Üniversitemiz Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi 5. Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Güncel

Üniversitemiz Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi 5. Mezunlarını Verdi

Üniversitemiz Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi 5. Mezunlarını Verdi

MKÜ Tıp Fakültesi 2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrencileri için mezuniyet töreni düzenledi.

20.05.2017 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doktor Adayları Göreve Hazır

MKÜ Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törende mezun olan doktorlar kadar aileleri de heyecan dolu anlar yaşadılar. Müzik eşliğinde salona giren genç hekimler salondaki kalabalık tarafından alkışlarla karşılandı. Bu güzel günde insanlığa hizmet etmek için kep atan doktorların gururlu bakışları ailelerinde sevinç yumağı oluşturdu.
6 yılın yorgunluğunu atmak için bu günü bekleyen doktorlar için salon özel olarak hazırlandı. Hiçbir detayın atlanmadığı programda salon sevinç çığlıklarıyla yankılandı.

Törende konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, bu güzel günde mezun olan bütün doktor adaylarına başarı dolu bir meslek hayatı diledi. Hiçbir mesleğin büyüğü küçüğü olmadığını vurgulayan Rektör Kaya, "Eğer çöpçüyseniz, marangozsanız, öğretmenseniz ve doktorsanız en iyisini yapmak zorundasınız. Bir mesleğin hakkını veremiyorsanız hangi işi yaparsanız yapın daima başarısız olursunuz. Yaptığınız işi Ülkenize karşı sorumlu olduğunuzu unutmadan yapmalısınız. Sizler Mustafa Kemal Üniversitesi'nin gurur kaynağısınız." dedi.

Bu başarının asıl mimarlarının aileler olduğunu kaydeden Rektör Kaya, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan çocuklarını insanlık için önem taşıyan bir mesleğin seçimine hazırladıklarını ve bunun mükafatını da bugün aldıklarını dile getirdi. Rektör Kaya, bu yıl 5. mezunlarını veren Tıp Fakültesinin genç bir fakülte olmasına rağmen Türkiye'deki kaliteli fakültelerle aynı başarıyı sergilediğini sözlerine ekledi.

Rektör Yardımcısı ve Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Önlen de mezun olan doktorlara hitaben, "Bizler öncelikle insanız. İnsanlığın gereğini yapacağınıza inanıyorum. Dürüst olun, sabırlı olun, çalışkan olun, fedakar olun. Gittiğiniz yerde en iyisini yapmaya çalışın. İnsan insanın kurdu değil insan insanın dostudur. Hekim de hekimin dostu olmalı, kardeşi olmalı, başka bir hekimin açığını aramamalı, aksine açığını kapatmaya çalışmalıdır." dedi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Dr. Ergin Eroğlu mezuniyet kütüğüne birincilik plakasını çaktı. Eroğlu'na diplomasını Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan verdi. Protokolun diğer üyelerinin de diploma takdim ettiği tören sonrası Prof. Dr. Önlen mezun doktorlara Hipokrat Yemini ettirdi. Herkesin heyecanla beklediği kep atma anında ise doktorlar büyük bir coşkuyla keplerini havaya attılar. Öğrenciler bu anı ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çektirip özçekim yaptılar. Salondaki tören sonunda açık havaya çıkan doktorlar burada da yüzlerce bolun uçurdular. Eğlencenin ve coşkunun zirveye çıktığı törende pilav üstü et ve ayran ikramı da unutulmadı.
Töreni Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Cengiz Haksöz, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Kılınç, Prof. Veysel Eren ve çok sayıda aile takip etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üniversitemiz Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi 5. Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement