Üniversitelerde Sosyal Girişimcilik Projesi - Son Dakika
Yerel

Üniversitelerde Sosyal Girişimcilik Projesi

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Gençlik Fabrikası ev sahipliğinde, Türk Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile ABD Büyükelçiliği tarafından sağlanan hibe programı kapsamında "Üniversitelerde Sosyal Girişimcilik Projesi" çalıştayı düzenlendi.

19.03.2015 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Gençlik Fabrikası ev sahipliğinde, Türk Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile ABD Büyükelçiliği tarafından sağlanan hibe programı kapsamında "Üniversitelerde Sosyal Girişimcilik Projesi" çalıştayı düzenlendi.

AGÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, çalıştayla toplumsal ve sosyal sorunlara çözüm arandı.

Çalıştayda konuşan Gençlik Fabrikası Direktörü Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç, eğitimin gençler için çok önemli olduğuna dikkati çekti.

İlk olarak "Gençlik Halleri" dersi ile öğrencileri sorgulamaya ve düşünmeye yönlendirdiklerini belirten Güç, gönüllülük ve sosyalleşme konularına üniversite olarak önem verdiklerini belirtti.

TOG Proje Koordinatörü Ekin İlke Keleşoğlu da üniversite ve yereldeki toplumsal ve sosyal sıkıntılara tüm üniversite birleşenleri olarak sosyal girişimcilik perspektifiyle çözüm önerileri aradıklarını ifade etti.

Dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimci ağı olan Ashoka'nın Eğitim ve Gençlik Programları Direktörü Nick McGirl ise üniversitelerin sosyal girişimciliğe etkisi ve önemini anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversitelerde Sosyal Girişimcilik Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement