Üniversiteliler de "Genç Akil İnsanlar Heyeti" Oluşturacak - Son Dakika
Güncel

Üniversiteliler de "Genç Akil İnsanlar Heyeti" Oluşturacak

Yıldız Aktaş - Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) bağlı olan Türkiye Öğrenci Konseyi (TÖK) de çözüm sürecine destek için "Genç Akil İnsanlar Heyeti" oluşturacak.

09.04.2013 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldız Aktaş - Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) bağlı olan Türkiye Öğrenci Konseyi (TÖK) de çözüm sürecine destek için "Genç Akil İnsanlar Heyeti" oluşturacak.

TÖK Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, Türkiye'nin yıllardır arzu ettiği barış ve istikrar havasının tesisi için 2009'da başlatılan Milli Birlik ve Beraberlik Projesi'nin gençleri heyecanlandırdığını ve gençler arasında ümit filizleri yeşerttiğini ifade etti.

"Bugün, bu kardeşlik projesinin devamı niteliğinde olan bir çözüm sürecini yaşıyoruz" diyen Ağaoğlu, sürecin sonuçlarından en fazla etkilenecek kesimin gençler olduğunu savundu.

Gençlerin de süreçte aktif şekilde yer alması ve sürecin sağlıklı bir biçimde ilerleyebilmesi amacıyla taşın altına elini koyması gerektiğini vurgulayan Ağaoğlu, "Enerji dolu genç arkadaşlarımızın kendilerini sokakta veya başka yerlerde toplanarak şiddet yoluyla ifade etmelerine karşı duruyor, bu tarz olumsuz tavırları engellemeye çalışıyoruz. Kendimizi birliğimizi ve insanı önceleyerek fikir meclislerinde ve müzakere masalarında ifade etmek istiyoruz" dedi.

TÖK'ün 153 üniversitenin öğrenci konseyini bünyesinde barındırdığını ve yaklaşık 4 milyon üniversite öğrencisini temsil ettiğini anlatan Ağaoğlu, çözüm sürecine katkı sağlamak, milli birlik ve beraberliğe hizmet etmek amacıyla "Genç Akil İnsanlar Heyeti"ni oluşturacaklarını söyledi.

Ağaoğlu, fikir alışverişinde bulunmak için gelecek hafta bir gençlik buluşması gerçekleştirecekleri bilgisini vererek, şunları kaydetti:

"Süreci daha iyi anlamak, önce genç arkadaşlarımıza sonra da tüm halkımıza anlatmak için gayret göstereceğiz. Ayrıca helalleşmenin ve bu sürecin heyecanının bir sembolü olarak Türkiye'nin dört bir yanından genç arkadaşlarımızın katılacağı bir gençlik şölenini Mayıs ayında Hakkari Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Sürece katkı için temsil ettiğimiz 4 milyonu aşkın yükseköğretim öğrencisi adına bütün gençlik çalışması yapan sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürüterek sorumluluğumuzu yerine getireceğimizi tekrar kamuoyuyla paylaşmak isteriz."

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversiteliler de 'Genç Akil İnsanlar Heyeti' Oluşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement