Üniversitelilerin Yoğurt Yeme Yarışması - Son Dakika
Güncel

Üniversitelilerin Yoğurt Yeme Yarışması

Üniversitelilerin Yoğurt Yeme Yarışması

Bursa'da, Dünya Süt Haftası nedeniyle Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencileri kendi elleriyle sütten ürettikleri gıdaları sergilediler.

23.05.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, Dünya Süt Haftası nedeniyle Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencileri kendi elleriyle sütten ürettikleri gıdaları sergilediler. Öğrencilerin aralarında 1 liralık ödül için düzenledikleri yoğurt yeme yarışması ilginç görüntülere sahne oldu.

UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ertan Güneş, her yıl 21 Mayıs tarihinde kutlanan 'Dünya Süt Günü'nü bu yıl bir hafta süren etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi. Etkinlikler kapsamında bugün ürettikleri ürünleri sergileyen öğrenciler arasında düzenlenen yoğurt yeme yarışması ilgi çekti. Sembolik 1 TL ödül için kap içersinde bulunan 3 kilo yoğurdu yemek için birbirleriyle kıyasıya yarışan öğrenciler ilginç görüntüler sergiledi. Etkinlikler kapsamında öğretim üyeleri ile öğrenciler halat çekme yarışı yaptılar. Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam yaptığı konuşmada, Türkiye'de süt ve süt ürünleri tüketiminin gelişmiş ülkelerin çok altında olduğunu söyledi. Sağlam, "Ülkemizde kişi başına süt tüketimi, gelişmiş ülkelerin dörtte biri kadardır. Süt ürünleri tüketiminde de geri durumdayız, burada oran üçte bire düşse de yine de yeterli değil. Toplumuzda süt ve süt ürünleri tüketimin arttırmalıyız" dedi.

Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Lale Yıldız da çocukların süt tüketimini arttırmanın yolunun büyükleri örnek olmasından geçtiğine vurgu yaptı. Türkiye'de sabah kahvaltılarında süt yerine çay tüketilmesinin yanlış olduğuna vurgu yapan Lale Yıldız, "Çocuklarımıza doğru rol model olmak için sabah kahvaltılarında çay yerine süt içmeli, her akşam süt tüketmeli, süt ürünleri tüketimini arttırmalı ve özendirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Bu arada, UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölümü Süt, Gıda ve Et Teknolojisi öğrencilerinin, kendi ürettikleri süt ürünleri ve döneri tanıttıkları etkinliklerde öğrenciler düzenlenen konserlerle eğlendiler halay çekip düzenlenen yarışmalara katıldılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversitelilerin Yoğurt Yeme Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement