İlayda'nın hayatını kaybettiği kaza sonrası serbest bırakılan alkollü sürücünün 15 yıla kadar hapsi istendi - Son Dakika
Güncel

İlayda'nın hayatını kaybettiği kaza sonrası serbest bırakılan alkollü sürücünün 15 yıla kadar hapsi istendi

Trabzon'da üniversite öğrencisi İlayda Kaim, alkollü olduğu tespit edilen Bünyamin Bala tarafından kullanılan aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Olayın ardından sürücü serbest bırakılırken, Bala hakkında taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

06.12.2022 09:37  Güncelleme: 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5 Nisan 2020'de Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü Mahallesi'nde Bünyamin Bala'nın kullandığı otomobil, kontrolden çıkarak 10 metre yükseklikten dal-çık girişine düştü. Kazada üniversiteli İlayda Kaim hayatını kaybederken sürücü ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

2,08 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlanarak tutuksuz Bünyamin Bala hakkında 'taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, 2,08 promil alkollü olduğu belirlenen Bala'nın araç hızını görüş, hava ve trafik durumuna göre ayarlamadığına ve kuralları ihlal ettiğine yer verildi. Suçun bilinçli taksirli işlendiğini değerlendiren savcı ayrıca cezanın 3'te 1'den yarısına kadar artırılmasını istedi.

Üniversiteli İlayda'nın öldüğü kazada alkollü sürücüye 15 yıla kadar hapis istemi

NE OLMUŞTU?

2 yıl önce Trabzon'da kontrolden çıkan araç üniversite öğrencisi İlayda Kaim'e çarptı. İlayda, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Ölümü ailesi ve arkadaşlarını hüzne boğan İlayda Kaim, Vakfıkebir ilçesinde toprağa verildi. Kazayla ilgili soruşturmada, tedavisi sonrası ifadesi alınan Bünyamin Bala, serbest bırakıldı.



Üniversiteli İlayda'nın öldüğü kazada alkollü sürücüye 15 yıla kadar hapis istemi
İlayda\'nın hayatını kaybettiği kaza sonrası serbest bırakılan alkollü sürücünün 15 yıla kadar hapsi istendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlayda'nın hayatını kaybettiği kaza sonrası serbest bırakılan alkollü sürücünün 15 yıla kadar hapsi istendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement