atölye çalışması yapılacak ve ardından genç tasarımcıların çalışmaları sergilenecek. Ayrıca, tüm katılımcılara sertifika verilirken öne çıkan çalışmalar kapanış töreninde ödüllendirilecek. Alanında dünyanın önde gelen isimlerinden olan Jeff Goertzen bu yıl ilk defa öğrencilerle buluşacak. İnfografik alanında eğitim verecek olan Goertzen, ayrıca bir atölye çalışmasını yönetecek. Hem basılı hem de dijital yayıncılık üzerine önemli çalışmaları bulunan gazete tasarım gurusu Mario Garcia, bu yıl da öğrencilerle buluşacak. Dünya çapında 500'ün üzerinde gazetenin danışmanlığını yapan Garcia, basın sektörünün önümüzdeki yıllarda nasıl bir dönüşüm geçireceğini ve özellikle ipad gazeteciliğinin geleceğini anlatacak.

Dünyaca ünlü fotoğrafçı Reza haber fotoğrafçılığının inceliklerini öğrencilerle paylaşacak ve çalışmalarından örnekler sergileyecek. Türkiye'de ipad gazeteciliğine Dipnot TV ile hızlı bir giriş yapan Cüneyt Özdemir, dijital yayıncılık ve sosyal medya üzerine bir sunum yapacak. Türkiye'de grafik tasarım denilince akla gelen ilk isimlerden Bülent Erkmen bu yıl da öğrencilere birikimlerini aktarırken gazete tasarımını da örnekler üzerinden anlatacak. Mesleğinde zirveye ulaşmış isimlerden Sinan Çetin de bu yıl ilk kez katılacağı seminerde genç tasarımcılara konuşurken tasarımın marka değerine katkısı üzerinde duracak. Star Gazetesi'nin tasarımında yaptığı radikal değişiklikle son dönemde tasarımcıların dikkatini çeken Mustafa Karaalioğlu, bir yayın yönetmeninin tasarım ve tasarımcılardan beklentisini, ayrıca editör–tasarımcı ilişkisini anlatacak. Çizgisiyle ve mizahi bakış açısıyla gündemi adeta özetleyen, yer yer belirleyen ünlü karikatürist Salih Memecan medyadaki serüvenini katılımcılarla paylaşacak.

Bir hafta sürecek etkinlik, birbirinden önemli konuşmacılara ev sahipliği yapacak. Konuşma ve sunum yapacak usta isimler arasında Ekrem Dumanlı (Zaman), Bülent Eczacıbaşı (Eczacıbaşı Holding), Bülent Erkmen (MSGSÜ), Cüneyt Özdemir (CNN Türk), Fatih Uğur (Zaman), Fevzi Yazıcı (Zaman), Jeff Goertzen (Denver Post), Levent Güneş (Star), Mario Garcia (Garcia Media), Mustafa Karaalioğlu (Star), Nurettin Aslantaş (Zaman), Ömer Bahar (Sabah), Reha Erdoğan (Hürriyet), Reza (Webistan), Sadık Karamustafa (MSGSÜ), Salih Memecan (Sabah), Selahattin Sevi (Zaman), Selim Şimşiroğlu (Zaman), Sertaç Bala (Radikal) ve Sinan Çetin (Plato Film) yer alıyor. Altı yıldır 'Türkiye'de Daha İyi Tasarlanmış Gazeteler Olsun' sloganıyla hareket eden etkinliğin bu yılki sponsoru Turkcell.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üniversiteler Kapanıyor,Tasarım Günleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement