Üniversiteye Yerleştirmede Özgün Model Olan Appybau'da Sonuçlar Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Üniversiteye Yerleştirmede Özgün Model Olan Appybau'da Sonuçlar Açıklandı

TÜRKİYE'DE ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından uygulanan üniversiteye yerleştirmedeki yeni ve özgün model ApplyBAU'da ilk dönem sonuçları açıklandı.

13.03.2018 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE'DE ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından uygulanan üniversiteye yerleştirmedeki yeni ve özgün model ApplyBAU'da ilk dönem sonuçları açıklandı. Yüzlerce aday öğrenci sınav sonuçlarından önce kişisel özellikleri, yetenekleri, projeleri, istekleri ve en önemlisi hayalleri ile üniversiteli olmak için burs hakkı kazandı.

Türkiye'de her yıl yüz binlerce aday öğrenci girdikleri sınav maratonunu başarılı bir şekilde bitirerek üniversiteli olmayı hedefliyor. Adaylar sınav sonuçlarına göre okuyabilecekleri bölümleri seçiyor, diledikleri bölüme puanı yetmeyen adaylar ise puanına uygun bölümleri seçerek hayallerinde olmayan meslekleri yapmak zorunda kalabiliyor. Dünyanın önde gelen birçok üniversitesinde 'Başvuru-Kabul' modeli ile sürdürülen ve Türkiye'de de ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi tarafından uygulanan ApplyBAU ile üniversite adayları, kişisel özellikleri, yetenekleri, projeleri, istekleri ve en önemlisi hayalleri ile üniversitenin kapılarını aralıyor. ApplyBAU ile öğrenciler, üniversite sınavında aldıkları puanlardan bağımsız olarak hayalindeki bölüme burs kazanma şansı yakalıyor.

APPLYBAU'YA 81 İLDEN BAŞVURU

Beş yıldır öğrencilere burs imkanı sağlayan ApplyBAU, bugüne kadar 2 milyon adaya ulaştı. Bugün açıklanan 2018 yılının ilk dönem sonuçlarına göre; Türkiye'nin 81 farklı ilinden, 5 bin 850 aday öğrenci ApplyBAU'ya başvuru yaptı. Geçen yıla oranla yüzde 40 oranında daha fazla öğrenciye ulaşan ApplyBAU, bu yıl rekor seviyeye yükseldi.  21 Kasım 2017 – 28 Şubat 2018 tarihleri arasında üniversitenin internet adresindeki başvurularını tamamlayan aday öğrenciler ise merkezi yerleştirme ile burs aldıkları bölüme yerleşecekleri günü beklemeye başladı.

BU YIL MÜLAKATLARA İŞ DÜNYASINDAN İSİMLER DE KATILACAK

Uygulamaya başlandığı 2013 yılından bu yana aday öğrencilerin yetenekleri ve istekleri doğrultusunda hayallerindeki mesleğe kavuşmak için başvurduğu ApplyBAU sisteminde, başvurular akademisyenlerden oluşan komisyon tarafından değerlendiriliyordu. Bu yıl akademisyenlerin yanı sıra değerlendirmeye iş dünyasının sektördeki başarılı isimleri de katılacak. Böylece öğrenciler hayallerindeki meslekleri gerçekleştiren deneyimli isimlerle bir araya gelme fırsatı yakalayarak, profesyonel anlamda kariyer bilinçlerinin gelişmesine de katkı sağlamış olacaklar.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DE BAŞVURUYOR

Türkiye'nin üniversite yerleştirmede yeni modeli olan ApplyBAU'ya hali hazırda herhangi bir üniversitede herhangi bir bölümde okuyan yüzlerce öğrenci de hayalindeki mesleğe ulaşmak için başvuruyor. Okuduğu bölümden memnun olmayan ya da hayalindeki mesleği yapmak için gerekli bölümde okuyamayan yüzlerce üniversite öğrencisi hayallerindeki mesleğe kavuşmak için ApplyBAU'ya başvuruyor.

İKİNCİ DÖNEM BAŞVURULARI BAŞLADI

Her yıl iki ana dönem ve bir de tercih döneminde başvuru kabul eden ApplyBAU'da ilk dönem sonuçlarının açıklanmasının ardından ikinci dönem başvuruları da başladı. Adaylar üniversitenin web adresinden başvurularını gerçekleştirebiliyor.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversiteye Yerleştirmede Özgün Model Olan Appybau'da Sonuçlar Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz ceset bulundu
    14:59 Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz ceset bulundu

    Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Dutlimanı bölgesinde denizin üzerinde ceset gören bir vatandaşın haber vermesi üzerine, Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz erkek cesedi bulundu. Cesedin önceki günlerde batan bir geminin mürettebatına ait olabileceği iddia ediliyor. Cenaze Bursa Adli Tıp Merkezi'ne kaldırılırken soruşturma devam ediyor.

  • Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı
    14:59 Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı

    Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, Şükriye Ç. idaresindeki otomobil ile öğrenci servis minibüsü çarpıştı. Kazada, 15'i öğrenci olmak üzere toplam 16 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • 15 Temmuz Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e suç duyurusunda bulundu
    14:58 15 Temmuz Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e suç duyurusunda bulundu

    15 Temmuz Derneği üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 15 Temmuz gazi ve şehitlerine yönelik hakaret içeren sözlerini gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, Özel'in şehitlerin hatırasına hakaret ettiği ve halkın değerlerini aşağıladığı belirtildi. Dernek, 15 Temmuz kahramanlarına dil uzatmanın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, şehit ailelerine ve gazilere yapılan hakaretleri reddettiğini kamuoyuna duyurdu.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlerle buluştu
    14:58 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlerle buluştu

    Alper Gezeravcı, Uşak Üniversitesi'nde düzenlenen 'Gençlik Buluşması'nda Türkiye Milli Uzay Programı ve insanlı ilk uzay misyonunu anlattı. Gezeravcı, gençlere başarıya giden yolda karşılaşacakları engellere karşı dirençli olmalarını ve hedeflerine odaklanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, uzayda gerçekleştirdikleri özgün deneylerle Türkiye'nin gurur duyulacak bir görevi tamamladığını belirtti.

  • Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı
    14:56 Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı

    Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi kapsamında 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulyesi dağıtıldı. Proje, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve bakanlık, İl Özel İdare ve çiftçi katkısıyla desteklendi. Törende konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak çiftçilere teşekkür etti.

  • AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi
    14:56 AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan 2.960 tonluk insani yardım gemisi, Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıktı. Yardımlar arasında 125 bin gıda kolisi bulunuyor. Uğurlama töreninde konuşan yetkililer, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği destekten bahsetti ve uluslararası toplumu Gazze'deki dram karşısında harekete geçmeye çağırdı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu
    14:56 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnaflarla buluştu. Çerçioğlu, coşkulu kalabalık eşliğinde alanda yürüyüş gerçekleştirerek Çineliler ile selamlaştı, hayırlı Ramazanlar diledi.

  • Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.
    14:54 Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.

    Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.


Advertisement